Süleymanlılarda Yemek İçmek Nasıldır?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bu yazımızda çok merak edilen ve sürekli tartışma konusu haline gelen Süleymanlı olanlar , yurtlarından ve belirli firmaların dışında , avm , çarşı , lokanta , yemekhane ve benzeri yerlerden yemek yemezler mi ? konusudur.

Süleyman Hilmi Tunahan severleri olarak bu konu konunun da diğer konular gibi istismara uğradığını ve kullanıldığını baştan belirtmek isteriz.

Süleymanlı yurtlarında yetişenler ki buna bizlerde dahil sürekli yurtlarda : dışarıdan yemek yemeyin, falanca markaları sakın almayın ,falanca yerlere sakın gitmeyin , sadece şu belirli yerlerden yemek yiyin veya belirli firmaların ürünlerini alın tarzında telkinlerle karşı karşıya kalmaktayız.

Öncelikle şunu belirtelim ki ister Süleymanlı olsun , ister olmasın : istediğiniz yerden yemek yeme , alışveriş yapma hakkına sahipsiniz buna kimse engel olamaz.

Burada dikkat etmemiz gereken husus yediklerimizin helal veya haram olması hususudur. Herkes yediklerinin helal veya haram olduğu hususunu günümüzde tartışırken kazanılan paraların helalliği veya haramlığı hiç tartışılmaz.

Süleymanlılarda Yemek İçmek Nasıldır?

Bu ayrı bir konu olsa gerek. Toparlamak gerekirse bir müslümanın yedikleri ve içtikleri konusunda son derece hassas olması normal olmakla birlikte , diğer müminlere karşı zan beslemesi son derece tehlikeli ve kötüdür.

Böyle bir başlık açıyoruz ki gerçekten Süleymanlı olmayan ve bilmeyen kardeşlerimizin bu konuda başka söylemlerden etkilenmesini istemiyoruz ve yine Süleymanlıların bakış açısına , bazı telkinlerine dikkat edilmesi gerektiğini de belirtiyoruz.

Yukarıda izah edilen : sadece ben müslümanım diğerleri müslüman değil gibi bir manaya gelmektedir. Yurtlardan veya ihvanımızdan alışveriş yapmak oraları desteklemek çok güzeldir. Hali hazırda bunu yaparken de diğerlerini hor görmek sakatlık ve tepki doğurmaktadır.

Süleymanlı hocaların ve merkezin bazı firmaları tavsiye etmesi son derece normaldir ama bu tavsiyeler yapılırken , bizimkiler  helal , diğerleri haram aman dikkat edin şeklinde söylemleri ,  malesef insanlar arasında olumsuzlukları meydana getiriyor ve Süleyman Hilmi Tunahan (K.S) üstazımız ve yurtlarda yetişen talebeler ayrımcı sadece kendisini düşünen bir yapı haline bürünüyor. Bu da dışarıdaki insanların ister istemez tepkisine neden oluyor.

Eğer bir Süleymanlı arkadaşınız varsa veya tanıdıklarınız dikkat edin bu dediğim hususlarda bir konuşma yaptığınızda işte biz dışarda yemek yemiyoruz , veya falanca markanın tavuk etini yeriz , diğerlerini yemeyiz söylemlerini rahatlıkla duyarsınız. Bu malesef çürümüş beyinlerin hipnoz edilmiş ve sadece ben doğruyum zihniyetinden başka bir şey değildir.

Hatta dışarıdan yemek yememek bir yana , çok iyi bildiğimiz sevdiğimiz ama Süleymanlı olmayan bir aileye giden Süleymanlı tanıdıklar , malesef belli firmanın ürünü değilse orada yemek bile yememesi ve üstüne üstün belirli firmalardan alınmasını tavsiye etmek çok büyük bir edepsizliktir.

Bu yazımızda baştan da belirttiğimiz gibi kimse size bu konuda bir baskı ve telkin yapmamalı ; yurtlarda sürekli domuz etinden tutunda , tavuk etlerinin çamaşır sularında yıkandığı ve akla hayale gelmeyecek şeylerle çocuklarımıza baskı yapılması son derece hatalıdır.

Süleymanlılara yarım yaptığı ve Süleymanlı olduğunu belirten firmalar burada bizler isim vermek istemiyoruz ama Süleyman Hilmi Tunahan (K.S) adını kullanıp ticari faliyetlerini büyütme peşinde olanlara da bu konuda yurtlarda bize yardım ediyorlar diye telkinde bulunanlarda söylem ve eylemlerine dikkat etmelilerdir.

Bizim tavsiye edebileceğimiz helal olduğuna inandığınız yerlerden alışveriş yapabilirsiniz , yemek yiyebilirsiniz. Süleymanlı olamayanlara misafirliğe gittiğinizde , size tavuk eti koyduğunda tereddüt etmeden yiyebilirsiniz. Devletimizin yasaları ve kesimhanelerin denetlendiğini asla unutmayın.

Bu konuda gençlerimiz avm benzeri yerlerden alışveriş yaptıkları ve yemek yeme konusunda da sorun olmadığını yavaş yavaş bu tür şeylerin kırıldığını görmekle birlikte yine de müslüman olmayan ve parası müslümanlara silah olarak doğrultulduğundan emin olduğunuz yerlerden de alışveriş veya yeme içme konusunda hassas olup müslümanca tavır takınmak tüm müslümanlara birer görev olduğunu da aklınızdan çıkarmamalısınız.

Reklam olmaması adına bir çok kardeşimiz Akdeniz Toros Ürünlerini almayalım mı ? diye sormuşlar ; Kendimiz de başta olmak üzere Süleymanlı Cemaatinin önde gelen Akdeniz Toros Ürünlerinin etlerini tüketiyoruz. Buradaki yazımız firmalar üzerinden değil geneli söylemleri kapsamaktadır.

Süleymanlılarda Yemek İçmek Nasıldır?

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

8 Yorum

  1. Bilmiyorum nasl bir algi olusturdunuz milet de sadece sol gazeteler haperinizi veriyor haberiniz olsun yavas yavas hedef tahtasina konuluyorsunuz kendinize gelin

    Cevapla
    • 31 Aralık 2023, 21:29

      Herkes istediği yere haber vermekte özgür.Bu işin sağı solu yok hakkaniyet ne ise onu yazar ve söylemeye gayret ederiz.Hedef tahtasına konulmamızın sebebi birilerinin işine gelmediği için olsa gerek. Süleymanlıların sesi Süleymanlı Haber yazmaya devam ediyor.İstedikleri kadar engellemeye devam etsinler.

      Cevapla
  2. burada anlatılanlardan diğer firmalar konusu doğru başkalarının ki haram bizimki helalmis gibi anlatıyor maalesef anlatımda eksiklik var. Ancak Misal olarak her anne baba çocuğunu dışarıya gönderdiğinde şu yiyecekler den ye şu yiyecekler den yeme sağlığa zararlı der . Burada da büyükler haram yiyecekler den korumak için kendi müntesiplerine dışarıda yemek yemek sıkıntılı helal kesim noktasında zafiyet var diye mümkün mertebe bu konuda hassas davranan Kendi firmaların dan almalarını tavsiyede bulunuyorlar. bundan daha doğal bir şey olamaz. dışarda yemek yiyebilmek için her lokanta her restaruant helal kesim meselesini duvarda asılı helal sertifikadan daha fazlasını yerine getirmesi lazım. hayvanın beslenmesinden tutun kesimine hatta pisirilmesine varıncaya kadar süreç çok önemli. Helal kesim meselesini yerine getirmiş, bütün temizlik koşulları ni yerine getirmiş lokantalardan niye yemeyelim. Ne yazıktır ki devletin denetimi ve kesilen cezalar yetersiz kalıyor. Hemen hemen her gün lokantalarda kullanılan et ürünleri içerisine at eti eşek eti sakatat dinimizce yenmesi haram olan domuz eti karıştırıldığını televizyon kanalı haberlerden öğreniyoruz. Siz bulunduğunuz bölgede çöp konteynerlerindan at eşek kafaları çıkar çevrede domuz çiftlikleri kurulduğu nu biliyorsanız rahat rahat kasaptan et alabilecek misiniz ve komşunuz helal kesim meselesini tam anlayamamış ve kavrayamamış birisi ise ikram ettiği yemeği rahatlıkla yiyebilecek misiniz. Yoksa ben yerim kardeşim bir sıkıntı varsa da oda devletin eksikliğidir mi diyecek siniz.
    Daha düne kadar hiç bir firma kuru yolum meselesini dikkat etmiyordu.

    • 17 Mayıs 2022, 21:32

      Yorumunuzu yayınlıyorum güzel ve emek verilmiş bir yorum bir kaç noktayı birlikte sizinle değerlendirelim.Kıymetli okuyucularımızda karar versinler ve hatalar varsa iki tarafta bunu düzeltsin.Bizim kestiğimiz Helal diğerleri Haram denmesi güvensizlik yaratır ve tekelleştirir.yazınızda Ancak Misal olarak her anne baba çocuğunu dışarıya gönderdiğinde şu yiyecekler den ye şu yiyecekler den yeme sağlığa zararlı der . Burada da büyükler haram yiyecekler den korumak için kendi müntesiplerine dışarıda yemek yemek sıkıntılı helal kesim noktasında zafiyet var diye mümkün mertebe bu konuda hassas davranan Kendi firmaların dan almalarını tavsiyede bulunuyorlar. bundan daha doğal bir şey olamaz. demişsiniz elbette doğal ama bunu yaparken diğerlerinin de müslüman olduğunu ve müslüman toplumda yaşadığımızı unutmayalım kaldiki Süleymanlıların Kurban ve Yurt Dışı olaylarında bir çok yasa dışı şeylerde olduğunu belgeli bir şekilde bize gelen evraklardan gördük bu zamana kadar yazmadık ve yazmayacağız cünkü bu bütün bir kurumu zan altında bırakmakta.her lokanta her restaruant helal kesim meselesini duvarda asılı helal sertifikadan … diye cümleniz mevcut öncelikle müslüman müslümana güvenmediğini ve artık bizlerin ne kadar dinden uzaklaştığının bir göstergesi olsa gerek ve bu işi veren firmalarda helal adı altında belge verip ticaretini yapılması ve sektör haline gelmesi son derece üzücü bir haldir.Yorumunuz cok uzun ama yinede kısa kısa yanıt vermeye gayret edelim.Ne yazıktır ki devletin denetimi ve kesilen cezalar yetersiz kalıyor. demişsiniz bu cümleniz doğrudur ama bu konuda şikayetlerimiz mevcut inşallah daha da iyi olacak.Burada biz müslümanların cok sorunu var cimere de bu durumu bildirdik diyanet işleri başkanlığınada resmi yazımızı yazdık.Bura da Süleymanlıların tavsiye ettiği ve Süleymanlı Cemaatini kullandığı cemaatle özdeşleşen yerlerin dışında da daha kaliteli hizmet veren firmalarda var.İnsanları tek kanala hipnotize etmek ve o bizden bu bizden değil demek ne kadar müslümanca buna siz karar verin. Dua ve selam ile kıymetli kardeşim emek verip yorumu yazmışşın Rabbim sizden razı olsun.

      • 26 Mart 2023, 18:51

        İnek öldü adam gece sattı bu inek ya sana ya bana yemek olarak gelecek .Bu sebeple kılı kırk yarmak gerek meytetü ayeti bunu anlatıyor işte kardeşim iyi günlere kalmadık biline

  3. Bakın ben bu dediginiz olimsizlukların hepsi bizzat yasadım hep baş kafirmaları kötülediklerini kendi firmaları haricinde bütün tavuk firmalarının aleyhine konuş\yorlardı yetmedi sadece kendilerinin kurtuluşa erecegini kim olursa olsun bütün cemaat ve tarikatlerin diysnetin ilihiyatçıların aklınıza gelebilecek herkesin aleyhine konuşuyorlar. Ben bunları rüyamda görsem inanmazdım ama bizzat içlerinde yaşadım çogu yöneticiler işin ehli degil bu çok üzücü durum

    • Fulbolda Her teknik direktörü fulbolculara ve taraftarına Kendi takımının şampiyon olacağına inandırmak ister . başka bir camate gitseniz inanın aynı şeyleri orada duyacaksınız. Burada önemli olan diğerlerinden bahsederken küfürle itham edip haddi aşmamaktir. saygılarımla

      • 17 Mayıs 2022, 21:35

        bu Yorumunuzda sonuna kadar haklısınız bizler Sadece Süleyman Hilmi Tunahan severleri olarak bizlerle ilgili olan konuyu belirtmek istedik birilerinin bu cemaatten olması düzgün hizmet vermesi onları tekelleştirilmesini gerektirmez.Futbol meselesi gibi bakmaktan ziyade bizler müslümanız ve toplumun tamamamı bu şekilde olsun amacımız takım tutmak veya takım yarıştırmak değil.Rabbim Küfürsüz ve güzel yorumlarınızdan dolayı size teşekkür eder sayınızı artması dua ile deriz.

        Cevapla