Kurban Fiyatları ve Organizasyonu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Allah’ın selamı, rahmeti, bereketi, affı ve mağfireti cümlemizin üzerine olsun, kıymetli okuyucularımız.

Süleymanlı Haber olarak geçen sene yazdığımız kurban yazımız aynı şekilde değerini korumakta ama fiyatlar değişiklik gösterdiği için bu yazımızda da güncel Kurban fiyatları ve organizasyonlarına değineceğiz.

Kurban Konusunda Süleymanlılar ile halkımızın rahatsızlık duydukları şeyleri geçen sene yazdığımız ‘Kurban Uyarısı’ isimli yazıda teker teker anlattık.

Ziya Sunguroğlu bey abimizinSüleyman Hilmi Tunahan (k.s) üstazımızdan rivayet edildiği de varsayılan- notlarını ve bu notların içerisinde yer alan 7 başlık maddesini de belirtmiş, bu maddeleri (herkeste aynı mı bilmemekteyiz ama) inceleyerek kısa bir bilgilendirme metni hazırlayarak kamuoyuna duyurumuzu yapmıştık.

Kıymetli kardeşlerimiz, öncelikli olarak bu yazılanların analizini yapacağız. Lütfen buradaki uyarıları Kurban Toplama esnasında ve vaazlarımızda kullanmayalım. “Kurbanın Maddi ve Manevi Faydaları” diye yurtlarda her Kurban Bayramı Öncesi tekrar tekrar anlatılan maddelerden bazıları kesinlikle avama söylenmemeli ve bu maddeler tahlil edilmelidir.

Süleyman Hilmi Tunahan üstazımızdan rivayet edildiği öne sürülen bu maddelerin sorunlu olanları uygun açıklamalarıyla şunlardır;

3. Madde: Kurban çok kesilen bir memlekette harb olmaz. / Bu sözü Süleyman Hilmi Tunahan üstazımıza atıf edilir. Fakat bizler Gerçek Süleymanlılar ve Süleymanlı Haber olarak bu söze katılmamaktayız.

Çünkü herkesçe malumdur ki kurban en çok Arap yarım adasında kesilmektedir. Ama en çok harp, savaş ,adam öldürme yine Arap Yarım Adasında yaşanmaktadır. Dolayısıyla herkesin bildiği bir gerçeğin zıttını Süleyman Hilmi Tunahan’ın asla söylemeyeceğini hepimiz bilmekteyiz.

4. Madde: “Eğer bir insan hali vakti yerinde olup da kurban kesmezse, Hz Allah (cc) kurbandan akacak kanı onun ya kendinden veya çoluk-çocuğundan veya malından ticaretinden servetinden varlığından mutlaka bir kan çıkaracaktır.” Bu maddeye delil gösterilen öyle saçma sapan sözler var ki bu sözleri daha sonra tahlil edeceğiz. Şimdilik şunu belirtelim ki Buradaki söz tamamen Kurban’ın önemine vurgu yapmak içindir. Aksi halde böyle bir söz avama söylenilmeye kalkılırsa tartışmalara neden olunabilir. Aksi takdirde kurban kesmeyenlerin malından veya bir başkasından çıkar sağlama inancını yayıp insanları korkutmanın dinimiz İslam’da yeri yoktur.

7. Madde: “(İmkanı varken kurban kesmeyen) Allahsızların gâyesi, neticesi ve sonu intihardır. Kendi kendilerini katlederek ebedi cehenneme yuvarlanır giderler.” / Kurban ibadeti farz bir ibadet değildir. Allah’sız diyip(haşa) insanları korkutulmak hiç doğru değildir. Bunun için gönül rahatlığıyla diyoruz ki “Bu söz kesinlikle Süleyman Hilmi Tunahan üstadımıza ait değildir.” Süleyman Hilmi Tunahan üstazımız; farz bir ibadet olsa dahi bunu yapmayanlara Allah’sız diyecek kadar cahil biri değil, nazif ve olgun bir alimdir.

