cubbeli ahmet sifa ayetleri
01:09

Ayetleri Okuyup Cinsel Organa Üfleyin

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Allah’ın selamı , rahmeti bereketi cümlemizin üzerine olsun kıymetli okuyucularımız. Süleymanlı Haber olarak yeni bir reddiyemizi sizlere bildirerek din adı altında anlatılan, Kuran ve sünnet dışı olan uygulamaları tek tek delilleri ile anlatmaya devam ediyoruz.

Kamuoyunda İsmailağa cemaatinin önde gelen isimlerden biri olarak bilinen Cübbeli Ahmet denen zaatın yazmış olduğu ‘Şifa Ayetleri’ isimli kitabından bir bölümü ele aldık. Bizler bu tür insanlara hoca kelimesini kullanmamaktayız.

Umuyoruz ki bu kişiler ölmeden önce tevbe eder ve bu tövbelerini açık bir şekilde medyadan duyurur ve insanlarında buna şahid olmasını temenni ederiz. Tövbesinin herkesin veya kamuoyunda duyulması şart olsa gerek ki yazdıkları hatalı bilgilere karşıda milletimiz tedbir alsın.

İsmailağa’nın ve Mahmut efendinin önde gelen isimlerinden Ahmet Mahmut Ünlü ŞİFA AYETLERİ isimli kitabının 42.sayfasında (basım tarihine göre sayfa değişiklik gösterebilir.) Cübbeli Ahmet, “Her bir uzuv için okunması münasip olan şifa ayetleri” isimli kitabın 1.baskısında 42.sayfada şunları yazmıştır: “Erkeğin tenasül uzvu için okunacaklar! Dört tertip vardır.  Birinci tertip: Bakara suresinin 260.ayeti kerimesinin bir kısmı bir miktar suya okunur, sudan biraz alınıp tenasul uzvuna serpilir ve sudan kalanı içilir.

Dilerseniz ilgili kitaptan genelde tüm reddiyelerimizde yaptığımız gibi mevcut ekran görüntülerinin sayfalarını ekleyerek kendinizde bakabilir veya ilgili kitap elinize geçerse araştırabilirsiniz.

sifa ayetleri delil

Cübbeli Ahmet’in vermiş olduğu bu uygulama Kuran’ın şifa olmasına aykırımıdır? 

Kuran’ı anlamamış olan ve bağlamından koparmış olan insanlar bu reddiyemizi kaleme aldıktan sonra ‘Kuran Her Derde Şifadır’ ‘ne hakla böyle bir yazı yazıyorsunuz?’ diye eleştiriler gelmektedir.

Öncelikle Kuran Her derde şifadır. Nitekim eleştiri yapanlar cahil ve saldırgan tarzda eleştiri yaptıklarından dolayı hayatlarında İsra Suresi 82.ayetini anlayamayıp Kuranın Şifa olmasını her derde esenlik vermesini kavrayamamış olmaları veya bu ayet-i kerimeleri suistimal etmeleri kabul edilemez.

“Biz Kur’an‘dan müminler için bir şifa ve rahmet indiririz.” buyurulan İsra sûresinin 82. ayetinden anlıyoruz ki, Kur’an her derde devadır; bu konuda ilgili mealleri okuyabilirsiniz. Elmalılı Hamdi Yazır ve Said Nursi’nin bu konudaki tavsiyeleri ayrıca yaptığımız çalışmalarda konun özetini vermiş ve takdire şayandır.

“Dünya türlü türlü dert ve maraz, belâ ve mihnetlerle dolu bir hastane; Peygamber bir tabib, Kur’an da deva-yı şâfi ve gıda-yı vâfidir.

Kur’an’ın;

– şüphe ve nifak,
– küfür ve şikak,
– zulüm ve tecavüz,

– hırs, ümitsizlik, tembellik, cehalet, taklit, taassup, su-i niyet gibi ahlâkî, içtimaî, ruhanî hastalıklara karşı tamamen bir şifa ve rahmet olduğu şüphesizdir.”(2)

Dertlerimizin biri cehalettir. Kur’an bunu daha ilk âyetlerinde “Yaratan Rabbinin adıyla oku.”(3) emriyle tedavi eder, ayrıca bize “Ya Rabbi, ilmimi artır.”(4) duasını öğretir.

Dertlerimizden bir başkası, tembelliktir. Kur’an bunu “İnsan için ancak çalıştığı vardır.”(5) esasıyla tedavi eder.

Dertlerimizden bir başkası, Müslümanlar olarak birbirimizle yaşadığımız ihtilaftır. Kur’an bunu “Mü’minler ancak kardeştir.”(6) düsturuyla tedavi eder, “Hep birlikte Allah’ın ipine sımsıkı sarılın.”(7) fermanıyla bizi bir ve beraber olmaya çalışır.

Dertlerimizden bir başkası, birbirimizi kıskanmak ve hased etmektir. Kur’an bunu “Allah’ın bazınıza diğerinden fazla verdiği şeyleri (haset ederek) temenni etmeyin… Allah’ın, lütfundan isteyin.”(8) talimatıyla tedavi eder…

İşte Kur’an bunlar gibi esaslarla hem şahsî, hem içtimaî dertlerimize derman olur, hem ferdi hem de toplumu sağlıklı hale getirir.

Şunu da önemle ifade edelim ki, bu vücud bize emanettir ve maddî hastalıklarda yetkili bir tabibe tedavi olmamız gerekir. Bu konuda iki hadis-i şerif takdim ediyoruz:

– “Her hastalığın bir ilâcı vardır. Bu ilâç bulunduğu zaman hastalık Allah’ın izniyle iyileşir” (Müslim, Selâm, 69);

– “Tedavi olun; zira Allah yarattığı her hastalığın ilâcını da yaratmıştır, bir hastalık müstesna, o da ihtiyarlıktır.” (Ebû Dâvûd, Ṭıb, 1);

Bu bilgilerin ışığında İsmailağa cemaatinin önde gelen ve Mahmud efendi denen zaatın yanında yetişen Ahmet Mahbut Ünlü’nün vermiş olduğu izahatların ne kadar hatalı olduğunu kanıtlayalım.

Cübbeli Ahmet’in vermiş olduğu ilk tertip de Kuran’dan ne kadar uzak kaldığını görmekteyiz. Bakara suresi 260. Ayette Hz. İbrahim’in ölülerin nasıl dirildiğini merak etmesi ve 4 kuşu kendine alıştırıp öldürdükten sonra tekrar yanına uçarak geldiği anlatılmıştır. Böylece Hz. İbrahim ölülerin nasıl dirildiğini idrak etmiştir. Cübbeli Ahmet ise ayetteki kuşları cinsel organlar olarak anlamış ve penisin kalkması için “Bakara 260.ayeti suya okuyup penise serpiştirin” demiştir.

İkinci Tertip de yine Kuran’dan uzaklığını göstermekle birlike Adiyat suresinde nefes nefese koşan atlardan bahsedilmiştir. Cübbeli ise bu koşmayı cinsel organın koşması olarak anlamıştır.

Üçüncü Tertip de ise Allah’ın Esmalarını cinsel organa üflenmesi şeklinde yaklaşımı yine bu konuda da suistimalin kapısını aralamıştır. El gayyum: ”Gökleri ve yeri,bütün mahlukatı ayakta tutan” anlamına gelir. Cübbeli ise bu ayakta tutmayı penisin dikilmesi olarak anlayıp ”El gayyum ismini okuyup cinsel organa üfleyin” demiştir.

Dördüncü Tertip ise : Sitemizde bir çok yazımızda bu şekilde gelen rivayetlerin sıhhat açısından zararlı olduğunu ve anlamından bağlamından koparmadan okunması gerektiğini belirtmekle birlikte utanmadan yüz’er kere ilgili Esmaların okunmasından bahsetmektedir. Şimdi bu şekilde bizler yazınca Allah’ın Esmalarında şifalar yok mu diyenler mevcut. Bu konuda da tıpkı Kuran’ın şifa olması şeklindeki tezat anlayışlarını sürdürenler mevcut olsa da bizler bu konuda gerekli bilgileri sürekli sitemizde anlatmış bulunmaktayız.

El kadir: Her şeye kadir olan, her şeye gücü yeten” anlamına gelen bir kelimedir.

El mukaddir :” Herşeyi tam bir ölçü ile takdir edip yaratan” demektir.

El kayyum: ”Gökleri ve yeri,bütün mahlukatı ayakta tutan” demektir.

El kaviyy: ”Gücü ve kuvveti sınırsız olan,kendisine hiç bir şey aciz bırakmayan” demektir.

El metin: hiç bir şey kendisini sarsmayan ve kendine güvenilen;hiç bir fiilinde sıkıntı çekmeyen;çok sağlam demektir.

El Mutekebbir: ”Kibirlenmeye hakkı olan, Sonsuz büyüklük ve azamet sahibi.” demektir.

El muin: Kullarına yardım eden, nimet veren. Yardıma muhtaçlara yardım eden.” demektir. Bunları okuyunca cinsel iktidarsızlığın geçmesi ne alakadır? Evet Allah’ın güzel isimlerini kitabında bu şekilde anlatan bir zihniyet umarım tez zamanda tövbe eder.

Süleymanlı Haber olarak bu gibi kitapları okurken her zaman sorgulayınız ve bu tür eserlerden uzak durmanızı şiddetle tavsiye etmekle birlikte Süleyman Hilmi Tunahan üztazımız içinde tıbbi rivayetler konusunda Tıbbi Nebevi diye bir kavram üzerinden tibbi rivayetler söylenmiştir. Bu konuda da en kapsamlı çalışmalar sitemizde yapılmış ve bir reddiye yazılmıştı. Dilerseniz o reddiyemizi aşağıdaki linke tıklayarak okuyabilirsiniz.

https://suleymanlihaber.com/suleyman-hilmi-tunahan-tibbi-rivayetler.html

Yararlanılan Dipnotlar ve Kaynaklar: (1) İsra, 17/82. (2) Yazır, V, 3195. (3) Alak, 96/1. (4) Tâhâ, 20/114. (5) Necm, 53/39. (6) Hucurat, 49/10. (7) Âl-i İmran, 3/103. (8) Nisa, 4/32.

Ayetleri Okuyup Cinsel Organa Üfleyin

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. 6 Haziran 2023, 00:10

    siteniz malum organlarda kötüleniyordu rsatgele inceleme hissiyatı duydum.Görüyorum ki sizler ciddi derecede birilerini yazdıklarınızla rahatsız ediyorsunuz ilk başta bilmeyerek bende kötülemiştim.Hakkınız helal edin Süleymanlı Haber siz gerçekleri yazıyorsunuz.Allah sizden razı olsun sizi kötülemelerinin sebeplerini şimdi daha iyi anlıyoruz.Siyasi ve itikati izahatlarınızın hepsini derinlemesine analiz ediyorum şuan açık bulamadım şahsen ve verdiğiniz yanıtların özenle hazırlandığını ortaya koymuşşunuz Rabbimiz cıktığınız bu yolda muvaffak eylesin sizleri.