Süleyman Hilmi Tunahan (K.S) ve Marsta Hayat Var mı ?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Süleymanlı Haber internet sitemiz yine gündeme ışık tutan calışma ve araştırmaları siz sevgili ziyaretçilerimizle  paylaşmaya devam ediyor.

Son zamanlarda internet ortamında Süleyman Hilmi Tunahan(K.S) üstadımızın resimleri ve Ehli Sünnet kavramı kullanılarak insanların akıllarını karıştırmaya devam eden bir konuyu daha  ele almak isteriz.

Bu konumuz Süleyman Hilmi Tunahan (K.S) üstadımızın Marsta hayat olduğunu söylediğinin beyan edilip , hiçbir ilmi çalışma ve araştırmayı yapmayıp , bir takım dini kavramları ve dini gibi görünen uydurma rivayetleri insanların önüne pişirip , pişirip sunulması meselesidir.

Buradaki amacın ne olduğunu bilinmemekle birlikte bilinçli bir şekilde belli zümrelerin üstadımızı kullanıp iyi veya kötü yönden istifade edilmesi veya yıpratmak olduğunu düşünmekteyiz.

Bu zamana kadar yazılan diğer yazılarımızda olduğumuz gibi öncelikle şunu net bir biçimde bildirmek isteriz.

Süleyman Hilmi Tunahan (K.S) bir kuran alimidir. İşi kendisine mensup bir cemaat oluşturmak olmadığı gibi İslam Ümmetinin evlatlarını Kuranla buluşturmayı kendine dert edinmiş alanında uzman bir İslam alimidir.

Döneminde vazifeli bir devlet memuru olmuş daha sonra kendi düşünesine binaen görevinden ayrılıp bağımsız bir şekilde hizmetlerini yapmıştır.

Dönemin eski  İslam alimlerine baktığımız da gerek tıp , gerek müzik , gerek astronomi gerekse diğer ilimlerde yaptıkları çalışmalarında Kuran ve Sünnetten beslenmişler, uzman oldukları alanlarda Rabimizin adı ile okudukları için birer otorite haline gelmişlerdir.

Bir çok insan Süleyman Hilmi Tunahan (K.S) üstadımızın alanı olmadığı halde onu yüceltmek veya belirli alanlarda Süleyman Hilmi Tunahan üstadımızın ismini kullanıp gelir sağlamak adına Süleyman Hilmi Tunahan (K.S) adına yalan uydurmaktan çekinmemişlerdir.

İlk yalanları söyleyenler günahlarını elbette çekecekler ama ben falancadan duydum , inanmak benim görevim , ben araştırmam , sorgulamam diyenler ve duyduklarını başkalarına yayanlar da aynı oranda delalet içinde olduğunu buradan belirtmek isteriz. Çünkü Rabbimiz İsra Suresi 36. kerimesinde şöyle buyurmaktadır.

وَلاَ تَقْفُ مَا لَيْسَ لَكَ بِهِ عِلْمٌ إِنَّ السَّمْعَ وَالْبَصَرَ وَالْفُؤَادَ كُلُّ أُولئِكَ كَانَ عَنْهُ مَسْؤُولاً

Hakkında bilgin olmayan şeyin peşine (biliyormuş gibi) düşme! [!] Şüphesiz ki işitme (duyusu), göz ve kalp, bütün bunlar o (kazandığı)ndan sorumludur. Şeklinde mealini de vermekle birlikte bu ayetle ilgili konuya geçmeden önce kısa bir ekleme daha yapmak isteriz.

Bu ayet Hucurât 49:6. ayetle birlikte okunmalıdır. Bu ifade “hakkında bilgi sahibi olmadığın konuların peşine düşme, onları biliyormuş gibi hareket etme, iftira atma, bilmediğin konularda fikir ifade etme, yalancı şahitlik yapma, yalan konuşma” gibi anlamlar içermektedir.

Burada verilen buyrukta sorumlu davranmak gerektiğine dikkat çekilmekte ve “Görmediğine gördüm, duymadığına duydum, bilmediğine bildim” dememek gerektiği ifade edilmek istenmektedir. Benzer mesajlar: Nûr 24:24; Yâsîn 36:65; Fussilet 41:20.

Yukarıdaki ayetlere binaen yazdıklarımızı ve söylediklerimizi , araştırmak da  Kuran ve Sünnete bakmak ilk görevimiz olduğunu buradan sizlere beyan eder ve konumuza devam etmek isteriz.

Daha önce Tıp konusundaki Süleyman Hilmi Tunahan üstadımız adına söylenmiş gibi ister doğru ister hatalı bilgi olsun bazı konuları ele getirmemizden bazı bu işin tüccarlığını yapanlar bize cephe almıştı.

Yine benzer konularda bir çok farklı alanda yazılarımızı sitemizde bulabilirsiniz. Bu şekilde giriş yapmamızın sebebi malesef Süleymanlı cemaatinde kulaktan duyma bilgiler hızlı bir şekilde yayılıp bundan dolayı istifade edenlerin de kişilere benimsetmeleri fazlaysı ile mümkündür.

Bununda nedeni yurtlarımızda tam bir itaat edilmesi istenmesidir. Söz konusu üstadında adı olunca manevi benimseme ile doğru yanlış demeden o dedi ise doğrudur gibi düşüncelerin mevcut olmasıdır.

Süleyman Hilmi Tunahan (K.S) üstadımız ömrünü Kurana hizmetle etmekle geçirmekle beraber birde uzayda hayat var dediğine dair rivayetlerde malesef ki sağlam bir ravi ve güvenilir sikalarla mevcut olmadığından dolayı delil olarak ele alıp kabul etmek son derece hatalı olduğu gibi bu alanda hiçbir çalışma yapmayan üstadımıza nisbedilen metinin de yani söz konusu rivayetinde hangi ayetin tefsiri olduğu acıkça beyan edilmemiştir. Sadece bu kadarla da yetinilemez.

Süleyman Hilmi Tunahan Üstadımızın hiçbir bilgisi ve uzay hakkında çalışması olmamasına rağmen Süleyman Hilmi Tunahan Üstadımıza aitmiş gibi şu sözleri internette bulabilir ve bazı yerlerde bilinçli paylaşıldığını anlayabilirsiniz.

İşte uydurulan ve Süleyman Hilmi Tunahan üstadımıza iftira atılan ve ona aitmiş gibi gösterilen sözler şu şekildedir.

(Süleyman Hilmi Tunahan (k.s.) ) İstanbul’da Topçular Camiinde kürsüye çıkıp vaaz vermeye başladığı sırada ;

” –ABD Ay’a gitmeye hazırlanıyor. Fakat bu masraflara yazık… Bu gayret Mars için olsa çok isabetli olurdu… Çünkü Ay’da hayat yok. Ay kupkuru. Fakat Mars’ta hayat var!… Orada insanlar var…Su var…Orada Hz. Kur’an aynen var!

Hz. Muhammed (a.s.) oradakilerin de peygamberi… Yani; orada Ümmet-i Muhammed var… Hatta orada varisi Resullerin evlatları var… Ve yine orada İslamiyet’e sarılma bizden çok fazla. Orada Kur’an ahkamı hakim… Ve nihayet o insanlar Hz. Kur’an’a sarıldıklarından dolayı teknolojik olarak bizden çok öndeler!…

Size bir haber daha vereyim; Bu iki insanlık buluşmadan Kıyamet kopmayacak… Fakat; Dünya insanları Marslılarla buluştuklarında Hz. Kur’an’ın orada da aynen var olduğunu görünce İslam’ı inkar mümkün olmayacak…

Fakat bu iman (İman-ı yeis) ve (Suri İman) olacak… Yani; vakit çok geç olmuş olacak.” iftirasını her yerde bulabilirsiniz.

Şunu söylemek isteriz ister bu bilgi doğru olsun , ister doğru olmasın bu yolun büyüklerinden biz böyle bir şey duymadığımız gibi hangi ayet , hangi meal , ne amaçla söylendi gibi bir çok soru aklımıza gelebilir ve bu soruların hiçbir cevabı yoktur.

