Fazilet Neşriyat’ın ”Batıl İbadetler” Kitabı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Allah’ın selamı , rahmeti bereketi cümlemizin üzerine olsun kıymetli okuyucularımız. Süleymanlı Haber olarak yeni bir haberi sizlere bildirerek din adı altında anlatılan, Kuran ve sünnet dışı olan uygulamaları tek tek delilleri ile anlatmaya devam ediyoruz.

Her daim Kuran ve sünnetten delilleri ile yazdığımız yazılarımıza iftira demekten , karalama yapmaktan geri durmayan  ve din üzerinden insanlarımızı kandıranlara karşı Süleymanlı Haber halkımızı uyarmaktan geri durmayacak ve tüm okuyucularımızın uyanmasına vesile olmak için mücadelesine devam edecektir.

Bu yazımız Fazilet Neşriyat’ın yayınladığı ‘Mübârek Gün ve Gecelerde Yapılması Tavsiye Edilen DUÂ ve İBÂDETLER’ isimli kitabınadır. Bu kitabın kesinlikle alınmaması var ise evlerinizde imha edilmesini ve kimseye tavsiye etmemenizi Süleymanlı Haber olarak sizlere bildirmek isteriz.

Süleymanlı Haber olarak bu kitabın Bid’at , Hurafe ve İslam dininde olmayan Ehli Sünnet alimlerimizin de kabul etmediği tüm uygulamalarını tek tek delilleri ile kanıtlayarak reddiyelerini sitemizde yazmış bulunmaktayız.

Fazilet Neşriyat’a gerek internet üzerinden gerek whatsapp yolu ve mail yolu ile Çamlıca Basım da dahil olmak üzere kendilerine bu kitabın yayından kaldırılmasını ve İslam akidesinde olmayan bilgilerin sunulduğunu bildirmekle birlikte eğer bizlerin hatası var ise delil sunulması ve açıklama yapılmasını da tarafımızdan talep edilmesine rağmen kendileri bizleri hem sosyal medyadan engelleyerek hem de mesajların hiçbirine dönüş yapmayarak Müslümana yakışmayan tavırlarını ortaya koymuşlardır.

Bir müslüman olarak bizler kendilerine samimi bir niyetle : ”Kuran ve sünnete uymayan uygulamaları insanlara anlatmayın , hatalarınız var. İslam akidesine uymuyor bu yaptıklarınız.” dememize ve her yazımızı delillendirmemize rağmen bir satır cümle bile yazmadan bizi kaale almamaları son derece elzemdir. Dilerseniz Fazilet Neşriyat’ın ‘Mübârek Gün ve Gecelerde Yapılması Tavsiye Edilen DUÂ ve İBÂDETLER’ isimli kitabındaki yalanları tek tek sıralayalım ve tek bir başlık halinde bu kitabın hatalarını yazarak bir kez daha sizlere de bildirelim.

Fazilet Nesriyat yalanlari

Şimdi dilerseniz bu kitabın tanıtımını yapılan Çamlıca Basım tarafından google internet sitesinde yayınlanan 3 sayfalık ücretsiz PDF olarak yayınlanan kitabın içeriklerini aşağıda paylaşalım. Kitap  içerikleri  aşağıdaki gibidir.

Fazilet Nesriyat dualar ibadetler yalan kitabi

Yukarıda görmüş olduğunuz kitap Fazilet Neşriyat tarafından yayınlanan ‘Mübârek Gün ve Gecelerde Yapılması Tavsiye Edilen DUÂ ve İBÂDETLER’ isimli kitabın içeriğidir.

Peki bu kitap kim tarafından yazılmış ve yayınlanmıştır ? Fazilet Neşriyat’tan bu konuda sizler de bilgi isteyebilirsiniz. Biz kendilerinden kitap ile ilgili bilgi istediğimizde kesinlikle yanıt vermeyen, veremeyen veya vermek istemeyenler olsa da biz yine de bildiklerimizi yazalım.

Bu kitapta Fazilet Neşriyat her ne kadar Komisyon demiş olsa da bir yazar belirtmemiş ise de bu kitap bir zamanlar üstazımızın yanında kısa bir mühlet duran , talebesi diye nitelendirilen , Hasan Arıkan abi diye Süleymanlı Cemaatinde çok sevilen daha çok Kemal Kaçar ile irtibatı olan zata aittir.

Bu kişi tarafından yazıldığı iddia edilen ve güya Süleyman Efendinin ilk talebelerinden olduğu ve hatasız kabul edilen Hasan Arıkan’ın olsun veya bir başkası olsun kim yazarsa yazsın sorgusuz bu kitabı doğru kabul etmek akıl kârı iş değildir.

Süleymanlı Haber olarak Hasan Arıkan bizim de büyüğümüz hatta merhum vefat ettiğinde ilk başsağlığını biz yapıp duamızı kendisine etmiştik. Dediğimiz gibi şahıslarla hiçbir zaman problemimiz olmamakla birlikte bu şahsın dini bilgisi eğer yazılan bu kitaptaki gibi ise (inşallah yaptığı hatalardan tövbe etmiştir , diyelim) ve överek bitiremeyenlere , ayrıca ”Hatıralarım” isimli bir kitabında piyasada olduğunu yine Hasan Arıkan’a nisbet edilen rivayetler olduğunu da belirtmekle birlikte ilgili kitabın da bizde PDF’si olduğunu , araştırdığımızı , yalanlarla dolu olduğunu , İslam itikadına uymayan şeyler olduğunu buradan belirtmek ister ve konumuzun değişmemesi adına yazımıza kaldığımız yerden dilerseniz devam edelim.

Fazilet Neşriyat’ın yayınlamış olduğu ‘Mübârek Gün ve Gecelerde Yapılması Tavsiye Edilen DUÂ ve İBÂDETLER’ isimli kitabın tek tek fihristini burada yazarak reddiyelerimizin delillendirme linklerinin bildirmesini sizlere yapalım.

Muharrem Ayı (6.sayfa)  diye nitelemiş olduğu konu başlığının altında :

a-Birinci gece kılınması tavsiye edilen namazlar (7.sayfa)
b-Biri ile onu arasında kılınması tavsiye edilen namaz (10.sayfa)
c-Dokuzuncu ve onuncu geceleri kılınması tavsiye edilen namazlar (11.sayfa)

Yukarıda Fazilet Neşriyat’ın vermiş olduğu bilgilerin hiçbirisi Kuran ve sünnette hatta icma ve kıyasta dahi olmamakla birlikte tüm reddiyelerimizde aynı cümleleri kullanmaktan sizleri usandırdı isek de  yazılan şeylerde maalesef ki hep aynı , aslı olmayan ibadetlerin dinimizdenmiş gibi anlatılması dolayısıyla mecburi olarak aynı kavramları bizlere kullandırtmıştır. Dilerseniz aşağıdaki başlıklarda ‘Muharrem Ayına’ ait yalan söylemlerin nasıl çökertildiğinin reddiyelerini yazıların üzerine tıklayarak okuyabilirsiniz.

BİRİNCİ GECE KILINMASI TAVSİYE EDİLEN NAMAZ YALANI (Fazilet Neşriyat)

BİRİ İLE ONU ARASINDA KILINMASI GEREKEN NAMAZ YALANI (Fazilet Neşriyat)

Muharram ayı başlığında esas aldıkları AŞURE GÜNÜ (11.sayfada)

Âşurâ Günü ne yapılır? (12.sayfa) 

Âşurâ Günü kılınması tavsiye edilen namaz (13.sayfa) diye belirtilenlerin yukarıda linkini verdiğimiz yerlerde açıklamış olmakla birlikte Aşure Günü’nde meydana gelen olaylar ve kıyametin kopuş saati ile ilgili verilen bilgilerde sadece Fazilet Neşriyat değil Fazilet Neşriyat’ın alıntı yaptığı kaynak ile ilgili temel reddiyemiz henüz yayınlanmamıştır. Bitirildiğinde buraya ilave edilmekle birlikte bu sorun sadece Fazilet Neşriyat’tan kaynaklı değildir.

Fazilet Neşriyat’ın  SAFERÜ’L-HAYR (15.sayfa) da belirtmiş olduğu yalan namaza ait yayınlamış olduğumuz reddiyemize aşağıdaki başlığa tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Safer Ayı Namazı (Fazilet Neşriyat Yalanı)

Rebî-ul  Evvel ve Mevlid Gecesi (16.sayfa) ile ilgili reddiyemiz yayınlamamakla birlikte bu gecelere ait belirtmiş oldukları namazlarda yalandır.

Rebîu’l-Âhir bölümünde herhangi bir namaz tavsiyesinde bulunmamakla birlikte , Fazilet Neşriyat’ın belirtmiş olduğu dua , tavsiye kapsamına girmesinden dolayı , edilmesinde bir sıkıntı yoktur.

Cemâziye’l-Evvel ve Cemâziye’l-Âhir denilen bu aylara ait bir ibadet biçimi belirtmemişler ise de Evrâd-u ezkâra denilen bir ibadet türü de İslam dininde yoktur.

Receb-i Şerîf Ayına özel bir ibadet biçimi olmamakla birlikte yine Fazilet Neşriyat’ın ilgili kitabı yalan atmaktan geri durmamakla birlikte (19-27.sayfalara) kadar olan bu aya özel ibadet biçimlerini vermişlerdir. Oysa ki böyle bir ibadet biçimi dinimiz İslamiyet’te mevcut değildir. Aşağıdaki başlıktan bu aya ait uydurulan ibadetleri ve Fazilet Neşriyat’ın yine bu konuda da yalanlarını okuyabilirsiniz.

Receb-i Şerîf Ayına Özel İbadet (Fazilet Neşriyat Yalanı)

Regâib Gecesi Özel İbadet (Fazilet Neşriyat Yalanı)

Mi’rac Gecesi Özel İbadet (Fazilet Neşriyat Yalanı)

Şa’bân-ı Şerîf Ayına özel bir ibadet biçimide olmamakla birlikte yine Fazilet Neşriyat ilgili kitabında yalan atmaktan geri durmamakla birlikte (30-33.sayfaları) bu aya özel ibadet tariflerini vermişlerdir. Oysa ki böyle bir ibadet tarifi dinimiz İslamiyet’te mevcut değildir. Aşağıdaki başlıktan bu aya ait uydurulan ibadetleri ve Fazilet Neşriyat’ın yine bu konuda da yalanlarını okuyabilirsiniz.

Şa’bân-ı Şerîf Ayına Özel İbadet (Fazilet Neşriyat Yalanı)

Ramazân-ı Şerîf Ayına özel ibadet :  oruç ve teravih namazı (Hatim) olmakla birlikte yine Fazilet Neşriyat ilgili eserinde bunlara ek ibadet türleri çıkararak yalan atmaktan geri durmamakta, bu aya özel ibadet biçimlerini (35-40.sayfaları) tarif etmişlerdir. Oysa ki böyle bir ibadet biçimi dinimiz İslamiyet’te mevcut değildir. Aşağıdaki başlıktan bu aya ait uydurulan ibadetleri ve Fazilet Neşriyat’ın yine bu konuda da yalanlarını okuyabilirsiniz.

Fazilet Neşriyat’ın Uydurmuş olduğu Kadir Gecesi Namazına Reddiye

Fazilet Neşriyat’ın vermiş olduğu Şevval Ayına ait bilgiler sahihtir. Yine ilgili kitaplarında : ”Bu ay içinde 6 gün nâfile oruç tutulur. Şevval’in 12’si ile 17’si arasında tutulduğunda eyyâm-ı biyz de oruçlu geçirilmiş olacağından çok büyük sevabı vardır. Resûlullah (s.a.v.) Efendimiz, Şevval ayından 6 gün oruç tutanların, senenin tamamını oruçlu geçirmiş olacağı müjdesini vermiştir.” denilmiştir.

Bu ayda muteber hadis kaynaklarında Allah Rasulü’nün (s.a.v.) 6 gün oruç tutulmasını tavsiye ettiği ve bunu özellikle adet yani kadınların özel hallerinde oruç tutmaya güç yetiremezler ise oruçlarını tamamlasınlar şeklinde söylediği beyan edilmektedir.

Zil-ka’de Ayı başlıklı (42.sayfa) da belirtilen bir ibadet türü yoktur. Fazilet Neşriyat ‘ın daha önceden de vermiş olduğu ve yine bu aya binaen belirttiği ”bilhassa cuma geceleri tesbih namazı kılmalıdır. Cemaatle kılınırsa İmam olacak kimse bu namazı kılmayı evvelâ nezreder ve namazı kıldırırken tesbihleri her yerde cehrî (sesli) okur.” şeklinde bir ibadet söz konusu olmamakla birlikte reddiyelerimizin içinde tesbih namazı ile ilgili tüm bilgileri verilmiştir.

Zil-hicce Ayı başlıklı (43-52.sayfalarda) Fazilet Neşriyat’ın vermiş olduğu bilgiler Kuran ve sünnete açık bir şekilde ters düşmekle birlikte bu konulara ait deliller de tek tek ele alınmıştır. Aşağıdaki başlıklara tıklayarak reddiyelerimizi okuyabilirsiniz.

Hacca Gidemeyen Müslüman  Ne Yapmalıdır ? (Fazilet Neşriyat’ın Yalanlarına Reddiye)

Fazilet Neşriyat’ın ”Kurban Kesemeyenlerin Kılması Gereken Namaz”ına Reddiye

Yukarıda Fazilet Neşriyat’ın ‘Mübârek Gün ve Gecelerde Yapılması Tavsiye Edilen DUÂ ve İBÂDETLER’ isimli kitabında iddia ettikleri bu tür ibadetlerin hangilerinin doğru hangilerinin yalan olduğu Kuran ve sünnet ile tarafımızdan delilleri ile yazılmıştır.

Bu bilgiler Fazilet Neşriyat’a iletilmiştir.Dilerseniz sizlerde iletebilirsiniz.Bizler doğru olan sahih kaynaklara çekinmeden doğru , hata olanlara ise hatalı demekteyiz ve bu işlemi de delilleri ile yapmaktayız.

Fazilet Neşriyat’ın yayınlamış olduğu ‘Mübârek Gün ve Gecelerde Yapılması Tavsiye Edilen DUÂ ve İBÂDETLER’ isimli kitabında ise doğru olmayan bilgileri kendilerine iletmiş olsak ise de düzeltmek adına tek bir adım atmamaları ne kadar dalalette olduklarının göstergesidir.

Dilerseniz ‘Mübârek Gün ve Gecelerde Yapılması Tavsiye Edilen DUÂ ve İBÂDETLER’ isimli kitabın devamında Bazı Tavsiyeler başlıklı bölümün (54 – 60.sayfalar) değerlendirmesini yapalım.

”Ana-Baba haklarının ödenmesi için çarşambayı perşembeye bağlayan gece, akşamla yatsı arasında, 2 rek’at namaz kılınır.” şeklinde Fazilet Neşriyat’ın tarif ettiği bir namaz dinimizde olmamakla beraber namaz sevabını da ana-babaya gönderilmesi gibi bir uygulama, ne Kuran’da ne de sünnet-i seniyede mevcut değildir.

Husamâ namazı diye bir namazdan bahseden Fazilet Neşriyat’ın ‘Mübârek Gün ve Gecelerde Yapılması Tavsiye Edilen DUÂ ve İBÂDETLER’ isimli kitabın (54.sayfa) yalan ibadet türüne ait reddiyemize yine aşağıdaki başlıktan ulaşabilirsiniz.

Fazilet Neşriyat’ın Husamâ Namazı Yalanına Reddiye

”Akşam ve sabah besmele ile 19 kere ”Cünnetü’l-Esmâ” okunsa, mükâfâtı Cemâl-i ilâhîdir.” diye belirttiği (55.sayfa) durum ise son derece tehlikelidir. Burada sayı belirtilerek bir ibadetin söz konusu olmadığı gibi Peygamberimiz a.s’ın , 99 Esmayı ezberleyen cennete girer, şeklindeki rivayetleri düzgün anlaşılamamıştır. (Sitemizde Esma-i Hüsna diye bir bölüm oluşturduk ve bu bölüm henüz tamamlanmamış olmakla birlikte bunların tüm sahih izahatları sitemize eklenecektir ve dilerseniz bu konuları detaylı araştırıp işin aslını öğrenebilirsiniz.)

Duhâ, Evvâbîn ve Teheccüd namazları diye belirtmiş olduğu ibadet biçimleri özel ibadet bicimleri değildir. 2 Rekat olmak üzere istediğiniz gibi kılabilirsiniz. Tesbih Namazı diye belirtmiş olduğu (57.sayfa) izahatların tamamı yukarıda belirttiğimiz reddiyelerimizde detaylı açıklanmıştır. Bu zamana kadar verdikleri açıklamaların en güzeli , tesbih namazını bir olaya bağlamadan ”Kalben tesbih namazı kılmaya niyet edilir. ”Allâhü Ekber” diyerek namaza başlanır.” şeklindeki ifade bizce en makbul ve kabul olanıdır.

Secde Âyetleriyle ”İlticâ” diye belirtmiş olduğu (59.sayfa) uygulama hakkında bir bilgimiz yoktur.Tilavet secdesi ile ilgili esasen tilavet secdesine özgü özel bir dua yoktur. Ancak tilavet secdesini gerektiren âyetleri işiten kişinin, hemen secde yapmaya fırsat bulamaz ise, “Semi’nâ ve eta’nâ ğufrâneke Rabbena ve ileyke’l-masîr” yani “İşittik ve itaat ettik!” demesi müstehaptır.

