Süleyman Hilmi Tunahan kimin tekelinde ?

featured
Süleymanlı Haber Duyuru
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Süleymanlı Haber sitesi olarak sayfamızdan oldukça rahatsız olunmaya başlanmış ki Süleyman Hilmi Tunahan üstazımızı tekelinde tutmaya çalışan vakıf veya dernek mensupları; Süleyman Efendi ve Süleymanlılar adı altındaki resmi yayın organlarında, basında, sadece kendi web sitelerine itibar edilmesi gerektiğini bildirmekteler.

Yaklaşık 10 yıldır bizim de takip ettiğimiz ,Süleyman Hilmi Tunahan adına açılmış vakıf tarafından yönlendirilen resmi diye nitelendirilen sitede , web dilinde POP’UP tarzında manşet atıp (Duyuru), ziyaretçileri bilgilendirmişler.

Doğrudan Süleymanlı Haber sitemizin adı geçmemiş olsa da dolaylı olarak sitemize de atıfta bulunulduğunun farkındayız.

Türkiye’de ve dünyanın çeşitli ülkelerinde takipçilerimizin günden güne artması, içeriklerin okuyucular tarafından okunup bilinçlenmeleri ve artık her şeyi Kuran ve sünnet ışığında sorgulamaları; daha da önemlisi bunları sitemiz aracılığıyla yapmaları bazı vakıf, dernekleri, rahatsız ediyor anlaşılan. Bunun da önüne geçmek, kendilerini ön planda tutmak amacıyla Pop’up tarzı duyuru mesajı yayınlanmış.

Bilindik web sitesinin üstü kapalı bir şekilde, dolaylı olarak Süleymanlı Haber web sitemize gönderme yapma niteliğindeki Pop’up tarzı duyuru mesajı aşağıda , şefaf biçimde( üzerinde hiçbir oynama yapılmaksızın) yazımıza eklenmiştir.

suleyman efendi tekelinizdemi

Ekran görüntüsündeki ”Bilgilendirme” başlıklı yazının içeriği ”Vakfımızın bânîsi Ebu’l-Fâruk Süleyman Hilmi TUNAHAN (K.S.) (SİLİSTREVÎ) Hazretleri adına, sadece www.tunahan.org internet sitemizin olduğunu, bu site dışında, tanıtım, haber vb. maksatlı herhangi bir internet sitesi veya sosyal medya hesabımızın olmadığını ve sitemizin dışında, farklı internet siteleri veya sosyal medya platformlarında/hesaplarında paylaşılan içeriklere itibar edilmemesi gerektiğini önemle duyururuz.” şeklindedir.

Yukarıdaki duyuru metninde Süleyman Hilmi Tunahan (K.S) üstazımızın kurduğu vakıf adına söz söyleme yetkisinin sadece kendilerinde olduğunu belirtmekte olan tunahan.org internet sitesine böyle bir hakkı kim vermiş?

Süleymanlıların/Süleymancıların bu internet sitesi dışında başka bir siteleri olmadığı yönünde algı oluşturmaya çalışarak, diğer sitelerde veya sosyal medya platforumlarında / hesaplarında , paylaşılan içeriklere itibar edilmemesi gerektiğini önemle duyurarak, neyi amaçlamaktadırlar ?

Herkesçe malumdur ki Süleyman Hilmi Tunahan(k.s) kimsenin tekelinde değildir. Vakfı, Süleyman Hilmi Tunahan (K.S) üstadımızın kurması sadece oraya bağlı olunması gerektiğini öne sürmek lüzümsuz ve art niyetli amaçlardan başka bir şey değildir.

“Bu vakfı Süleyman EFENDİ kurdu. Bu konuda söz söyleme yetkisi bize aittir.” gibi bir düşünceye sahip olmakla, insanlara Süleyman Hilmi Tunahan üzerinden söz söyleme yetkisinde oldukları algısını vermekle, diğer sitelerin sunduğu gerçeklerin üstünü örtmeye çalışmak yönündeki amaçlarını boşa çıkarır.

Bu zamana kadar, Süleyman Hilmi Tunahan gibi değerli bir alim üzerinden ticaret yapanlara bugüne kadar ses çıkarılmamış veya çeşitli platformlarda yapılan kötülemelere karşı sessiz kalınmış ve tanıtımı sadece bir cemaat arasında yapılmıştır.

Ancak Allah’ın izniyle Süleymanlı Haber sitesi ailesi olarak bizler, siz değerli okuyucularımız ile beraber tüm bu yanlışları ve bi’dat nitelikli her türlü çalışmaları yıkacağız. Bugün kitlelere, açık bir şekilde “….. bizim sitemizden başka yere itibar etmeyin.” diyerek; diğer sitelerde yazılanların okunmamasını istemektedirler.

Süleymanlı Haber ve diğer hakkaniyetli web sitelerini itibarsızlaşmaya çalışan, Süleymanlı Haber’i hedef noktası haline getirenler, sitemizi itibarsızlaştırmaya çalışanlar her ne kadar bilmese de siz kıymetli okuyucularımız bilirsiniz ki Süleymanlı Haber olarak, herkesin, her zaman doğru olan ve Kuran-sünnete uyanı savunup, gerekli her yerde araştırma yapmasını kendilerini sadece web sitemizle sınırlı bırakmamasını tavsiye etmekteyiz.

Bu tavsiyemizi defaatle iletmekten ve Müslümanların aydınlanmalarını istemekten asla vazgeçmeyeğiz. Bu konuda takdir okuyucularımızındır. Kamoyuna önemle duyurulur!

Süleyman Hilmi Tunahan kimin tekelinde ?

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

7 Yorum

  1. Bunlar şeffafliktan hoşlanmaz sorgusuz itiat isterler işlerine gelmeyen kim olursa olsun dünyanın en doğrusu da olsa aforoz ederler

    • 15 Ağustos 2022, 23:25

      Mahmut bey sitemizi takip etmeniz bizi mutlu ediyor yorum yazarakda olsa bir nebze katkı sağlamanız fikir belirtmeniz bizim icin değerlidir.Baştan sona sosyal medya üzerinde yazdıklarınızı okuduk.Hak arayışında olmanız doğal belliki bir hak söz konusu ama unutmayın Allah en büyüktür.Kimsenin yaptığı kötülük eline kar kalmayacak dua ve selam ile kıymetli abimiz.

  2. Bende yeni yeni aydınlanıyorum bazı konularda neden sorgulamadım diye düşündüm asıl hak arayışında bu siteyi buldum iyi ki varsınız ?

    • 16 Ağustos 2022, 11:13

      Sorgulayın araştırın okuyun ögrenin,bizde insanız varsa bizimde hatamızı yazabilirsiniz.Ama bazılarının mevcut uygulamaları kuran ve sunnete dayanmıyor.

  3. Süleymanlı Haber adı ile site kurmak Süleyman Efendi’nin ismi ile kendi tekeline oluşturmak olmuyor mu? Anladığım bu, çünkü kendi isim ve soy isminiz ile veya başka bir isim ile de haber sitesi kurabilirdiniz? Yazılara bakıldığında eleştiriler şahsınıza değil cemaate ve cemaatteki insanlara oluyor. Mesela herhangi birinin sitedeki bir yazıyı eleştirmesi veya dillendirmesinde cemaatin sanki bir sitesi varmışta bunları söylüyormuş gibi olur, halbuki sizin kendi görüşleriniz. (ADMİN CEVAP : Aynen anladığınızın bir kısmı kesinlikle doğru.Site ismi bilinçli olarak bu şekilde açılmıştır.Eğer tekelimizde toplama gibi bir niyetimiz olsa idi Bu işi yapanlar gibi kendi ismimizi ön plana cıkarma gayret içerisinde olurduk ki ozaman da diğerlerinden bir farkımız olmazdı.Yazılara bakıldığında eleştiriler şahsınıza değil cemaate ve cemaatteki insanlara oluyor güzel bir cümle tamda bizim yapmak istediğimiz bu eleştiriler Süleyman Hilmi Tunahan’a değil onun ismini kullanan cemaat ve cemaatteki insanlaradır.Mesela herhangi birinin sitedeki bir yazıyı eleştirmesi veya dillendirmesinde cemaatin sanki bir sitesi varmışta bunları söylüyormuş gibi olur, halbuki sizin kendi görüşleriniz.Sitemizde verilen görüşler her ne kadar bize ait olsada bizler Kuran ve Sünnet ekseninde bir SÜLEYMAN HİLMİ TUNAHAN PERSFEKTİ CİZİYORUZ İNSANLARA.OYSAKİ 50 YILDIR ANLATILAN COK FARKLI BİR SÜLEYMAN HİLMİ TUNAHNA MEVCUT.BİRAZ ESERLERE BAKARSANIZ BUNU GÖRECEKSİNİZ.BİRDE MAİL ADRESİ VERİRLEN SİTEMİZİN MAİL ADRESİNİ DEĞİL GERCEK MAİL ADRESİNİZİ VERMENİZİ TAVSİYE EDERİZ.HAYIRLI GÜNLER) SÜLEYMAN HİLMİ TUNAHAN KİMSENİN TEKELİNDE DEĞİLDİR ! BUNA BİZDE DAHİLİZ. EĞER ONUN İLE İLGİLİ KURAN VE SÜNNETE UYMAYAN BİR BİLGİ VAR İSE BUNU DÜZELTMEK EVVELE BİZİM İŞİMİZDİR.! BİZ ÜSTAZ DEDİKLERİMİZİN KURAN VE SÜNNET DIŞINDA HAREKET ETMESİNİ BEKLEMEYİZ.

    Cevapla
    • BENİM SİTEDE OKUDUKLARIMDAN ÇIKARTTIĞIM ŞU; YANİ KİMSE SÜLEYMAN HİLMİ TUNAHAN’I DOĞRU TANIMADI, İLK SİZ ÇIKTINIZ. BENCE İÇİNDE BULUNDUĞUNUZ DİĞER CEMAATLER İLE DE İLGİLİ SİTEYİ OKUYANLAR SİZİN HAKKINIZDA DAHA NET FİKİR SAHİBİ OLURLAR.

      Cevapla
      • 25 Mart 2023, 16:24

        Doğru tanıtanlar üzerinden iftira atılıp iveç yapıldı.Bizden daha iyi tanıyanlarda mutlaka var.Cevap vermen gereken yer siz burada bir yazı yazdınız biz bunu şu şekilde red ediyoruz veya hatalı bilgi veriyorsunuz demen daha sağlıklı yoksa bu şekilde yargılayarak bir yere varamazsın kardeşim.

        Cevapla