Süleymancıların Yalanı TRT Haber’den Kaldırıldı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Allah’ın selamı , rahmeti , bereketi cümlemizin üzerine olsun kıymetli okuyucularımız. Süleymanlı Haber olarak Fazilet Neşriyat ile ilgili daha önce yazmış olduğumuz  ‘Muharrem’in Biri İle Onu Arasındaki Namaz’ Reddiyesi başlıklı yazımızda belirtmiş olduğumuz duruma binaen TRT Haber internet sitesindeki ilgili yazıların bir bölümü tarafımızca Devlet yetkililerimizi uyarmamız üzerine TRT HABER ilgili içeriğin yayından kaldırıldığını buradan sizlere belirtmek isteriz.

Konu ile ilgili yazımızı aşağıdaki başlığa tıklayarak delilleri ile okuyup , ekran görüntülerini görebilir ve instagram sayfamızda ilgili videoları bulabilirsiniz. Alttaki başlığa tıklamanız yeterlidir.

Fazilet Neşriyat’a ‘Muharrem’in Biri İle Onu Arasındaki Namaz’ Reddiyesi

Yukarıdaki reddiyede Süleymancılar’a ait Fazilet Neşriyat’ın yayınladığı ‘Mübârek Gün ve Gecelerde Yapılması Tavsiye Edilen DUÂ ve İBÂDETLER’ isimli kitapta bulunan ve Fazilet Takvimi’nin de yayınladığı bid’at olan ‘MUHARREM’İN BİRİ İLE ONU ARASINDAKİ NAMAZ’ başlıklı yazısı ile ‘MUHARREM AYI’NIN 9. VE 10. GECELERİNİN İHYÂSI’ isimli yazılara reddiyelerimizi delilleri ile yazmış idik.

İlgili konuda çalışma yaparken karşımıza Fazilet Neşriyat’ın asılsız namaz türünün Devletimizin Resmi yayın bülteni olan TRT HABER internet sitesinde ‘Diyanet’ kaynaklı yazının içeriğine yerleştirilmiş Fazilet Neşriyat’ın ilgili yazısını tespit ettik.

Yukarıda ilgili başlığa tıklayınca bu açıklamaları her ne kadar okuyacak olsanız da biz bu yazımızda da tekrar bunu belirtmek istedik.

Dilerseniz o yazıları alıntı biçiminde tekrardan bu yazımıza ekleyelim.

Yine böyle bir araştırma yaparken, GOOGLE’ de kimler ne demiş diye bir ilgili konuya bakmak istedik ve karşımıza , devletimizin resmi yayın organından biri olan TRT’nin Haber kanalına ait https://www.trthaber.com/ internet sitesinde bu konuyla ilgili google’de ilk sırayı almış bir bilgi gördük. Okumak- araştırmak- için girip ne yazıldığına baktık.

trthaber

Yukarıdaki verdiğimiz TRT HABER resmi kanalına ait olan paylaşımda kaynak olarak DİYANET verilmektedir. Yazının alt başlıkları ve detayları aşağıda verilmektedir.

trthaber muharrem

TRT HABER internet sitesi, yukarıda verdiğimiz paylaşımında “Kaynak: Diyanet” diye eklemiştir. Ancak yaptığımız araştırmalar sonucunda Diyanet’in bununla ilgili hiçbir fetva ve paylaşımı olmamakla birlikte bunun aksine cevap niteliğinde olan açıklamaları mevcuttur. Süleymanlı Haber internet sitesi olarak ‘TRT HABER’in ilgili yazılarını düzeltmeleri, belirttikleri yanlış kaynağı gidermeleri hususunda hem mail hem de telefon görüşmeleri aracılığıyla kendileriyle irtibata geçtik. Bununla ilgili bilgilendirme metnini de siz değerli okuyucularımızın bilgilerine sunacağız.

Süleymanlı Haber olarak bu konuyu takip edeceğimizi ve yetkili resmi devlet dairelerine başvuruları yapacağımızı belirtmiştik.

Nitekim TRT HABER internet sitesini arayıp 23 dakikalık bir görüşme ile sorunu detaylıca anlattık. Üzerinden epey zaman geçmesine rağmen bir dönüş sağlanmadığı gibi kendilerine mail yolu ile 4 adet mail yollandı. Geri dönüt için bir süre beklesek isede yanıt alamamıştık.

Süleymanlı Haber olarak daha resmi bir şekilde 30/08/2022 12:47:56 tarih ve saatinde Şikayet Dilekçesi niteliğinde RADYO VE TELEVİZYON ÜST KURULU BAŞKANLIĞI (RTÜK) Devlet Kurumuna Resmi şikayette bulunduk.

Bunun akabinde dilekçemiz TÜRKİYE RADYO-TELEVİZYON KURUMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ (TRT) tarafına sevk edildi. Yine tarafımıza TÜRKİYE RADYO-TELEVİZYON KURUMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ (TRT) > TRT HABER KANAL KOORDİNATÖRLÜĞÜ tarafından cevap yazıldı.

İlgili Cevap Metni Aşağıdaki gibidir.

Cevap Zamanı : 30/09/2022 13:33:48

Cevap : Sayın izleyicimiz, ………………………………yapmış olduğunuz başvuru ilgisi nedeniyle kurumumuza yönlendirilmiş olup, başvurunuz incelenmiştir. trthaber.com internet sitesinde yer alan Muharrem ayı konulu haber hakkındaki görüşleriniz haber sitemizin yöneticileriyle paylaşılmıştır. Görüşlerinizin ve haberde yer alan unsurların yeniden incelenmesi amacıyla, bu süreçte söz konusu haber yayından kaldırılmıştır. İlginiz için teşekkür eder, iyi günler dileriz.

Kurum Birim Adı : TÜRKİYE RADYO-TELEVİZYON KURUMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ (TRT) > TRT HABER KANAL KOORDİNATÖRLÜĞÜ

Evet kıymetli okuyucularımız devletimizin kurumlarına kadar sızmış olan bu yapılara karşı çok dikkatli olunması gerektiğini buradan belirtmekle birlikte ”Fazilet Neşriyat’a ait olan Dualar ve İbadetler” isimli , dinimizin isimlerini kullanarak asılsız şeyleri din gibi gösteren kitaptan uzak durulması gerektiğini tek tek sizlere anlattık.

Dilerseniz ilgili kitaba ait yazmış olduğumuz ve bütün delillerinin de  bulunduğu ilgili makalemizi de aşağıdaki başlığa tıklayarak okuyabilirsiniz.

Fazilet Neşriyat’ın ”Batıl İbadetler” Kitabı

Devletimizin tüm yetkililerine teşekkür etmekle birlikte kaldırılan yazının takipçisi olacağımızı sizlere bildirmek isteriz.

Düzeltilmesini talep ettiğimiz ve  aramalarda ilk sırada çıkan TRT Haberin ilgili başlıklı ve linkli yazısında (https://www.trthaber.com/haber/guncel/muharrem-ayi-ne-zaman-basliyor-2022-asure-gunu-ne-zaman-696388.html) yazı ve sayfa yayından kaldırışmıştır.

Süreci önemle takip etmekle birlikte internet sitelerindeki yazıları da takip etmekteyiz. Tüm bunlara binaen güncel yazıların içerisinden ilgili bölümler TRT Haber sitesinden kaldırılmıştır.

Süleymancıların Yalanı TRT Haber’den Kaldırıldı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir