Fazilet Emlak Yöneticileri Cemaatten Atıldı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Uzun bir süredir Süleymanlı Haber internet sitemizin de sessiz takip ettiği Süleymancılara ait ”Fazilet Emlak” isimli şirketin ‘Dolandırıcılık’ soruşturmasının yürütüldüğü ve bu konuda Alihan Kuriş bey abimiz’in talimatları ile ismi geçen Şahısların cemaatten atıldıkları bilgisini buradan paylaşmak isteriz.

Bazı internet sitelerinde yapılan yayınlar sonrası medyanın gündemine getirilmesi ve mağdur tarafların şikayetleri neticesinde Fazilet Emlak ve Fazilet Yapı yöneticilerine yönelik cemaat içinde yaptıkları nitelikli dolandırıcılık sebebi ile kurslara girişleri ve talebeler ile ilişikleri kesilmiştir.

Süleymanlı Haber olarak elimizde dosya bilgisi olmamasına rağmen ve bu konuda soruşturma netiçelenmemiş olduğundan dolayı bu zamana kadar bir bilgi aktarımını sitemizde yayınlamaktan kacınıp zan üzerine hareket etmek istemedik.

Can Kuyumcuoğlu tarafından gündeme getirilen ”dolandırıcılık” soruşturmasına ait Fazilet Emlak ile ilgili gelen sorular binaen sitemizde yanıt vermemekle birlikte bugün itibari ile ilgili konuya dair bilgileri sitemize eklemekte bu konuda bilgi verilmesine karar vermiş bulunmaktayız.

Süleymanlıların başında bulunan Alihan Kuriş bey abimizin talimatı ile tüm kurs ve yönetici  hocalarımıza durum hakkında bilgilende yapılmış olunup soruşturma kapsamında ilgili kişilerin uzaklaştırıldığını buradan duyurmak isteriz.

Yaptıkları nitelikli dolandırıcılık ile gündemde olan Fazilet Emlak ve Fazilet Yapı yöneticilerine yönelik cemaat içinde alınan karara ilişkin tüm ülke genelindeki üyelere iletilen mesaj şöyle:

1. Genel merkez kararıdır! 

Cemaatimiz bünyesinde bulunan Türkiye geneli erkek kurslarımız hocalarına ve tüm erkek ihvanlara duyurulur.

Fazilet Emlak ve Fazilet Yapı adı altın da cemaatimiz bünyesinde görevli bulunan Selim Çifçi, Seyfettin Çifçi (Seyfi Çifçi), Mehmet Çifçi, Fatih Sühan Çifçi, Tunahan Çifçi ve Hamza Hatipoğlu (Hamza Çifçi) ve bu kişilerin birinci derecedeki yakınları ile cemaatimiz ilişiğini kesmiştir. 

Bundan böyle bu kişilerin kurslarımıza girişleri ve kendileriyle görüşülmesi kesinlikle yasaklanmıştır.

2. Genel merkez kararıdır!

Cemaatimiz bünyesinde bulunan Türkiye geneli kadın kurslarımız hocalarına ve tüm kadın ihvanlara duyurulur.

Fazilet Emlak ve Fazilet Yapı adı altın da cemaatimiz bünyesinde görevli bulunan Havva Nihal Çifçi, Melek Çifçi (Melek Kurt), Sevim Çifçi, Anastassıa Çifçi ve bu kişilerin birinci derecedeki yakınları ile cemaatimiz ilişiğini kesmiştir. 

Bundan böyle bu kişilerin kurslarımıza girişleri ve kendileriyle görüşülmesi kesinlikle yasaklanmıştır.

Açıklamanın ardından, tüm Türkiye genelindeki cemaate ait kurslarda çarşamba ve perşembe günleri yapılan hatimlerde bölge sorumluları tarafından verilen bu kararın tebliğ edildiği aktarıldı.

fazilet emlak yonetim

‘Bizim mağduriyetimiz ne olacak?’

Karara ilişkin ilgili internet sitesine değerlendirmelerde bulunan şikayetçilerden T.A., mağdurlar için yapılan bir düzenleme veya ödemelerinin iadesi konusunda bir açıklama olmamasına dikkat çekti. T.A. cemaat yönetimine şöyle seslendi:

Dolandırıcı yöneticilerini cemaatinizden kovdunuz. İlgilileri cemaatinizden uzaklaştırdınız ve tüm bu kararlarınızı alenen deklare de ettiniz ki, bu iyi bir adım ama peki 4 yıldır mağduriyet yaşattığınız bizler ne olacağız?..

‘Bu şekilde kendinizi aklayamazsınız’

T.A. sözlerine şöyle devam etti:

Haklarımız ne olacak?. Bizlere vadedilen ve resmi evraklarla taahhüt edilen konutlarımız ne zaman teslim edilecek?. Dairelerimi teslim edilmesi mümkün değilse de ödemelerimizin iadesi nasıl yapılacak?. Öyle “ben dolandırıcılık yapan yöneticilerim de olsa cemaatimden atarım, hukuksuz işleri yapan en yakınlarım da olsa kovarım, bir daha cemaatimizle ilişkileri olamaz, cemaatimiz ile bağları derhal kopartılmıştır ve bu kararımı da tüm Türkiye’deki cemaat yöneticilerime bildirim…” şeklindeki açıklamalarla kendinizi ve cemaatinizi aklayamazsınız.” 

‘Haklarımızı sonuna kadar arayacağız’

T.A. “Mağduriyetimizden siz de sorumlusunuz. Zaten bu kişiler hakkında aldığınız karar ve ifşaatınız ile yaşadığımız mağduriyeti sizler de kabul etmiş ve böylece de mağduriyetimizi de belgelemiş oldunuz.

Aksi halde böyle bir karar almaz ve bu kararınızı da tüm Türkiye’ye duyurmazdınız. Bu nedenle derhal yaşattığınız bu mağduriyetimiz sonlandırın ve haklarımızın iadesini de sağlayın.

Aksi taktirde sığındığımız hukuki haklarımızı sonuna kadar kullanacak ve haklarımızın peşine sonuna kadar gideceğiz. Tehditlerle korkutamayacak ve asla bizleri yıldıramayacaksınız” diyerek sözlerini tamamladı.

Davalar açıldı

Yeni mağdurların da ortaya çıktığı bilgisi sonrasında cemaat yetkilileri tarafından başkaca kişileri dolandırdığı iddiasıyla icra müdürlükleri ve ceza mahkemelerinde yürütülen davaların olduğu bilgisi de ortaya çıktı. 

Ne olmuştu?

Kamuoyunda kendilerini ‘Süleymanlılar’ olarak tanıtan Süleymancılar Cemaati yöneticilerine ait “Fazilet Yapı ve Fazilet Emlak” firması ve aralarında cemaat lideri Alihan Kuriş’in de bulunduğu birçok isim hakkında; “dini duyguları istismar ederek nitelikli dolandırıcılık”, “tehdit ve şantaj” gibi suçlardan iki ayrı suç duyurusunda bulunulmuş, bu kişiler hakkında soruşturma başlatılmıştı.

Konut satın alan ve ödemesini de peşin yaptıkları halde dolandırılan mağdurlardan T.A.’nın şikayetiyle başlatılan soruşturmalara ilişkin tüm detaylar kamuoyunda basına yansımış ve bu haberlerin kaldırılması için de T.A.’ya tehditlerde bulunduğu gündeme gelmişti.

Sonrasında Fazilet Emlak-Fazilet Yapı şirketi hakkında dolandırıcılık suçlamasıyla dilekçe vererek şikayetçi olan kişi sayısının arttığı ve ilgili savcılıkların tüm bu yaşananlar nedeniyle ayrı olarak tehdit suçlamasıyla re’sen soruşturma başlattığı ve soruşturmanın da halen devam ettiği de öğrenilmişti.

Süleymanlı Haber olarak bize bazen gündem de olan sorular ve sorunlar sitemize iletişim yolu ile iletilmekte.Bizler herhangi bir yayın kuruluşunun temsilcileri değiliz.

Bilgi sistemimiz daha cok itikadi bilgiler olmakla birlikte elimize somut veya soyut tam ve net bilgiler olmadığı müddetçe haber ve yazıları sitemizde yayınlamamaktayız.

Tüm bunlar netiçesinde Süleymanlılar içerisinde islam ahlakına ve Turkiye Cumhuriyet’inin Anayasal Kanunlarına göre hareket etmeyen ve cemaatimize (Süleymanlılara)leke getirecek kişilerin uzaklaştırılmasını Süleymanlı Haber olarak desteklemekle birlikte zaman zaman doğru söyleyenleri dokuz köyden kovar misali hakikati haykıranlarında ilişiklerinin kesilmesi uygun değildir.Konu ile ilgili takiplerimiz devam etmektedir.

Fazilet Emlak Yöneticileri Cemaatten Atıldı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. Bence guneşlideki Fazilet neşriyatin bütün hareketlerinin kontrol altına alınıp onlarca mağdur ettikleri insanların haklarının bir an evvel verilmesi çoğu insan tazminatını hakkettiği halde senelerdir mahkemelerde çile çekiyor bazılarında haklarından vaz geçiyorlar haksızlık yapan yöneticileri işcileri ustabaşini hatta müdürlerini tek tek yazabilirim adeta mafya gibi çoreklenmişler haksız kazanç elde ediyorlar buda benim gibi hakikati görenleri isyan ettiriyorlar kendilerinden olmayana aynen hergun mobbing uyguluyorlar başli başina kendilerine göre hareket ediyorlar