Sadabad Kuran Kursu Yıkımı ve AKP

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Allah’ın selamı rahmeti cümlemizin üzerine olsun kıymetli okuyucularımız. Gerçek Süleymanlıların buluşma noktası olan Süleymanlı Haber, bin bir türlü engelleme ve karalamalara rağmen çalışmalarına devam etmektedir.

Her seçim öncesi kendisine düşman arayan AKP ve yandaşları bu seçim öncesinde de son zamanlarda; Süleymanlıları(özellikle de medyada paylaşım yapan Süleymanlıları) ve tahrip ettikleri Süleymanlı Kurslarını (Sadabad) hedef aldılar.

20 yıldır Süleymanlı kardeşlerimizi kandırıp çeşitli oyunlarında kullanmaya devam etmek için kendilerine ait yayın organlarında Süleymanlılar hakkında “FETÖCÜ, İslam dinini içerden bitiriyorlar vb.” şeyler söylemekteler/yazmaktalar.

Zulümle ve medya gücüyle milletimize hatalı bilgiler vermekte ve üzerlerinde baskı kurmaya çalışmaktalar. Şuanda da Süleymanlı Yurtlarının üst düzey sorumlusu ve lideri konumuna layık görülerek seçilmiş olan Ali Erhan Kuriş – Alihan bey abimizi utanmadan hedef tahtasına koydular. Amaçları milletin arasına kin ve nefret tohumlarını ekerek her zaman yaptığı gibi böl parçala yönet taktiği ile birbirine kırdırıp karşılarına geçip kıs kıs gülmek. Bu yaptıklarını ve diğer her şeyi mübah görmekteler.

Oysa ki bizler ve diğer bilinçli Süleymanlı kardeşlerimiz, Süleymanlı Kurslarımızı koruyup gözetmekteyiz ve her zaman ve Alihan bey abinin yanındayız. Ayrıca kendisine ve kurslarımıza yapılan bu haksız muamelelere elimizden geldiğince karşı çıkmakta, bu zulümleri halka anlatmakta ve bu konuda AKP Medyasına kanmamaları gerektiği hususunda gerekli olan her türlü bilgilendirmelerimizi yapmaktayız.

Gerekli açıklamamızın ardından bu yazımızda; Sadabad Kuran Kursu ve Talebe Yurdumuzun yıkımı esnasında, AKP Trollerinin, cemaatin içinde fitne ve fesadı yaymak için ortaya attıkları, Fatih Süleyman Denizolgun’un yapmış olduğu açıklamalarıyla, insanların hatta bazı Süleymanlı kardeşlerimizin kafalarını karıştırması hakkında yazacağız. (Fatih Süleyman Denizolgun, Sadabad konusunda açıklama yaptığı gibi keşke a Haber, ATV,SABAH – FOTOMAÇ – TAKVİM, KISACASI TÜM AKP MEDYASINDA SÜLEYMANLILARIN LİDERİ YERDEN YERE VURULURKEN DE KEŞKE AÇIKLAMALAR YAPABİLSE! İŞİN BU KISMI BİZİ İLGİLENDİRMEMEKTEDİR. Bu kısmını anlatmamızın sebebi yazılarımızı okuyan binlerce hatta milyonlarca insanımızın olması sebebiyledir.)

Fatih Süleyman Denizolgun, Süleyman Hilmi Tunahan’ın torunu, Arif Ahmet Denizolgun’un yeğeni, Mehmet Beyazıt Denizolgun’un oğlu olması hasebiyle cemaat içerisinde önemli bir yere sahip olduğu düşünülse de Arif Ahmet Denizolgun beyin vefatından sonra Süleymanlılar LİDER olarak Ali Erhan Kuriş’i seçmiştir.

Ali Erhan Kuriş’in annesi Gülderen Kuriş, dayısı Arif Ahmet Denizolgun, annesinin eniştesi Kemal Kaçar, annesinin dedesi de Süleyman Hilmi Tunahan’dır. Bu kısa bilgilendirmeden sonra esas konumuza devam edelim.

03.07.2007 ‘de İstanbul Kasımpaşa’da bulunan ve mazisi (Üstazımız) olan Kuran Kursu ve Talebe Yurdunun yıkımından sonra 31.10.2019 yılında Sadabad Kuran Kursu ve Talebe Yurdu da yıkılmıştır. Yıkılan bu Kuran Kursları ve Talebe Yurtları ile ilgili medyada birçok iddialara yer verilerek ve çeşitli bahaneler öne sürülerek olaylar bastırılmaya , üzeri kapatılmaya çalışılmıştır.

Bugün olayları gizleme yeteneğine sahip olan medya, geçmişte ADNAN MENDERES İLE DÖNEMİN İÇİŞLERİ BAKANI OLAN ZATIN, SÜLEYMAN HİLMİ TUNAHAN ÜSTAZIMIZA YAPTIKLARI EZİYETLERE KARŞI SÜKUT EDEREK GÖRMEZDEN GELMEKTE, HATTA “CHP YAPTI.” DİYEREK KARDEŞLERİMİZ KANDIRMAYA DEVAM EDERKEN YIKILAN KURAN KURSLARI KONUSUNDA DA “BİNALAR ÇÜRÜKTÜ, YIKILMASI GEREKTİĞİ İÇİN YIKILDI.” VEYA “SİZE DAHA İYİSİ VERİLDİ.” vb. söylemlerle hem Süleymanlı kardeşlerimize hem de insanlara olayı daha iyimser, sevimli bir şekilde göstermeye çalışmaktadır.

Sadabad Kuran Kursu Yıkımı ve AKP

Süleymanlı Kuran Kursları ve Talebe Yurtlarının yıkılması aslında iddia ettikleri gibi olmadığı “Gerekirse bir tek kurs bile bırakmayız.” diyerek göz dağı vermelerinden de anlaşılmaktadır. Tüm bu olaylar yaşanırken bazı iddialar da gündeme geldi. Dilerseniz bunlardan bir kaçını yazalım.

 KAĞITHANE BELEDİYESİNİN İDDİALARI

*KAĞITHANE BELEDİYESİNİN BİRİNCİ İDDİASI

Kağıthane Belediyesi: Çağlayan Mahallesi Sadabad Öğrenci Yurdu ve Lojman Binası depreme karşı statik yönden tehlikeli olduğu ve daha önemlisi can ve mal güvenliği açısından riskli olduğu tespit edilmiş, saha çalışması yapılarak yapının betonarme kısımlarından alınan numunelerden (karot) hazırlanan Riskli Tespit Raporu sunulmuş, neticesinde 6306 sayılı kanun kapsamında yıkımı gerçekleştirilmiştir. Ayrıca söz konusu alanda kalan alanı kullanmakta olan kişi ve kurumun Riskli Yapı Tespit Tutanağına yaptıkları itiraz, Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca ve ilgili mahkeme tarafından reddedilmiştir.

VE GERÇEK…

Binanın Yapı Kayıt Belgesi mevcut ve İstanbul 13. İdare Mahkemesi Başkanlığı’na sunulan Bilirkişi raporunda ‘Sadabad Öğrenci Yurdu Binası’nın riskli bina olup olmadığı dava dosyasındaki Riskli Bina tespit raporlarına dayanılarak belgelenemeyeceği kanaatine varılmıştır” deniliyor.

 * KAĞITHANE BELEDİYESİNİN İKİNCİ İDDİASI 

Yıkımı gerçekleştirilen yurt ve lojman binasının bulunduğu alan; 1979 yılında hazine arazisi üzerine kaçak ve ruhsatsız olarak yapılmıştır.

VE GERÇEK…

Milli Eğitim Bakanlığı’ndan  İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne gönderilen Sadabad Öğrenci Yurdu ile ilgili olarak, “İşyeri açma ve çalışma ruhsatı ilgi yazınızla bildirilen ad ve durumu aşağıda belirtilen özel öğrenci barınma hizmetleri kurumuna (bahsedilen Sadabad Öğrenci Yurdu)iş yeri açma ve çalışma ruhsatı verilmiştir’ deniliyor. Bu da yurdun kaçak olmadığını ispatlıyor.

İŞTE BİNANIN YAPI KAYIT BELGESİ

sadabat yurdu yapi kayit belgesi suleymanli haber

İŞTE BİLİRKİŞİ RAPORU

sadabat yurdu bilirkisi raporu

İŞTE YURDUN KAÇAK OLMADIĞININ İSPATI

sadabat yurdu kacak degildir suleymanlihaber

Yukarıdaki belgelerden de anlaşılacağı üzere Süleymanlıların yıkılan Yurt ve Kurs binaları sapasağlamdır. Mevcut evraklara rağmen Kağıthane Belediyesi yine de içinde onlarca öğrenci bulunan yurda, sabah saat 4’te, hukuksuz bir şekilde yapılan yıkım baskınına; “Yurt binasının yıkılma tehlikesi olduğu ve binanın kaçak olduğunu” gerekçe göstermiştir.

Ortada apaçık bulunan belgeler bu iddiaları çürütmekle birlikte yıkımların siyasi mülahazalarla yapıldığı şeklindeki yorumları haklı çıkarıyor.

Yıkımın bir başka boyutu da ‘yıkım baskınının’ sabah saat 4’te yapılması…. Yüreği vatan sevgisiyle dolu gençlerin uyudukları bir saatte, adeta terör hücresi basar gibi yurda balyozlarla girilmesi, tepki gösteren öğrencilere tazyikli su fışkırtılması vicdanlarda derin yaralar açtı ve kafalarda amacın ne olduğu konusunda soru işaretleri yarattı. Belki de yıkımın mahkeme kararının ertelenmesi yönünde olabileceği ihtimalinden ve halk uyuduğundan karşı koymayacağı yönünde kendilerince önlem almaya çalışmalarından ötürü o saatte oldu bittiye getirildi.

Siz hiç benzer bir şekilde sabahın o kadar erken bir saatinde(aslında sabah bile olmamıştır…) baskın gibi bir yıkım olduğunu gördünüz veya duydunuz mu ? ne olur ne olmaz “Yıkım bu kadar erken bir saatte olmadı.” Diyerek yalanı savunacak birileri olabilir düşüncesiyle video aşağıda paylaştık, lütfen izleyip kendi gözlerinizle şahit olun.

Olayla ilgili gereksiz, ispatsız ve yalanlarla dolu cümlerle karşıt birşeyler söyleyenler muhakkak ki vardır. (“Yurt döküktü çok kolay yıkıldı.” vb. söylemler içerisinde olan gözü körleşmiş AKP fanatiklerinin her türlü iftirayı atmaya ve saçma sapan konuşmaya çalışmaktadırlar. Tüm cümlelerini yazmıyoruz tabii.)

Ayrıca “Size arsa verilmedi mi?” diyecek olanlar da şunu bilsinler ki bir tane yurt yıkmak demek; bunun devamı da gelir demek. Üstelik dilenciye sadaka verir gibi bir iyilik yaptığınızı düşündüğünüzü zannedip onu da başa kakıp –yalanlarla- reklamını yapmak asla etik değildir.

Süleymanlı Yurdumuz olan Saadabad Kuran Kursu ve Talebe Yurdumuzun Yıkımına ait hazırlanan bir videoyu da aşağıda takdirlerinize sunarız. Dua ile kalın… 

(Önemli Not : Normalde Kursun adı kayıtlarda SADABAD ŞEKLİNDEDİR. BİR NUMARALI TUTANAKTA VE TÜRKCE KULLANIM ACISINDAN SAADABAT SADABAT ŞEKLİNDE YAZIM HATALARI YAPILMIŞTIR.Google acısından bizde bu şekilde yazdık aklınızda soru işareti kalmasın bazen üstazımız diyoruz Türk dil kurumunda üstadımız şeklindedir.Buna takılan vatandaşlarımız oluyor.O yüzden ayrıca bildirmek istiyoruz. )

sadabad

Sadabad Kuran Kursu Yıkımı ve AKP

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

5 Yorum

  1. 28 Mayıs 2023, 11:31

    Hayirli Sabahlar Haber Sitenizde Acik sacik Kadinlar cikiyor bilginize
    Almanyada

    Cevapla
    • 28 Mayıs 2023, 11:45

      Ekran görüntüsü atabilirmisiniz.Açık sacık kadın derken anlam veremedik şuandaa ?

      Cevapla
  2. 21 Mayıs 2023, 13:08

    akp sahte milliyetcilik ve dincilik yapıyor lütfen sayfanızda terörü aslında akp’nin yaptığını belirtirmisiniz.Siyasete girmeyeceğinizin ve sessiz kaladığınızın farkındayız.Ama yalan ile müslümanları kandırıyor akp

  3. 21 Mayıs 2023, 12:16

    ALLAH’IN LANETİ ZALİMLERİN ÜZERİNE OLSUN.

    AKP EĞİTİMİ BİTİRDİ
    AKP ADALETİ BİTİRDİ
    AKP EKONOMİYİ BİTİRDİ
    AKP SOSYAL DEVLET ANLAYIŞINI BİTİRDİ
    AKP İSLAMİ BİTİRİYOR
    AKP KISACASI TÜRKİYE’Yİ BİTİRDİ. SÜLEYMANLI HABER YURT DIŞINDAN TAKİP EDİYORUZ SİZİ BURADA BÜYÜK LOBİLERLE ERDOĞAN DESTEKLENİYOR VE TÜRKİYE UMURLARINDA DEĞİL EURO İLE TÜRKİYEDE SERVET KATMA PEŞİNDE OLANLAR TÜRK HALKINI DÜŞÜNMEKTEN ZİYADE KENDİ ÇIKARLARINA BAKIYORLAR.YAZMAYA DEVAM EDİN.ATMADIKLARI İFTİRALAR YALANLAR KALMADI.

  4. Rabbim sizlerden binlerce kez razı olsun.