Üstelik bu konuda boşuna masraf ediliyor demeci size bazı günümüz tarikat hocalarını aklınıza getirebilir. Malum onlarda yapılan ilmi çalışmaların olmaması için binlerce sözler sarf ediyorlar.

”Bu iki insanlık buluşmadan Kıyamet kopmayacak… ” bu tamamen hurafi olmakla birlikte kıyametle ilgili kuran ve sünnetten bir çok kaynak bulabilirsiniz.

Bu iddialara binaen yine bizler biliriz ki dünyada insanlığın Keşifler yapması , bu konularda çalışma yapması son derece mühim olmakla birlikte yine bir çok islam alimi de bu konularda sürekli çalışmışlardır ki bunu bize Kuran ve Sünnet emretmektedir.

İlgili yalan rivayetin devamın da şöyle denilmektedir ; 

Birinci Kat Semâ Keşfedilecek Herkes İman Edecek Ama…

Kafirler birinci kat… semayı keşfettikleri zaman orada Vahy’in indiği yeri ve ayet-i kerimelerde haber verilen bazı emareleri görürler. Dünyaya gelip gördükleri o hakikatleri bütün insanlara haber verdiklerinde herkes “La ilahe illallah” diyerek imana gelir. Lakin hiç birinin imanı kabul olmaz. Çünkü imanın şartı gayba iman etmektir.

Yukarıdaki ilgili rivayette Kuran da 7 Kat semadan ve sema aleminden bahseden bir çok ayetleri bulabilirsiniz.

Ama bu şekilde gaybi bir konuyu önceden haber vermek yetkisine kimse sahip olmadığı gibi gaybi bir konu veya gaybi olmayıp araştırmaya açık bir konu olarak da ele alınsa hiçbir sağlam çalışma ve delil malesef mevcut değildir.

İlgili rivayete ek olarak :

(Gayb gözle görülemeyen akılla anlaşılamayan duyu organları ile hissedilemeyen şeylerdir.)

Bu dünyaya en uzak yıldız ne kadar mesafede ise oradan birinci kat semaya da o kadar mesafe vardır. Fenciler henüz birinci kat semayı keşfedemediler. Ne zaman bu Türkiye’nin büyüklüğü kadar ayna yaparlarsa belki o zaman birinci kat semayı öğrenebilirler. Batıl bir görüş olan “sonsuz uzay boşluğu” iddialarının ne kadar yanlış olduğunu gözleri ile görürler.

Süleyman Hilmi Tunahan üstadımıza ait olmayan bu sözlerde bazı kişilerin kendi yorumu veya kurguları üstadımıza aitmiş gibi gösterilmiş olması malesef ki çok açıdır.

Bu konuda internet ortamında yapılan yorum ve paylaşımlara itibar etmeyip detaylı araştırmalar yapmanızı tavsiye ederiz.

Süleyman Hilmi Tunahan (k.s) üstadımıza efsane birisi vay canına mücize yapmış seneler öncesinden söylemiş vb tarzdaki hurafi ve sahih olmayan bilgilerden uzak durup , onun da bizim gibi bir beşer ve ömrünü İslam davasına adamış hizmet etmiş bir Kuran alimi olarak söylememiz daha makbul olacaktır.

Bu sözleri sarf etmek Süleyman Hilmi Tunahan üstadımıza bir eksiklik getirmediği gibi yarın öbür gün sahih olmayan rivayetler araştırılıp kesinlikle hayat olmadığı ortaya çıkması durumunda üstadımızı yalancı konumuna getireceğini aklımızdan çıkarmayalım. 

Marsta Yaşam Arayışı isimli National Geographic tarafından yayınlanan belgeseli Türkçe dublaj şeklinde aşağıda izleyebilirsiniz.

Süleyman Hilmi Tunahan (K.S) ve Marsta Hayat Var mı ?

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

11 Yorum

  1. Son zamanlarda sosyal medyada bu ve benzeri birçok paylaşıma bende defalarca denk geldim. Allahu A’lem doğrusunu bilmediğim için bir yorum yapamadım. Yazınız çok açıklayıcı ve güzel olmuş. Bizlere her türlü hurafeyi üşenmeden izah ettiğiniz için Allah c.c sizden ebeden razı olsun inşaAllah

  2. O kadar çok şartlanmışlar ki yanlışa…. ne kadar anlatsak yine boş. Bu yazıyı onların her birine tavsiye etcem

  3. Allah sizden ebeden daimen razı olsun inşaAllah hocam sayenizde bilgilendik

    Cevapla
  4. Konu ile ilgili “…hiçbir ilmi çalışma ve araştırma yapmayıp bir takım dini kavramları ve dini görünen uydurma rivayetleri insanların önüne pişirip, pişirip sunulması meselesi…” diyerek başlamışsınız, ancak yazının sonunda herhangi bir ilmi çalışma ortaya konulmamış, İnkâr etmek delil değildir.
    Takipçileriniz olarak bu meselede bu sözlerinin Süleyman Hilmi Tunahan hazretlerine ait olmadığının ispatını takipçiniz olarak merak ediyorum.
    Tıp konusunda Süleyman Hilmi Tunahan hazretlerinin adına söylenmiş dediğiniz bölümü veya hiçbir bilgisi ve uzay hakkında çalışma olmamasına rağmen yazan bölümü görünce aklıma instagramda tarifini verdiğiniz ısırgan otu ile olan uygulama geldi. Demek ki tıp alanında da mahirsiniz hatta Süleyman Hilmi Tunahan’dan daha iyisiniz ki onu yok sayıp ısırgan otu tarifi verebiliyorsunuz. Tıp alanında da yazılarınızı bekliyorum.
    Mars konusuna dönersek; Futuhat-ı Mekkiye 1.Cilt, Bölüm 8’de, Muhiddin Arabi Hazretleri mars (Merih) deki yaşam konusunda çokça bilgi verir hatta imza bıraktığından bahseder. Yakın tarihimizden Osman Nuri Eralp’in kitap ve çalışmalarını da yok sayalım mı? (Bu isim ve kaynakları kat ve kat arttırabilirim, ehline….)
    Yâda bu isimlerini national geografi’nin bir belgeseli kadar değeri yok mu? Batı bu kadar makbul mü?

    • 3 Ağustos 2022, 00:24

      Delil neyden oluşur bir ögrenin iddia eden sizlersiniz ve iddianızı ıspatlamakla mükellefsiniz kaldıkı neyin nereden geldiğinin araştırması yapılarak,sitemizde her bilgi sunulmaktadır.

      Takipçileriniz olarak bu meselede bu sözlerinin Süleyman Hilmi Tunahan hazretlerine ait olmadığının ispatını takipçiniz olarak merak ediyorum. diye talepte bulunduğunuz şeyilerin Süleyman Hilmi Tunahan’a ait olduğunun delilini sizler getirmelisiniz delil getirdiğiniz yazılı metinler Süleyman Efendi tarafından yazılmışmıdır ? yazıldı ise nerede söylendi ve nerede uygulandı? Süleyman Efendi dediğiniz gibi tıp ilmi ile meşgulse nicin bazı hastalıklara karşı önlem alamadı? Kendisinde beliren hastalıklarla ilgili sayfalarımızda araştırma yapabilirsiniz.

      Yine söylemiş olduğunuz ”aklıma instagramda tarifini verdiğiniz ısırgan otu ile olan uygulama geldi. Demek ki tıp alanında da mahirsiniz hatta Süleyman Hilmi Tunahan’dan daha iyisiniz ki onu yok sayıp ısırgan otu tarifi verebiliyorsunuz.” Süleymanlı Haber sayfasında böyle bir bilgi verilmemiştir.İlgili konuyu nereden ögrendiğiniz mechul olmakla birlikte Süleymanlı Haberin gerek durum bildirimleri gerekse paylaşımları @suleymanlihaber tarafından resmi instagram sayfamızın adresidir.İddia ettiğiniz bilgi @suleymanlihaber instagram hesaplarımızda söz konusu bile değildir.

      Aynı zamanda verilen tarif veya alternatif tıp uygulamalarının olması gayet tabi olmakla birlikte Süleyman Hilmi Tunahan ile konuyu kıyaslamanız kıyas ilminde malesef hatalı olduğunuzu göstermektedir.

      İsim verdiğiniz ”Mars konusuna dönersek; Futuhat-ı Mekkiye 1.Cilt, Bölüm 8’de, Muhiddin Arabi Hazretleri mars (Merih) deki yaşam konusunda çokça bilgi verir hatta imza bıraktığından bahseder.” kişinin delilsiz kendi tahminleridir.Uzay ilmi tahmin ve varsayımlarla değil delil ve uygulama ile elde edilir.

      Yine ” Osman Nuri Eralp’in kitap ve çalışmaları” diye başladığınız yerle ilgili detaylı araştırma sahibi olmamakla birlikte Süleyman Hilmi Tunahan’ın bu konuda izahatları olmadığı gibi onun adına Tıpcı Uzay ilimleri vs gibi asılsız ve delilsiz bilgilerle iftira atmak yerine bırakın bir hukukcu bırakın bir din alimi olarak izah edelim.İddia ettiğiniz konularda bir çalışma yaptığına karşın delil olmadığı gibi çalışma yapsa bile nerede nasıl uygulandığına dair tek bir sahih rivayet yoktur.Aksini iddia ediyorsanız delillendirmeniz gerekmektedir.

      ”Yâda bu isimlerini national geografi’nin bir belgeseli kadar değeri yok mu? Batı bu kadar makbul mü?” bu alanda kim calışmalarını delillendirmiş ise biz ona değer veririz.Makbul olan bizce budur.Yine aynı konu başlığına yapmış olduğunuz diğer yorumda ”yaptığımız yorum neden kaldırıldı?”yaptığınız yorum mesnetsiz ve delilsiz olmasına binaen kaldırılmış olabilir.Sitemizin yorum kriterlerine uymayan yorumlar kaldırılmaktadır.Kullanım Politikları ve hakkımızda bölümlerinden detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz.

      http://www.suleymanlihaber.com

      • mevzu bahis konuda delil olarak Süleyman Hilmi Tunahan tarafından yazılmış bir yazılı eser olması gerektiğini söylemiş anladığım kadarıyla bu konu ile Süleyman Efendi’ye ait bir yazılı eser şimdiye kadar duymadım, ama yapılan hatıraları ve sözlü tarih çalışmalarını yok saymam. Bunun ile beraber burada Süleyman Efendi’ye ait paylaştığınız her sözünde yazılı bir kaynağını belirtmenizi beklerim. teşekkürler.

        Cevapla
        • 29 Ağustos 2022, 14:11

          Biz her konuyu delillendirmekteyiz iddia edenler delil getiremediği sürece yalan atmıştır.Yine yorumunuzun devamında ; ama yapılan hatıraları ve sözlü tarih çalışmalarını yok saymam. Hatıralar isimli eser baştan aşağı yalandır.Tarih çalışmalarını yok sayamamaktan kastınız nedir ? Eğer böyle bir kastı Süleyman Hilmi Tunahan üstazımıza dayandırıyorsanız nerede nasıl bir tarihi çalışması olmuş ispatlamak zorundasınız.Kaldı ki böyle bir tarih çalışması falanda yoktur.

          • “Süleyman Hilmi Tunahan üztazımızı pis işlerinize alet etmeyin.” nasıl oluyor. Mesela Süleyman Efendi’ye yahudi diyen ile ortaklaşa faaliyet mi yürütmüşüm?

          • Süleyman Efendi’nin talebeleri tarafın yazılmış olanlar ve araştırmacılar tarafın yazılmış kitaplar mevcut (şuan bile birçok kitap satış sitesinde satıştalar) bunların hangileri tamamen uydurmadır, yazabilir misiniz? İncelemek istiyorum.

          • 1 Eylül 2022, 19:33

            İlgili başlık ile konuşuyorsan Marsta hayat olup olmadığı ve bu konudaki delilsiz sözler ve yazılanlar kanıtlanana kadar yalan hükmündedir.Süleyman Hilmi Tunahan üztazımızı pis işlerinize alet etmeyin.