Uyurken okunacak duâ (60.sayfa) belirtmiş olduğu yazıdaki dua tavsiye niteliğinde olup okunmasında bir sakınca yoktur.

Hatm-i Enbiyâ diye uydurulan (60.sayfa) belirtilen bir ibadet hiçbir sahih kaynakta olmadığı gibi Nakşibendi dininin ortaya attığı kökleri (Hasan Sabbah) çok eskiye dayanan bu uygulama hakkında detaylı reddiyemize aşağıdaki yazı başlığına tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Tarikatların  Hatm-i Enbiyâ  Yalanı

Evet kıymetli okuyucularımız buraya kadar doğruya doğru yanlışa yanlış diyerek bu kitabın aslında ne kadar zararlı olduğunu belirtmeye gayret ettik. Amacımız Kuran ve Sünnete ters olan uygulamaları insanlarımıza göstermek olmakla birlikte Tevhid’e zarar veren ve şeytanlaşmışcasına doğru yolun üzerine oturup bid’atlar ile gerçek sünnetin yok olmasına binaen tedbir alıp sahih dini insanlara anlatmaktayız. Kuran ve sünnete ters olan uygulamaların bugün Süleymancılarla veya Süleyman Hilmi Tunahan üzerinden dinimize entegre edilmesi ve saf müslümanların kandırılması asla ve asla kabul edilemez.

Fazilet Neşriyat bu kitabın başında Muhterem Okuyucu, ”Mübârek Gün ve Gecelerde Yapılması Tavsiye Edilen DUÂ ve İBÂDETLER“ isimli bu eserimizde, tarif edilen bazı namaz, oruç ve duâlar hakkında ”mutlaka kılınmalı, tutulmalı, okunmalı“ gibi ifadeler yer almış bulunmaktadır. Halbuki buralarda tarif ve tavsiye edilen ibâdetler, nâfile ibâdetler cümlesinden olup, yerine getirilmesi mecbûri değildir.” şeklinde izah etmişler. Öncelikle bunu, ”Nafile ibadetler” diye nitelendirmişler. Şimdi kendilerine şunları soralım :

Kuran ve Sünnette olmayan uygulamalar nasıl ibadet kapsamındadır ?

Nafile diye belirtmiş olduğunuz ibadet türlerini Allah Rasulü ne zaman yapmıştır ?

Hangi hadislerde misal Kadir Gecesi Namazı’nı Peygamberimiz kılmıştır ?

Yazdığımız her reddiyemizde bu gibi soruları konu ile ilgili namazların delilllerinin olup olmadığını araştırdık ve bilgi verdik.

Yine bu yazdıklarımıza binaen sitemize cahilce karalama kampanyası yaparak Süleymanlı Haber nafile ibadetlere , namazlara karşı vb söylemler yapanlar gerçeklerin üzerini örtmek isteyen zihniyettekilerdir.

Bu şahıslar ”Nafile ibadet” diye belirttikleri şeylerin aslında Nafile olmadığını bildikleri gibi bizi namaz düşmanı göstererek kendilerinin haklı olduklarını belirtmekteler. Şöyle ki Cuma namazı hem Cuma Suresinde hem de hadisi şeriflerde ve sünnette belirtilmiştir. Şimdi birileri çıkıp ”Perşembe namazı da olsun.” diyerek aynı şekilde Perşembe Namazı diye bir bid’at oluşturmaya kalksa kabul eder misiniz ? ” Ne var canım namaz kılıyor.” diyebilir misiniz ? ”Tabi diyebiliriz.” diyenler var ise bid’at kavramını detaylı ögrenmeli , aksini iddia eden ve ”Perşembe namazı nedir ? Böyle bir uygulama Allah Rasulü tarafından yok. Ayette de hadiste  de yok.” diye karşı çıkan namaza karşı mı çıkmış olur ? Yoksa Kuran ve sünnete sımsıkı sarılmış mı olur ? Bu ufak nüansları göz önünde bulundurmalıyız.

