Süleyman Hilmi Tunahan (K.S) Nisbet Edilen Tıbbi Rivayetler Doğrumu ?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yine çok merak edilen bir konuyu gündeme getirmeye ve doğru diye aksettirilen yanlışları sizlere sahih kaynaklarla bildirmeye devam ediyoruz.

En çok merak edilen ve sizlerden gelenler bölümümüzün bu sefer ki yazısı Süleyman Hilmi Tunahan (K.S) üstazımıza nispet edilen tıbbi rivayetlerin doğruluğu !

Peki Süleyman Hilmi Tunahan ( K.S ) hocamızla ilgili neden bu tür yanlış rivayetlerde bulunuluyor ? Bu yanlış  rivayetler herhangi bir kaynağa dayandırılıyor mu ? 

Süleyman Hilmi Tunahan (K.S) Nisbet Edilen Tıbbi Rivayetler Doğrumu ?

Süleyman Hilmi Tunahan (K.S) üstazımıza atıf edilen Tıbbi Rivayetleri hepsi uydurma ve sonradan ortaya çıkarılmıştır.

Yapılan tıbbi rivayetlerin hiç bir sahih kaynağı yoktur. Süleyman Hilmi Tunahan tıbbi konuda şunu dedi tarzında, yalan ve yanlış bir şekilde piyasada yapılan atıfların bazılarını yazımızın sonunda paylaşacağız.

Süleyman Hilmi Tunahan (K.S) ömrünü Kuran’a vakfettiğini hepimiz bilmekteyiz. Üstazımızın tahsil hayatına baktığımızda herhangi bir tabiplik veya tıbbi ilimler okumadığını hepimiz bilmekteyiz ve daha çok , Usulü Fıkıh ,Dini alan üzerine ihtisas yaptığını, yine Hukuk fakültesinde ilimler tahsil ettiğini çeşitli belge ve araştırmalar sonucunda ulaştığımızı bildirmiştik. Süleyman Hilmi Tunahan Tahsil Hayatını sitemizden okuyabilir ve bilgi edinebilirsiniz.

Süleyman Hilmi Tunahan (K.S) üstazımızın bilmediği bir konuda ve alanda söz söylemeyeceğini hepimiz bilmekteyiz ve onun adına yapılan tıbbi rivayetler kesinlikle kabul edilemez.

Süleyman Efendiye yapılan tıbbi rivayetlerin  nedenleri birden fazla olmakla birlikte bir çoğu ticari amaçları uğruna yalan atmış ve Süleyman Hilmi Tunahan'(K.S) nın ismini kullanarak reklam yapmışlardır.

Yine kişisel tecrübelere dayanarak faydalı olduğunu ileri sürülen bazı konularda sırf üstadımızı yüceltmek adına farkında olmadan yarar vermek isterken sahih olmayan şekilde bu zatın ismini kullanmaya tereddüt edilmeden tıbbi rivayetler uydurulmuştur.

Konumuzla alakalı olmasa bile peygamberler alimlerin varisleridir, Süleyman Hilmi Tunahan (K.S) ‘de bir alim peygamber varisidir, ‘Nebevi Tıp var da ,  Süleyman Hilmi Tunahan (K.S) gibi koskoca bir alim nasıl olur da bu konuda söz söylemez, kesin vardır  bilgisi ‘diye malesef bizim halkımızda bir algı var.

Bilmiyorsak malesef ben bu konuyu veya biz bu konuyu bilmiyorum veya bilmiyoruz , demek yerine fayda ve zararını tartmadan her bildiğimizi veya duyduğumuzu , doğru yanlış demeden kullanmayalım

Bu konuda yarın öbür gün söylediğimiz sözlerin Süleyman Hilmi Tunahan (K.S) üstazımızın alanı olmadığı ve bu alanda söz söylemediği halde neden Süleyman Hilmi Tunahan (K.S) kanser tedavisinden , diş ağrısına kadar bir çok konuda neden sözleri paylaşılmıştır ?

Yapılan paylaşımların yanlı yapıldığını veya cahillikten yapıldığı düşünmekteyiz. Bizler bu yazıyı yazarken dahi bazı okuyucular ‘olur mu öyle şey vay efendim’ diye feryat ediyor olabilirler.

Kaynağı belirsiz ve sahih olmayan rivayetlerle üstazımızın ismini kullanmak kimseye yarar vermediği gibi yalanı da yaymak hiç hoş bir şey değildir.

Özetle Süleyman Hilmi Tunahan (K.S) tabip değildir bu alanda bilgisi yoktur ve bu konuda tek bir söz dahi söylememiştir.

Söylediğini iddia edenlere delil sorduğunuzda hep şu cevap verilir işte falan abi dedi falan kişide denenmiş olumlu olmuş kimse bulamadı tüm denilenleri yaptık ama en son üstadımızın dediğini yapınca düzeldi gibi bir takım şeyler denebilir kulak asmayın ve itibar etmeyin.

Konumuzun daha da güzel anlaşılması için Sevgili Peygamberimiz Hz.Muhammed (S.A.V) ile ilgili bölümümüzde tıbbi nebevi ile ilgili makaleleri önümüzde süreçlerde delilleri ile birlikte siz okuyucularımızın da istifadesine sunacağımızı buradan bildirmek isteriz.

Dini alanda yapılan piyasada çok fazla olan Süleyman Hilmi Tunahan (K.S) üstazımız demiştir diye atıfedilen bir kaç örnek rivayetler.suleymanhilmitunahan tibbi

Evet kıymetli arkadaşlar sosyal medyada sayfalarına baktığımızda şifacı , hacamatcı , sülük tedavicisi ve bitkisel otlar satanların sayfalarında rahatlıkla görebileceğiniz bir yalan bir rivayet.

Güya Süleyman Hilmi Tunahan (K.S) efendimiz kim vitir namazında , 1.rekatında inşirah suresi , 2.rekatında tebbet suresi ve 3.rekatında ihlas suresi okursa ve bunu devamlı yaparsa güya diş ağrısı çekmez …..tarzında yalan bir rivayeti Süleyman Hilmi Tunahan (K.S) efendimiz demiş gibi gösterilmektedir.

Kesinlikle söz konusu tavsiye edilen rivayet diş ağrısının geçmesi için değildir. Bunları okusanız bile diş ağrınız geçmez , okudum geçti diyenler var hocam ne diyorsun diye söyleyenler olacaktır. Yok kardeşim geçecek bir ağrıdır.

Sizin yapmanız gereken dişiniz ağrıyorsa en yakın diş doktoruna gitmeniz ve tedavinizi yaptırmanız ve Rabbimize şükrünüzü sunmanızdır.

Rivayet masum gibi bir çok insandan son zamanlarda şunu duyuyoruz bu denileni yaptım ama geçmedi tabiki de geçmez.

Bu surelerin manalarına baktığımızda kalbe esenlik , lehebleşmek ve tevhidin önemi vurgulanmakta iken bazı zihniyetler bunları malesef diş tedavisinde kullanıyorlar.(Allah Islah Eylesin …)

Ayrıca namazlarımızı bizler tedavi amaçlı değil. Rabbimizin emri olarak yapmaktayız. Bu zihniyet yüzünden malesef hem üstazımızın ismi hem de Yüce Rabbimizin dinine zarar verildiğini unutmayalım ve Allah’ın bizlere verdiği Kuran , Sünnet ve akletme yetilerimizi lütfen doğru kullanalım.

Bu bir örnekti ve bunlar gibi bir çok örneği daha ekleyebiliriz. Gelelim bir diğer Süleyman Hilmi Tunahan (K.S) üstazımıza ait gibi gösterilen çok meşhur bir rivayete.suleymanhilmitunahankanser

Bir diğer ve çok meşhur olarak bilinen rivayet ise Süleyman Hilmi Tunahan(K.S) üstazın kanser tedavisine çare bulduğu konusudur.

Süleyman efendinin bizzat ağızından duyduğu söylenilen Hasan A…..n tarafından nakledilen incir tedavisi ile kanser hastalığına çare bulunduğu şifa bulunduğudur.

Öncelikle incir ve diğer meyve sebze ve Allah’ın bize verdiği nimetlerin hepsi şüphesiz ki bizler için birer şifa aracıdır. Bu konuda kimsenin kuşkusu olmadığı gibi ilgili meyve Kuran’ı Kerim’de bir kaç noktada da gecmektedir. Peki bu rivayet gerçek midir ?

Öncellikle bu rivayet Süleyman Hilmi Tunahan'(K.S) nin tesbiti olmamakla birlikte, “Hâkim-i Tıb”, diğer bir deyişle “Hekimlerin Piri ve Hükümdarı” olarak nitelendirdikleri İbni Sina’nın bin yıl önce kaleme aldığı Küçük Tıp Kanunu kitabında bu tedavi yöntemi geçmektedir.

Kıymetli kardeşlerim bu gibi konularda Süleyman Hilmi Tunahan(K.S) ‘ ın ismi kullanıldığında rivayetlerin sahih olmadığını bildirin ki ilerde aksi ortaya çıkarıldığında mahcup duruma düşmeyelim. Bir uydurma rivayeti daha buraya ekleyerek konumuzu neticelendirelim.

Yine çok bilinen A…..Mİ Dergisinin ballandırarak anlattığı uydurma rivayette Süleyman Hilmi Tunahan (K.S) ‘ nin üstadımız güya aspirin için “(Faydasını tam olarak) bilselerdi bu kadar ucuza satmazlardı” buyurmuştur, şeklindeki yalan rivayeti ve günlük bir tane aspirin içilmesiymiş.

Aspirinin üretilmesi ve yakın tarihine bakıldığında hiçbir veri olmadığı halde Süleyman Hilmi Tunahan üstazımızın önceden bilmesi gibi ve benzeri söylemlerle algı yapılması son derece hatalı ve uydurmadır. Aspirinle ilgili kısa bir bilgi verelim :

Bayer ilaç firması mide rahatsızlığına neden olmayan bir salisilik asit türevi yapması için 1895 yılında kimyacı F. Hoffman ve A. Eichengrün’ü görevlendirmiştir. Kimyager Hoffman, 1897’de asetilsalisilik asit adlı, salisilik asit türevini sentezlemiştir.

Aspirinin hastalıkları önlemedeki rolü 50 yıl boyunca anlaşılamamıştır. 1950’de Amerikalı pratisyen Dr. Craven, 6 yıl boyunca günlük aspirin alan 8000 erkek hastanın hiçbirinin kalp krizi geçirmediğini fark ederek hastalarına kalp krizi riskini azaltmak için günlük aspirin önermiştir (ancak FDA aspirinin bu amaçlı kullanımını 1988’e kadar onaylamamıştır). 1970’te Sir John Vane ve ark. Ağrı kesici etkisini göstererek Nobel ödülü almışlardır.

Kıymetli kardeşlerim aspirin kullanırken zamanında doktora danışmadan verilirdi. Ama bugün yapılan araştırmalar ve gelişen tıbbi bilgiler neticesinde yararları olduğu gibi yan etki ve zararları da olmaktadır.

Doktor tavsiyesi olmadan kesinlikle kullanmamalısınız. Süleyman Hilmi Tunahan (K.S) ‘nin aspirin kullanıma dair bir tavsiyesi yoktur. Diğer konularda olduğu gibi bu konudaki söylemlerde sahih değildir.suleymanhilmitunahan aspirinKıymetli okuyucularımız tekrardan hatırlatmak isteriz. Süleyman Hilmi Tunahan (K.S) üstadımızın alanı tıbbi bir alan değildir. Büyük bir islam alimi ve Hukuk alanında tahsili vardır.

Onun adına uydurulan tıbbi rivayetler sahih olmamakla birlikte başka yerlerde bu söylemlerde olanları gördüğünüzde Süleyman Hilmi Tunahan üstadımıza ait olmadığını söylemek onu küçültmez ve hakir göstermez tam aksine yalan şeylere üstadımız alet edilmiş olmaz ve laf gelmez.#süleymanhilmitunahan

Süleyman Hilmi Tunahan (K.S) Nisbet Edilen Tıbbi Rivayetler Doğrumu ?

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir