Süleyman Hilmi Tunahan (K.S) Mehdi midir ?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Senelerdir ülkemizde müslümanların üzerinde tartıştığı iddialardan bir tanesi de islam dininde mehdilik ve mehdinin gelmesi konusudur.

Bu konu üzerinde her tarikat , cemaat ve oluşumlar mehdi kavramını kendi çıkarlarına, anlayışlarına göre kullanmayı ihmal etmemişler ve bu kavramı kendilerine veya kendi içerisinden mehdi geleceği beklentisine inanıp savunmuşlardır.

Süleyman Hilmi Tunahan (K.S) Mehdi Midir ?

Bunun üzerinde bir çok hurafi bidat dinimiz islam ile alakası olmayan sayıda rivayetler türetilmiştir. İslamiyette Mehdi inancı ile ilgili konuyu sitemizde delilleri ile birlikte mehdilik inançını başka bir yazımızda anlatmaya gayret edeceğiz. Esas konumuz ve sorumuz Süleyman Hilmi Tunahan (K.S) üztazımız Mehdi midir ?

Yurtlarda veya süleymanlı olanların bazılarında ve hatta hocalık yapan kişilerden arasında meşhur olmuş ”İmam Rabbani 33.halkanın ana merkez kutbudur. Süleyman Hilmi Tunahan (K.S) efendi mehdidir.” diye bir söz duymuş olabilirsiniz. Evet bu söze binaen Süleyman Hilmi Tunahan üstazımıza ait olmayan ve uydurulan meşhur bir sözü sizin takdirinize sunuyorum.

Aynı zamanda Süleyman Hilmi Tunahan (K.S) atıf edilen başka bir deyişe göre  Süleyman Hilmi Tunahan (K.S) :Ben 33. halkayı temsil ediyorum……..Ben ölsem dahi Rasüllüğüm kıyamete kadar devam edecek , ben öldüm ama ben daima sizinle beraberim. Dünyada , benden başka üstaz , görevli yok, sadece benim gösterdiğim yol doğru ,diğer  öbür yolların hepsi delalette. Benim vekilim Kemal Bey’dir. Ondan sonrada bir başkası olacak. Ben bir mehdi idim.’‘ demiş. 

Kıymetli okuyucularımız yukarıda izah edilen sözler kesinlikle Süleyman Hilmi Tunahan (K.S) üstazımıza ait olmadığı gibi onun adına uydurulmuş yalanlardan sadece bir tanesidir.

Üstelik bu rivayetleri yazan kitaplarda hiçbir şekilde deliller yazılmadığı gibi , Süleyman Hilmi Tunahan (K.S) adına yurtlarda ve  süleymanlılar arasında malesef bilgisiz bir şekilde insanları etkilemek uğruna uydurulmuştur.

Burada yazılan sözlerin bazı noktaları % 100 Kuran ve Sünnete aykırıdır. Koskoca bir islam alimi kuran ve sünnete aykırı konuşabilir mi ? tabiki de konuşamaz.

Düşüncenize sunarım ki  kanser tedavisi yöntemini seneler önce İbni Sina Kanserin incirle tedavi yöntemini bulmuş ve bu incir yöntemini Süleyman Hilmi Tunahan (K.S) buldu diye kendi aralarında insanlara yayarak inandıran  bir zihniyet bu konuda Süleyman Hilmi Tunahan (K.S) üstazmıza nasıl yalan rivayetler etmesinler ki ?

Evet Süleyman Hilmi Tunahan (K.S) üstazımıza ait olmayan sözleri bazıları da iyi niyetli olarak kabul edip tevil noktasına sözü götürmeye çalışmışlardır.

Bu sözleri tevil etme çabasına girip sözü doğru kabul ettirmek yerine ”Bu söz hatalıdır Süleyman Hilmi Tunahan (K.S) böyle bir şey dememiştir.” demekten sakınmayın ve bu, tevil ile sözü haklı çıkarmaktan daha evladır.

Aynı zamanda  Süleyman Efendiyi küçük düşürmediği gibi ona nisbet edilen bir yalan rivayeti red ederek , Müslümanca bir davranış sergilememiz hem kendimize yarar verir hem de bu fırsatçılar ve tefridçilerin ağızlarının sulanması engellenir.

Süleyman Hilmi Tunahan (K.S) Mehdi midir ?

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

9 Yorum

  1. 19 Eylül 2022, 10:20

    Süleyman Hilmi Tunahan k.s üstazımıza atılan bir iftirayı daha yok etmişsiniz.Allah razı olsun sizlerden.

  2. İpi kopmuş biri ya da uzaktan sallamasyon bilgilere sahip biri muhtemelen.Akademi dergisi 2 de olabilir?

    • 9 Ağustos 2022, 09:20

      Bizim için bu sözleri sarf etti iseniz yazdığımıız tüm yazılar delil ve ıspat içermektedir.Yoksa başkaları için sallamasyon ifadesini kullandı iseniz bizi ilgilendirmediği gibi bir şeye sallamasyon demek yerine reddiye yazmasını ögrenmelisiniz.Akademi Dergisi 2 için ise biz ne akademi dergisi gibi nede bir başkası gibi değiliz.Sitemizde hakkımızda bölümünü okuyup Süleymanlı Haber Hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz.

  3. Merkezi izin varmı acaba bu site ve paylaşımlarla alakalı !

    Cevapla
    • 25 Şubat 2022, 21:01

      icazetmi dağıtıyor birileri.Genel Merkezin Reddiyeleri varsa buyursun bize bildirsin veya varda bizemi haber verilmedi kıymetli kardeşim.

      • Tabiki Süleymanlı vs. gibi bir site açıyorsan, şuanda dünyanın kabul ettiği ve en süzülmüş haliyle Süleyman Hilmi Tunahan Efendi hazretlerinin açtığı yolda Kur’an’ı Kerime ve Peygamber efendimizin sünneti seniyyesine sahip çıkan cemaatin merkezine sormanız lazım değil elzemdir. Bu kadar aklı evvel olmayın. İyi niyetinizden çok ciddi şüphelerim var. Bu kötü niyetinizden şüphem yok tarafına doğru da kaymakta.

        • 20 Mayıs 2023, 17:07

          Bizler birilerinin bizim hakkımızda ne düşüncesi ile hareket edeceğine bakacak insanlar değiliz.Yazdıklarımız ortadadır.Bu cemaatin merkezine sormadığımızı nerden biliyorsunuz ? Zan ile konuşarak hareket edilmez. Yine birilerinden emir alarak iş yapmıyoruz !

          Cevapla
    • Merkezden izinde ne demek insanların ifadelerine ipotek konulmaz

      • 5 Mart 2022, 22:57

        teşekkürler mahmud bey sitemizi yoğun birşekilde takip ettiğinizi görüyoruz.Katılımlarınızdan dolayı teşekkür ederiz.

        Cevapla