Mezhep tartışmalarına girmek istemesek de Şafilere göre: Kurban kesmek ferd için sünnet-i ayndır. Ev halkının ve geçimleri aynı kişi tarafından karşılanan birkaç ev halkı içinse sünnet-i kifâyedir. Yâni geçimlerini sağlayan kişi kurban keserse aile halkı, yükümlülükten kurtulur. Bu hüküm, kurbanın onların her biri için sünnet olmasına ters düşmez. (Dört Mezhebe Göre İslam Fıkhı, A. Ceziri) buyrulmuştur.

2023 yılı Süleymanlıların (Süleymancıların) Kurban fiyatları Süleymanlı Haber olarak bizlere vatandaşlarımız tarafından sorulmaktadır.

Küçük Baş hayvanlar için kurban fiyatları 3900-4250 TL arasında olmakla birlikte Büyük Baş hayvanlarımız için ise hisse fiyatları :

1.Hisse Fiyat Aralığı :    9.000 TL   ile   12.000 TL arasında,
2.Hisse Fiyat Aralığı : 12.000 TL İle 15.000 TL arasında,
3.Hisse Fiyat Aralığı : 15.000 TL ile 18.000 TL arasındadır.

Türkiye’de en kaliteli ve İslami usullere göre yapılan Kurban Organizasyonunun Süleyman Efendi cemaatinde olduğunu dünyanın dört bir yanında insanlarımız bilmektedir.

Cemaatimizin, Kurban organizasyonlarında sistemleştiğini ve temizlik- hijyen şartlarını gözeterek kesimlerin yapıldığını, kesim sonrası taksimatlar ile duasından tutun da en ufak hassasiyetlerine kadar herşeyin gözetilerek yapıldığını vatandaşlarımız bilmektedir.

İsteyen herkes bunların doğruluğunu sorgulayabilir, gelip kesim yapılacak alanda incelemeler yapabilirler. Süleymanlı Haber olarak bizim de bağış yapacağımız kurum Süleyman Efendi yurtlarıdır.

Gecen sene belirtiğimiz yazımızın içerisinde bir uyarıda bulunmuştuk yine bulunalım:

“Kurbanlarınızı heba etmeyin. Kurbanlarınızı başka yerlerde keserseniz helak olabilir. Kurbanlarınızı Süleymanlı yurt ve kurslarına bağışlayın ki kabul olsun….” gibi sözler avam kesim arasında yayılmaktadır. Kurbanlarınızın kabulünü bizler bilmeyiz ve bu tür söylemlerin hatalı olduğunun da farkındayız, bu tür sözlere sakın ha kanmayın! Elbette ki hayvanın başının kıbleye döndürülmesi, besmele okunması veya toplu besmele çekilmesi, duanın yapılması son derece önemli hususlardır.

Şunu belirtmek isteriz ki Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan tutunda bir çok sivil toplum kuruluşlarının kestikleri kurbanları ve yapılan organizasyonları görmekteyiz, bunların arasında güvenilir olanları araştırıp yüzde yüz emin olduktan sonra onlar aracılığıyla kurbanlarınızı kesebilirsiniz.

Süleymanlı Haber olarak bizim naçizane tavsiyemiz ise bu sene Süleymanlı bir yurtta veya kesimin yapılacağı yerde kardeşlerimizin kesim öncesi , kesim sırası ve kesim sonrası yapılan hizmetleri kendiniz gözlemleyip, değerlendirin. Aradaki farkı gözlerinizle görün. Sosyal medyada Süleymanlılar hakkında atılan iftiraların sebebi bu işi usulüne uygun yaptığımızdan ve bu işlerden gelen gelirlerin yurtlarımıza-talebelerimize gitmesinden rahatsız olan güruhların çekememezlik ve kendilerini ön plana çıkarmak için yaptıkları birer itibarsızlaştırma eyleminden öte bir şey değildir.

(Kıymetli kardeşlerimizden, bazı yazılarımızın çok sert olduğu veya aşırı yumuşak tasvirlerde bulunduğumuz yönünde bazen eleştiriler almaktayız. Bu eleştirilere de buradan toplu şekilde cevap vermek isteriz: Bizler asla Süleyman Efendi cemaatine düşman insanlar değiliz. Kendi hatalarımızı da kabul etmek ve düzeltmek durumundayız. Biz kurslarımızın, insanlarımızın daha da gelişmesi yönünde ve kendi hatalarımız var ise de bunların düzeltilmesi adına uyarıp ders çıkarmayı öngörmekteyiz. Hamd olsun bunu yapmaya da devam ediyoruz.)

Rabbim ayaklarımızı ve kalbimizi her daim İslam dini üzere sabit kılsın. Kurban ibadeti ve diğer tüm ibadetlerimizi layıkıyla-hakkıyla yerine getirmeyi cümlemize nasip eylesin, hayırla da kabul etsin inşallah.

Dua ile kalın. 

thumbnail
2021 ve 2022 de yazmış olduğumuz yazımızı da okuyabilirsiniz.
Süleymancılara Kurban Uyarısı !

Kurban Fiyatları ve Organizasyonu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

3 Yorum

  1. 1 Haziran 2023, 23:55

    Kızılay, geçen yıl 2 bin 470 TL olarak açıkladığı kurban bedeline bu yıl yüzde 141 zam yaparak, 5 bin 950 TL’ye çıkardı. Söz konusu rakam, yurt içi kurban vekalet bedeli olarak geçiyor.Diğer kurumlarda 6 bin TL ye kadar fiyatlar cıkıyor sadece küçük baş hayvanlar için şuanda fiyatlar en makul ve ekonminin bozuk olmasına binaen herkesin bu ibadeti kolaylıkla yerine getirebilmesi için Süleyman Efendi cemaatinde en uygun fiyatlardan kurban alımını güvenle yapabilir kesim esnasında ve sonrasında Kurbanlarınızın başında dahi bulunabilirsiniz.Hamd olsun birilerinin karaladıkları gibi olmadığını kıymetli vatadandaşlarımızda görebilirler.Bölgelerinizdeki Kurslar ile lütfen irtibata geçiniz.Yurt dışındaki fiyatlarda değişiklikler arz etmektedir en yakın kurslardan ve hocalarımızdan bilgi alabilirsiniz.

  2. Fiyatlar biraz yüksek gibi geçen sene Tavsiyeniz üzerine kurban aldık Allah razı olsun sosyal medya üzerinden başta tereddüt etmiştik almaya ama bu sene fiyatlar yüksek gibi?

    • 1 Haziran 2023, 18:07

      Hisselerimizde en düşük fiyat aralıkları belirlendi.Şuanda bulunduğunuz kursumuza gidip fiyat bilgisi alabilirsiniz.Yakın bir zaman içerisinde bu fiyatlar bizde sabit kalmakla birlikte şimdiden bir yerle anlaşmanızı tavsiye ederiz.Bunu illaki gidin kurslarımızdan alın diye demiyoruz fiyatlar cok daha fazla artacak özellikle bayram haftasında verdiğimiz fiyatların iki katı olacak sizler dışarıdaki fiyatları dilerseniz araştırın ondan sonra tekrar buraya yorum belirtebilirsiniz.Aradaki farkı net bir şekilde göreceksiniz.Tavsiyelerimizden memnun kaldığınız için Allah razı olsun inşallah sosyal medyada kötüleme yapanlar bilinçli yapıyorlar vatadandaşımızın Kurban ibadetini dahi suistimal ediyorlar.Süleyman Efendi Cemaatimizde bu konuda gönlünüz rahat olsun.Dua ve selam ile.