AKP’Lİ imam Camiden Vatandaşı Tahrik Edip Kovduruyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Allah’ın selamı, rahmeti ve bereketi cümlemizin üzerine olsun kıymetli okuyucularımız. Gerçek Süleymanlıların buluşma noktası olan Süleymanlı Haber, bin bir türlü engelleme ve karalamalara rağmen çalışmalarına Allah’ın izni ile devam etmektedir.

14 Mayıs 2023 Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği Seçimleri için Millet İttifakını ve Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekleyeceğimizi bildirmeden önceki günlerde, AKP ve Trollerinin başta Süleymanlılar olmak üzere tüm milletimizi kontrol altında tutmak istediğini, bunun için de AKP yanlısı medyalarında ve sosyal medya mecralarında bir çok kin ve nefret içerikli kışkırtma eylemlerinde bulunduklarını açıklamıştık.

Kendilerine destek olmayan tüm kesimler ile Süleymanlılara, terörist veya FETÖCÜ gibi iftiralarda bulunarak onlara karşı düşmanca bir tutum sergilemekle ötekileştirmeye ve karalamaya çalışmaktalar. Tüm bu hususları sitemizde bildiri metninde yayınladık.

Devlet kurumlarının bağımsızlığını yitirdiği bu süreçte daha da aşikardır. Seçim süresince yaşanan bazı olaylardan ötürü TRT, ANADOLU AJANSI VE DİYANET gibi bazı yayın organları ve kurumların tarafsızlığını yitirmiş olduğunu düşünmekteyiz. Bunlardan özellikle Anadolu Ajansının sosyal medya paylaşımları göz önüne alındığında, AKP seçim ofisi haline geldiğini dile getirebiliriz. 

Yine bu kurumlardan biri olan Diyanet İşleri Başkanlığının da son dönemlerde yaptığı hukuksuzluk ve adaletsizliklere bakınca, bağımsızlığını kaybettiğini ve AKP’nin arka bahçesi olarak çalıştığını Allah’u Alem dile getirebiliriz. Olayı detayı ile sizlere aktardıktan sonra takdir tabii ki de siz kıymetli okuyucularımızındır.

Şöyle ki; başta Kütahya İl Müftülüğü olmak üzere bir çok müftülüklere telefon açılarak imamların, sosyal medya ve köylerde, Süleyman Efendi cemaatini ve Süleymanlıları ‘vatan haini- FETÖCÜ’ olarak lanse ettikleri ve hedef gösterdikleri kurumlara söylenmiştir.

İmamlar, köy ve kasabalarda, Süleyman Efendi cemaatine mensup insanları karalama hususunda aktif hareket ettiklerine bizzat şahit olduğumuz gibi konuyla ilgili vatandaşlarımızın bizzat çekmiş oldukları ekran görüntüleri ve sosyal medya paylaşımları vesilesiyle durumu tüm gerçekliğiyle gördükten sonra bizler, Gerçek Süleymanlıların buluşma noktası olan Süleymanlı Haber olarak müftülüklerde murakıplara olanları bildirdik.

Ancak şuan bu konuda uyarı verilerek olayların üzeri kapatıldı. (Hakkaniyetle ve hukuk kurallarına uygun olarak görevini yerine İmam Hatip kardeşlerimiz sözümüzün dışındadır. Yazdıklarımızın hatalı anlaşılmasını ve genele indirgenmesini istemeyiz.)

Diyanet İşleri Başkanlığının 633 sayılı ve 657 sayılı Memurlar kanununa göre hem kin ve nefrete sebebiyet vermek hem de siyaset yapmak suçlarından, bu imamlar hukuki olarak görevlerinden alınmaları gerekirdi. Burada amacımız insanların görevden alınması asla değildir. Ama hakka, hukuka, vicdana aykırı yapılan bu tür hedef göstermeleri de kabul edemeyiz.

Bu konuları nereden bildiğimizi merak ediyorsanız; avukat kardeşlerimize “Bu konuda resmi itirazlar ve hukuki boyutları nelerdir?” diye sorduğumuz için bildiğimizi de sizlere iletelim.

Diyanet İşleri Başkanlığında, son zamanlarda, yukarıda bahsettiğimiz türden eylemler oldukça fazla yaşanmaktadır. Bununla ilgili bizim yasal olarak resmi mercilere iletmiş olduğumuz 150’den fazla şikayetimiz mevcuttur. Hepsinde de cevaplar hep geçiştirilmelidir. 

14 Mayıs 2023 Cumhurbaşkanlığı seçimlerini tek seferde kazanamayan Recep Tayyip Erdoğan, 28 Mayıs seçimlerine yönelik daha sert bir dil kullanarak kendi seçmenini etkilemiş olacak ki onlarda da şiddet olaylarına şahit olmaya başladık. Hatta devlet kurumlarında görevli memurların da bu şiddete razı olduklarını görüyoruz.

Diyanet İşleri Başkanlığı gibi bir kurumda görev yapan bazı İmam hatip ve Vaizlerin kürsülerden, milleti kin ve nefrete sevk etme çabasına girdiler. Yaptıkları bu şeyler tarafımız ve halkımızca hoş karşılanmamaktadır. İşte bu olaylardan bir tanesi İstanbul Sultangazi’de Cebeci Camii İmamı Murat Gündoğdu’nun Cuma namazı hutbesinde cemaati, 28 Mayıs akşamı için silahlı ayaklanmaya davet etmesi ile ortaya çıktı.

Cep telefonu ile çekilen görüntülerde, imam Gündoğdu’nun “Kardeşim, silahlarınızı hazırlayın. 28 Mayıs akşamı silahlarınızı ayarlayın, benim iki tane silahım ağzına kadar dolu. Hodri meydan. Nedir bu sizden çektiğimiz? 80 yıldır bu ülke sizden ne çekiyor, Ermeni döllerinden ne çekiyor. Bu kadar şehitlerimiz var” ifadelerini kullandığı görüldü. Bu ifadelerin ardından camideki vatandaşlardan, bir kısmı imam Gündoğdu’ya tepki gösterdi.

Öte yandan imam Gündoğdu’nun neredeyse her cuma günü iktidarı savunup parti propagandası yaptığı ve yurttaşların da bu durumdan şikâyetçi olduğu öğrenildi.

Daha önce de imam Gündoğdu’nun ikamet ettiği lojman kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce kurşunlandığı yönünde bilgilerde vardır.

Orta çıkan görüntülerde ilk video caminin üst katından çekilmekte ve ikinci videoda alt kattan çekilip olay anı an ve an ortaya çıkmıştır.

Birinci videoda pek bir şey anlaşılmasa da ikinci videoda cami imamının silahlanma çağrısı yaptığı anlara alt kattaki çekim Görüntülerinde imama tepki gösteren vatandaşın üstüne yüründüğü görülürken, vatandaşın yaka paça dışarı atıldığı görülüyor.

Haberle ilgili gelen bilgilere göre Murat Gündoğdu’nun İsmailağa cemaatine mensup olduğu ve camide İsmailağa cemaatinden bir çok kişinin bulunduğu ve bu kişilerin saldırısına maruz kalındığı yönündedir.

Konu ile ilgili  DİYANET’ İŞLERİ BAŞKANLIĞININ SORUŞTURMA BAŞLATTIĞI VE HATTA RESMİ İNTERNET SİTESİNDE VE SOSYAL MEDYA ORGANLARINDA Diyanet İşleri Başkanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği imzasıyla yapılan kısa açıklamada, “Bazı medya mecralarında yer alan, İstanbul’un Sultangazi ilçesindeki bir camide yaşandığı iddia edilen görüntülere ilişkin Başkanlığımız tarafından derhal soruşturma başlatılmıştır.” dendiği öğrenildi.

Tüm bu neticeler ile cami imamının davranışı yakışıksız olduğu gibi bir imama yakışmayan sözler sarf ederek ‘Nedir bu sizden çektiğimiz? 80 yıldır bu ülke sizden ne çekiyor,” diyor 80 yıl geriye gidilirse bu ülkede sağ zihniyetin hakim olduğunu göreceksiniz.” Cümlesinin devamında ”Ermeni döllerinden ne çekiyor. Bu kadar şehitlerimiz var” diyerek Türkiye Cumhuriyeti içerisinde bir azınlığı düşman gibi göstererek Şehitlerimiz üzerinden en iyi bildikleri algı operasyonunu gerçekleştiriyor.

Allah bizleri bu gibi zihniyetlerden tez zamanda kurtarsın inşaAllah diyerek dua ettikten sonra konuyla ilgili Diyanette görev yapan bazı kardeşlerimizin de hukuki olarak suç duyurusunda bulunduklarını ve bizler gibi onların da olayın sonucunu takip edeceklerini ifade etmekte yarar görmekteyiz. 

Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, yaşananlara tepki gösterdi. Davutoğlu, sosyal medya hesabından bir video yayımlayarak birlik çağrısında bulundu.

‘PEKİ BİZ BURAYA NASIL GELDİK?’

Bu noktaya gelinmesine seçim sürecinde yaşananlar olduğuna dikkat çeken Davutoğlu, “Seçim kampanyasında Cumhur İttifakı’nın ortaklarından biri olan DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, muhalefeti kast ederek ‘küffar’ yani kafirler diyerek seslenme cüretinde bulunmuşsa ve başta Sayın Erdoğan ve Sayın Bahçeli olmak üzere iktidar sahipleri bu büyük güç karşısında sessiz kalmışsa işte sebep burada değerli vatandaşlar” dedi.

Süleymanlı Haber Ailesi

Dua ile kalın…

AKP’Lİ imam Camiden Vatandaşı Tahrik Edip Kovduruyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir