Süleymanlılar Fetöcümü ?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Daha öncede belirttiğimiz üzere SÜLEYMANCI kelimesini uygun görmediğimizi bir kez daha belirtmek isteriz. O yüzden Süleymancılar Fetöcü mü ? diye sorulan bu soruyu Süleymanlılar Fetöcü mü ? diye başlığımızı değiştirmeyi uygun gördük.

Sizden gelenler bölümünde gelen sorulara binaen bu konuda milletimizin kafasının karışık olduğunu öncelikle belirtmek istiyoruz.

Konu ile alakalı soruları genel olarak ele alıp , akılda kalan tüm soru işaretlerini sırası ile giderip siz değerli okuyucularımızın takdirine sunuyoruz.

Süleymanlılar ile Fetö bağı neden sürekli gündem de ?

Yazımıza evet veya hayır demeden önce bazı soruların bildirmesini sıra ile yapmak istiyoruz. Süleymanlıları yani Süleyman Hilmi Tunahan (K.S) severlerini sürekli Fetö ile ilişkilendirilmeye çalışıp kıyas yapılmasının belli başlı bir kaç sebebini yazmak istiyoruz.

Öncelikli olarak bugün Türkiye’de bir çok dini grup , islami tarikat ve cemaat yapılanması mevcut. Bu mevcut yapıların çoğu da siyasi malzeme olarak kullanılmaya çalışılmaktadır. İslami dini grupları zan altında bırakmamak adına burada bunları tek tek yazacak değiliz.

Gel gelelim Türkiye’de ve dünyanın çeşitli ülkelerinde Süleyman Hilmi Tunahan (K.S) ve severleri tarafından yapılan dini faliyetlerin hepsi siyasetten bağımsız daha çok ilke ve kuruluş amacına uygun hizmet etmektedir. (Süleymancılar denen yapının içindekilerden bahsetmiyoruz. Kemal Kaçar , Ahmet Arif Denizolgun. Fatih Süleyman Denizolgun vs’den bağımsız olanlar.)

Bu hizmetler yapılırken , bu gün birileri yapılanları kendi menfaatlerine uygun kullanamadıkları ve gün geçtikte yapılan hizmetlerin büyümesi ve kontrol edilememesinden yani kısacası rant elde edemediklerinden ,  din düşmanlarından daha çok çıkar amaçlı siyasi kurnazlar yapılan  hizmetleri baltalamak kara propaganda malzemesi olarak fetö ile ilişkilendirme içerisine girmiş bulunmaktadır.

Süleymanlılar ve Fetö arasında eskiden beri gelen gizli dostluk diye bir şey söz konusu mudur ?

Yine böyle bir soruya cevap vermeden önce yayınlanan bazı kaynaklarda Süleyman Hilmi Tunahan (K.S) ile Said Nursi arasında bir bağ olduğu söylenmektedir. Konuyu derinlemesine incelediğimizde bizler bu söylentilere binaen herhangi bir kesin delil getiremedik.

Bu söylentilerden yola çıkıp Fetö’nün Said Nursi ve Risale-i nurlardan yararlanıp insanları bu yollarla kandırması işin farklı bir boyutudur.

Konu farklı bir yere gideceğinden eskiden beri iki alimin yüz yüze görüştüklerinin delili olmadığı gibi bir birlerine yapılan o dönemin atıflarda şaibelidir. Velakin olsa bile gerek Said Nursi gerek Risale-i Nurlar , Fetö gibi değerlendirilemez.

Temel girizgahtan sona en çok yapılan kara propaganda fetönünde Eğitim kurumları var Süleymanlılarında bir çok eğitim kurumu var bakın onlara benziyorlar , algısı.

Şuna bir açıklık getirelim fetö’nün eğitim kurumlarından önce en yokluk zamanlarında Diyanet İşleri Başkanlığı’nın bile gidemediği mevcut beldelerde Süleyman Hilmi Tunahan ve onun severleri tarafından hiçbir yardım yapılmaksızın kendi caba ve imkanları ile eğitim kurumları mevcuttu , bu yolla yapılan tüm algılar kesinlikle bilgisiz , heva ve hevesi ile hareket eden araştırmayan insanları kandırma amaçlı yapılmaktadır.

Süleymanlıları Kermes ve Para Toplama meselesi ile Fetö Bağı Kurma çalışması …!

Süleymanlı kermesleri evet halka açık ve oldukça rağbet gören o güzide binlerce emek , gayret caba ile hazırlanıp milletimize sunulan kermesler neden birilerini bu kadar rahatsız etti ? veya ediyor ?

Dikkatle bakıldığında Türkiye’de en güzel kermes örneklerini Süleyman Hilmi Tunahan (K.S) severleri ve gönüllüleri tarafından yapıldığını göreceksiniz. Diğer dini gruplar her ne kadar taklit etmek istese de bunu başaramadı ve bugün kermeslere bir çok yerde yasak geldi…

Peki bunun sebebi ne ? yasak sebepleri bir o kadar elzemdir. Bu konu ile ilgili bilgileri detaylı kurumlar vermesi gerekirken yasaklar acaba yapılan kermeslerde halkın desteğinin olması mıdır ?  diye düşündürmüyor da değil. Velhasıl kelam en güzelini Allah bilir.

Rara toplama meselesi birileri bu konuyu o kadar abartıyorlar ki fetö yapılanması ile adeta bağ kurmuşlar fetönün deşifre edilmesinde para toplama yöntemi ile Süleymanlı diye tabir ettiğimiz Süleyman Hilmi Tunahan (K.S) sevenlerinin para toplama metodları birbirine taban tabana zıtdır.

Mevcut devlet yetkililerinin ve medya kuruluşlarının açıklamalarında fetönün deşifre edilmesi ile para toplaması ve kasa yapılanması ..   ile Süleymanlıları bir tutup örnek gösterilmesi hezeyandan öte değildir.

Bu konuda devletimiz tarafından yayınlanan fetö yapılanmasının kirli para , şantaj tuzak , bağış vb farklı taktiklerle her türlü para toplama yöntemini mahkemelerce de kayıt altına alınarak ortaya çıkarılmıştır. 

Süleymanlılarda ise Zekat kurumu başta olmak üzere toplanılan yardımların hepsi belgelidir. VE ASLA bir hiyerarşik yapılanma söz konusu olmadığı gibi kimsenden zorla para toplanmaz ve toplanan yardımların hepsi hizmet olarak geri döner.

Süleymanlıları İngilizler veya Dış Mihraklar CİA ,FBI yönetiyor , Okyanus Ötesi algısı ile Fetö Bağı Kurulma Çabası…?

Yukarıdaki başlığa belki sizde gülüyorsunuz ama Kendisin Süleymancı yani bizim kabul etmediğimiz kelime ile nitelendiren bazı kişiler ve senelerdir Süleymancıyım burada yetiştim diyen bazı insanlar hani bir söz vardır ya çamur at izi kalsın.

Aynı yöntemle baktılar ithamlar tutmuyor bir de bu yolu deneyelim … El insaf dış mihrakların her zaman İslam Dini üzerinde oyunları olmuştur , yönetmeye kalkmışlardır , bazı yerlerde başarılıda olmuşlardır. Ama Süleymanlıları nasıl yönetiyorlar bir açıklayabilseler de bizde net olarak bilsek….Hayal ürünü bilgilerle hareket edenlere ne diyebiliriz ki ?

Yazımızın burasında ilgili kişilerin isimlerini vermeden izah etmeye gayret gösterdik , bu bölümümüzde kişisel açıklama gibi dursa da ilgili isimleri acık bir şekilde yazmak istemiyoruz. Sebebi herhangi bir şikayet edilme durumu olup yazımızın kaldırılmasını mahkemece istenebilir veya farklı ithamlar yöneltilebilir olmasından dolayıdır.

Süleymanlılar Fetö ilişkisi ? 

Konuları bu şekilde özetledik ve şimdi biz sadece bir soru sormak istiyoruz. Mevcut FETÖ denen TERÖR ÖRGÜTÜNÜN temas etmediği kurum ve kuruluş kalmış mı acaba ? Sinsi tuzaklarını Allah yıktı …

Bu bölümümüze gelen ziyaretçi mesajlarından fetö size de mi bulaştı yani  ? sorusunu bize yönelttiler kesinlikle böyle bir durum söz konusu olmamakla birlikte kripto insanların her yerde de olabileceğini vurgulamak istedik.

15 TEMMUZDA SÜLEYMANLILAR YOKTU İDDASI ?

Çok merak ediyoruz eminim ki buraya kadar bu yazıyı okuyan güzel insanda 15 TEMMUZ VE SONRASINDA MİLLİ İRADENİN İZİNDE OLUP MEYDANLARDA oldu.

Gece yarısı yurtlarda bulunan yavrular dışarı çıkmamış , bizim karşı yurttan kimseyi görmedik  , vay arkadaş ya , ithamlar o  kadar elzem.

Oradaki talebe siyasete veya televizyona veya başka şeylerle uğraşanlar gibi olmadığını bilmediği için belli bir zihniyet bu durumu bile fırsat bilip kullanmaya çalışmaktadır.

Bu yazıyı yazan BİZLERDE dahil olmak üzere o gün ve sonrası bir hafta MİLLİ İRADE nöbeti tuttuk. Ama bazıları mevcut siyasi sebep ve söylemlerle insanları maalesef manipüle etmektedir.

Konu başlığına binaen kısa değerlendirme çalışmasını burada yaptık aslı astarı olmayan bu konu üzerinde daha fazla durmanın uygun olmadığını sizlerin merak ettiği soruları ele almaya çalıştık. 

Süleymanlılar Fetöcümü ?

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

8 Yorum

  1. 28 Ocak 2024, 23:52

    Ben Cemaat ve Tarikatleri insan vücuduna benzetirim.Örneğin insanda 11 organ var .Her organ görevini yapıyor vs biribirine bağlı
    Bir organ görev yapmasa diğer 10 organ da etkileniyor.Bu yüzden ben bazı yanlışlıklari doğal görüyorum.
    Allah’ın bana bahsettiği bu vücuda sahip çıkamaz iken bunlara kafa yormam.
    İkinci husus Cemaat ve Tarikatler gerçek manada Hizmet etseletdi benim ülkem böyle olmazdı

  2. İslamın ve juanın yanında olmak yeter.İslama ve kurana hizmet edenlerle beraber olmak imanın derecesidir.Günlük siyaset dili ile değil İslami usulle hareket ederek üstadın yaşadığı gibi yaşamalı her zaman tek kişiye değil cemaatin umumi ile istişareli olunmalıdır.Rabbim herkese bir kabiliyet vermiş istifade etmek gerekir.Cevabımız kurana göre sünnete göre olmalıdır.

    Cevapla
    • 1 Haziran 2023, 23:58

      Aksini düşünmemekteyiz kıymetli kardeşim.Cemaatimizde kararlar istişare yöntemi ile alınır zaten ihvan iseniz bunu en iyi sizin bilmeniz gereklidir.Siyaset konusuna gelinecek olursa 22 yıllık günaha kimse Süleymanlı kardeşlerimizi alet edemez.Selam ve dua ile.

      Cevapla
  3. 14 Şubat 2023, 18:49

    Evet doğru tesbit… Süleyman lılar kuffara karşı tehlikeli dir… dinsiz imansız ecnebiye karşı tehlikeli dir…ama devlete vatana millete karşı gayet müşfik ve bağlıdır… birçok örnekleri vardır…

    • 14 Şubat 2023, 21:22

      Süleyman Hilmi Tunahan yurtları ve buradaki insanlar bu halkın öz evlatlarıdır.

  4. Ustadymzyn dın ucın yapdyklarını ne cabuk unutmussunz Suleyman Hılmı Tunahan hazretlerının yapdyklarını yapda sonra yaz yazıklar olsun sze onlar para toplasa fakırlere dagtrlardı szın gıbı laf bolsun dıye ınternetde dolasmazlar utanı ya ( Site olarak yorumunuza cevap : Utanılacak şeyler yapanlar utansın.Süleyman efendinin yaptıkları ortada bizler miras yediler değiliz.Her çağın tebliğ usülü farklıdır.Süleymanlı Haber olarak yazdıklarımız sizi rahatsız etmiş ki bu tarz yorumları yazıyorsunuz.)

  5. %1 ihtimal bile yok nâmumkun.