Süleymanlılar Süleyman Efendiyi Üfürükçüye Benzettiler

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yine Süleymanlı Haber farklı ile gündeme bir meseleyi daha taşımaya ve siz kıymetli okuyucularımıza gerçekleri her fırsatta elimizden geldiğince duyurmaya devam ediyoruz.

Bu yazımız Süleymanlıların Zikirleri Nelerdir ? diye yazdığımız yazının devamı niteliğinde olmakla birlikte yazılarımız ziyaretçilerimiz tarafından çok uzun geldiği için kısa bölümler ve başlıklar halinde ele almaya devam edeceğimizi bildirmek isteriz.

Süleymanlı Yurtlarında baş hoca ve hocalık yapanlarında malesef uydurma rivayetlere kurban gittiğini ve bunlarında bilinçli bir şekilde gerek yurtlarda hocalara öğretildiği , gerekse Süleyman Hilmi Tunahan böyle söyledi diye Süleymanlı olanlar arasında kaynaksız asılsız ve yalan hurafeler birileri tarafından bilinçli bir şekilde yayılma devam ediyor.

Bilinçli diyoruz çünkü bu zamana kadar yapılan uyarılar yetkililere bildirilse de hiçbir şekilde söylediklerimize itibar edilmedi.

Şimdilik belli bir zaman dilimine kadar uyarmaya devam edeceğimizi ileriki dönemlerde yaptığımız ve bildirdiklerimizi makale haline getirip ekran görüntüleri ile de yayınlayacağımızı ve kamoyunun takdirine sunacağımızı bildirmek isteriz.

Gerek Süleymanlı yurtlarında, gerekse bazı mecralarda insanlara baş hoca diye nitelendirilen kişiler insanlara öğüt verirken şu rivayeti , ”Süleyman Hilmi Tunahan üstadımız demiştir” diye söyleyip insanları din adına kandırmaya devam ediyorlar. Simdi rivayeti olduğu gibi paylaşıyoruz.

suleyman efendiyi ufurukcu yaptilar

Evet kıymetli okuyucularımız yukarıdaki rivayet bizzat Süleymanlı Yurtlarında ve bazı mecralarda yayınlanmıştır. Şunu belirtmek isteriz ki Süleymanlılara ve Süleymanlı yurtlarına gelen talimatlarda evrakların altında isim veya kurum , kuruluş hiçbir şekilde belirtilmez.

Sebebi ise bir hata veya sorun olduğunda durumu üstlenecek bir kimse olmasın suç bende kalmasın şeklinde olaydan sorumluluk almadan sıyrılmaktır. Bunu yönetici kadrosunda olanlar çok iyi bilir. Halkımızdan ve Süleymanlılardan bilmeyen varsa bu ayrıntıyı da yazımızın başında belirtelim.

Yukarıdaki rivayet kesinlikle Süleyman Hilmi Tunahan üstadımıza ait değildir. Bunu bilmenizi ve din adına kesinlikle bu tür şeyleri uygulamamanız gerektiğini daha önce bunun sebeplerini tek tek sizlere yazılarımız da anlattık.

Öyle profesyonelce hazırlanmış yalanlar ki bunlar şimdi bu yazıyı okuyan samimi kardeşlerimiz özellikle bilgisiz olanlar : ”Hocam ne var Yasin Okunuyor ne güzel siz Kur’ân’dan şikayetçimisiniz veya Kur’ân’ın kalbi de olan Yâsin-i şerif okunmasından rahatsız mısınız? ” diyor olabilirler.

Bu sorulara cevaben, kesinlikle ne Allah’u Tealanın ayetlerinin okunmasından ne de anlaşılmasıdan rahatsız olmadığımız gibi , aynı zamanda sosyal medya üzerinde de Kuran, Tefsir , Meal ve Hadis çalışmalarımız haftanın 5 günü canlı devam ettiğini dile getirmek isteriz. (Dileyen instagram sayfamızda yayınlanan canlı derslere tarihleri ile bakabilir.)

Peki bizi ne rahatsız ediyor? İsterseniz rivayeti ele almadan belirtelim. Yukarıda profesyonelce hazırlanan Süleyman Hilmi Tunahan üstadımız adına uydurulan rivayette önce aklınıza Kuran düşmanı , işte bakın yasin okutmuyor düşüncesini verdiriyorlar. İblis kıssasında :

قَالَ فَبِمَٓا اَغْوَيْتَنٖي لَاَقْعُدَنَّ لَهُمْ صِرَاطَكَ الْمُسْتَقٖيمَۙ

İblîs dedi ki: “Bundan böyle benim sapmama izin vermene karşılık, ant içerim ki, ben de onları saptırmak için senin doğru yolunun üstüne oturacağım. (Araf Süresi 16) buyurulmaktadır.

Bu ayeti kerimeleri bir bütün olarak incelediğiniz de (16-18) şeytanın kovulduğuna ilişkin buyruk da iki defa zikredilmiştir.

Şu halde insanları kıskanıp onlar hakkında zararlı fikirler taşımak, huzur ve mutluluklarını bozacak planlar peşinde olmak şeytanî bir niyet ve davranış olup Allah katında çok ağır cezaî sonuçlar doğuracaktır. şeklinde tefsirlerde mevcuttur.

İblis dedi ki: “(Öyle ise) beni azdırmana karşılık, yemin ederim ki, ben de onları saptırmak için senin dosdoğru yolunun üzerinde elbette oturacağım.” evet insanların sapması için dosdoğru yolun üstüne oturan şeytan burada doğru olan şeyleri , hatalı bir şekilde kullanmamızı ve bunu da doğrular üzerinden yapmaya calışması aşikardır. Aksi takdirde imanlı müslümanları kandırmak kolay olmayacaktır.

Yasin HATMİ diye bir uygulama var mıdır ?

Halk arasında çok yaygın olarak yapılan 41 yasin hatmi diye bir uygulama söz konusu değildir. Eee işte hocam herkes yapıyor , nasıl olur ? diye söyler gibi olabilirsiniz.

Yüce Ahlak üzere gönderilen , وَمَٓا اَرْسَلْنَاكَ اِلَّا رَحْمَةً لِلْعَالَمٖينَ (107) Ve seni ancak âlemlere rahmet olarak gönderdik , ayetinin mahzarı dinimizin en güzel uygulayıcısı olan Resulullah (sav) Efendimiziden böyle bir uygulama olmadığı gibi sahabesinden de gelen rivayetler yoktur. Sahabe den sonra bu konuda malesef hurafi rivayetler türetilmiş olabilir.

Resulullah (sav) Efendimizin yapmadığı ve “…Her bid’at sapmadır, her sapma da Cehennem demektir” diye buyurmasına karşın malesef insanlar bu tür şeyleri bilinçsiz bir şekilde yapmaya devam edip gerçek sünnetlerimizi ortadan kaldırıyorlar. Bizler rivayete devam edelim.

Eğer yine 123 kez okunursa Yasin-i Kebir Hatmi yani büyük yasin hatmi oluyormuş dikkat edelim sinsilik o kadar güzel ki 1-2-3 rakamlarının bilinçli yazıldığı ve algıyı oluşturduğu nettir.

Süleyman Hilmi Tunahan rivayette Ebu-l Faruk diye zikrediliyor, bazı kardeşlerimiz ”hocam orada Süleyman Hilmi Tunahan üstadımızın ismi bile geçmiyor nerden çıkarıyorsun” da diye bilirler.

Ebu-l Faruk Üstadımızın künyesinin ismidir. Dileyen Google den , Süleymanlı Haber sitemizden veya istediğiniz yerden araştırma yapıp doğru mu yalnış mı diye teyit edebilirler.

Güya 41 kere okuma fırsatı yoksa ”Süleyman Hilmi Tunahan üstadımız suyun üzerine aşağıdaki usül üzere okunursa 41 kere okunmuş gibi olurmuş.”diye buyurmuş , tabiki de buyurmamıştır. Allah’la utanmadan pazarlık yaptırıp , ilmi ledün vardır diyip , üfürükçülere üstadımız benzetme çalışmasının olduğu aşikardır…

1 Fatiha 3 ihlas-ı Şerife okunup hediye edilir ve 7 kere yasin يٰسٓؕ okunur. 14 Kere ذٰلِكَ تَقْدٖيرُ الْعَزٖيزِ الْعَلٖيمِؕ Zâlike takdîrul azîzil alîm ayetin yarısı okunur,16 kere سَلَامٌ قَوْلاً مِنْ رَبٍّ رَحٖيمٍ selamun kavlen mir rabbi rahim okunur, 4 kere اِنَّـمَٓا اَمْرُهُٓ اِذَٓا اَرَادَ شَيْـٔاً اَنْ يَقُولَ لَهُ كُنْ فَيَكُونُinnema emruhu iza erade şeyen en yekule lehu kun fe yekun okunur,son olarak ise فَسُبْحَانَ الَّذِي بِيَدِهِ مَلَكُوتُ كُلِّ شَيْءٍ وَإِلَيْهِ تُرْجَعُونَ Fe subhanellezi bi yedihi melekutu kulli şey’in ve ileyhi turceun. okunur ve böylelikle güya keramet hasıl olur demiş Süleyman Hilmi Tunahan üstadımız.

Yukarıdaki rivayetin ne aslı vardır, nede Süleyman Hilmi Tunahan üstadımıza aittir. Baş hocalar acaba bunları hangi vasıfla , ne amaçla , Süleyman Hilmi Tunahan üstadımızı da kullanarak dinin aslında olmayan uygulamaları neden veriyorlar bir beyin fırtınası yapabilirsiniz.

Verilen rivayetdeki ayetlerin Numaralarını yazalım : Yasin 38 – Yasin 58 – Yasin 82 – Yasin 83 Ayeti kerimelere sır deyip bağlamından şanından koparmak ayrı bir sorun olmakla birlikte bu tür sırlı dualar,muskalar, su üzerine okumalar yapıp farklı beklentilere girmek son derece itikadi sorunlara yol acabilir.

Bilgili olan kardeşlerimizin araştırmasını , bilgisiz bir şekilde olanların ise kuran neden okunur yasini şerif nedir niçin okunur yasin suresinde Rabbimiz neyi buyurur bize ne demiştir şeklinde anlamaları cok daha sağlıklı olup Allah’ın ayetlerini sırlara , kerametlere veya anlaşılmaması için farklı şekillere büründürme cabasında olanlara karşıda uyanık olmayı ihmal etmeyelim.

Yasin 38.ayetinin sırrı güya (Yûsuf bin Yâkûbi’ l-Halvetî, Tenbîhü’l-Gabî) eserinde ibni arabi belirtmiş sözde bu rivayetlerin tevasül inancını düşündüğünü sonrada sıradan insan olduğunu söylenince Yüce Rabbimize bu yakarışta bulunmuş.

Yasin 58 bu ayeti kerimede ebced hesaplarına havas hesaplarında tılsımlara söz konusu olmuştur. Allah ıslah eylesin , ne diyelim şeytan boş durmuyor , doğru yolun üzerine oturup kullarını saptırmaya devam edecek taaki ona verilen süreye kadar.

Yasin 82 : Bu ayeti kerime tüm bağlamlardan koparılmış isteklerin çabuk olması için yine belli başlı usule göre okunmalıymış. Anlamını tamamen nasıl yitirtildiğini dediğimiz gibi kuran üzerinde tertil üzere okuyup derin derin manasını düşünüp ,tefsir ve mealleri ile siyak sibak ve benzer ayetler ile çok daha iyi anlayacağınızı ümit ediyoruz.

YASİN 83.ayeti kerimesini çok basit google de bu ayetin sırrını yazın kabul olunmayacak şey yoktur, denmekte. Allah’u teala duaların nasıl kabul edileceğini Sünnettullah’ın ne olduğunu gerek Kitabında gerekse bu dini en güzel şekilde öğretip ,öğrenen sevgililer sevgili rahmetellilalemin olan Resulullah (sav) Efendimiz ile bize öğretmiştir.

Uçtu kaçtılarla yalan rivayetleri desteklemek adına , islam alimleri de kullanılarak , şeytanın doğru yola oturması bu ayetleri bağlamından kopartıp biz insanları kandırması aşikar bir şekilde ortadadır. Elinizde her türlü imkan var dileyen ayet numaralarını yazar ve daha bu ayeti kerimeler için neler nasıl uydurulmuş çok rahat bir şekilde google den ulaşabilir.

Süleymanlı Haber olarak bizler tebliğ ettik , Süleyman Hilmi Tunahan üstadımızı su üzerine üfleyen , ondan sonra uçtu kaçtı hikayeleri ile ilahlaştıran , Kuran ve Sünnet eksenine uymayan bazı şeyler yükleyerek yapılan tüm anlatımlara karşı olduğumuzu siz okuyucularımıza beyan ederiz.

Dua ve selam ile.

Süleymanlılar Süleyman Efendiyi Üfürükçüye Benzettiler

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2 Yorum

  1. Allah razı olsun hocam