Son olarak ”Efendim , bunlar bid’at ama güzel bidat ne olacak ? Farz ya da sünnet değil ki ! ” denilmekte ve Hz.Ömer (r.a) ‘ın teravih namazını örnek gösterilmektedir. Teravih namazının aslını Peygamberimiz kılmıştır ve kesindir. Bunda şüphe var mı ? Hz. Ömer ‘in aslı itibari ile var olan namazı cemaatle kıldırması her ne kadar bid’at olarak değerlendirilmeye çalışılsa da asıldan olan bir şey değiştirilmemiştir.

Ama bir kadir gecesi namazı diye veya hacca gidemeyenin kılması gereken namaz veya kul hakkı namazı ….. kurban kesemeyenin kılması gereken bir namazı sizler Allah Rasulü’nden uygulanarak veya sahabesinden aktarılarak yapıldığına dair en ufacık bir rivayet dahi görebilir misiniz , var mı ?

İşte olmadıklarını biliyorlar ve delilsiz din anlatarak bu dine sonradan asılsız şeyleri ilave etmekten geri kalmıyorlar. Şimdi bu tür kitapları alıp hurafelerin yayılmasına katkı mı sağlayacaksınız ? Yoksa ilk iş olarak reddiyelerimizi okuyup Fazilet Neşriyat’a konunun aslını sorarak bu işleri araştırıp ”evet , bu kitapta bir çok hata var. Fazilet Neşriyat bu eseri ya düzeltsin ya da bizler destek vermeyiz.” diyerek ses mi çıkarmayacak mısınız ? Tüm bu soruların yanıtları sizlerde saklıdır.

“Ey insanlar! İşte size Rabbinizden kesin bir delil geldi, size açık bir nûr indirdik.” (Nisa, 4/174)

“İşte bugün sizin dininizi kemâle erdirdim ve üzerinizdeki nimetimi tamamladım. Sizin için din olarak İslâm’ı beğendim.” (Maide, 5/3)

“Onlar, Allah’ın nûrunu ağızlarıyla üfleyerek söndürmek isterler. Fakat kâfirlerin hoşuna gitmese de Allah nûrunu tamamlayacak.” (Saff, 61/8),

“Onlar Allah’ın nûrunu ağızlarıyla üfleyip söndürmek isterler. Allah ise, nûrunu tam parlatmaktan başka bir şeye razı olmaz. Kâfirler isterse hoşlanmasınlar! O’dur ki Resulünü, bütün dinlere üstün kılmak için hidâyetle ve hak din ile gönderdi. Müşrikler isterse hoşlanmasınlar!” (Tevbe, 9/32-33)

“Kim bizim bu dinimizde olmayan bir şeyi sonradan ortaya koyarsa, o reddedilir.” (Müslim, Akdiye, 17; Buhârî, Sulh, 5)

Câbir b. Abdullah (radıyallahu anh) anlatıyor:

Resûlullah bize hutbe verdi. Allah’a hamd etti ve O’nu lâyık olduğu biçimde övdü. Sonra şöyle buyurdu: “Sözlerin en doğrusu Allah’ın Kitabı’dır. Yolların en iyisi Muhammed’in yoludur. İşlerin en kötüsü (dinde) sonradan uydurulanlardır. Ve her bidat, dalâlettir.” (İbn Hanbel, III, 310)

Bizler bu aşamaya kadar sizleri bilgilendirerek üzerimizdeki sorumluluğun tebliğini gerçekleştirmiş bulunmaktayız. Allah en güzelini bilir.Süleymanlı Haber olarak Kamuoyuna duyurulur.

Fazilet Neşriyat’ın ”Batıl İbadetler” Kitabı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

4 Yorum

  1. Yıllardır bütün gurupları da beni engelledilr hele bir şark kurnazı tilki aklınca beni meşkule aldı gerçekler zorlarins gidiyor

    • 29 Eylül 2022, 22:21

      zorarına cok gıdecek onumuzdekı sezon vıdeolu yayınlar gercekleşecek.inşsallah ozaman görecegız esass.

      Cevapla
  2. Iskati salat varmidir devir hak mıdır

    Cevapla
    • 13 Mayıs 2023, 23:21

      Kıymetli kardeşim güzel bir soru günümüzde maalesef bu tür uygulamalar yapılmakta ve hatalı uygulamalardır.Osmanlı döneminden süre gelen bir alışkanlık olsada Namaz Müslümanlara Farz olan bir ibadettir.Para ile düşürülmesi söz konusu değildir.Alimler her ne kadar bu konuda umulur ki görüşünü eklemiş olsadalarda bizim kabul görüşümüze göre bu tür uygulamalar uygun değildir.

      Cevapla