Süleymanlılar Yurdunda Dayak !

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gün geçmek bilmiyor ki bazı hatalar, yalnışlar, düzeltilmesi gerektiği yerde tam aksine hatalar ısrarla devam ediyor.

Süleymanlı Haber kurulduğu günden bu yana bu hataları Müslümanca bir tavır içerisinde kamoyu ve sizlerle bir çok konuyu paylaşmaya devam ediyor.

Halk arasında Süleymancılar diye tabir edilen Süleymanlı Cemaatine ilişkin bilgileri her zaman sizinle paylaşmayı Süleyman Hilmi Tunahan (K.S) gibi bir islam aliminin mirasını yaşatmaya elimizden geldiğince devam etmeye çabalıyoruz.

Bugün Süleymancı (Süleymanlı) Yurtlarında yaşanan sıkıntıların oldukça fazla olduğunu bilmekle birlikte yine bir olumsuz haber ile moralimiz bozuldu.

Yaşanan bu olaylarda kişilerin hataları her ne kadar bütün bir camiaya men edilmese de malesef ki senelerden beri bir çok sorun olduğunu defalarca belirtmeye gayret ettik ve bu gayretimizde en güzeli olana kadar inşallah devam etmekle birlikte yaşanan olumsuz hadislerin bir daha olmamasını temenni ediyoruz.

Bu gün basından öğrendiğimiz kadarı ile yine bir Süleymanlı Yurdunda (Bazı yerlerde Tarikat -Cemaat) diye zikredilmiş olsa da talebelere şiddet uygulandığını basın medya yolu ile öğrenmiş bulunmaktayız. Haberin ayrıntılarını da sizle bu başlık altında paylaşmayı uygun gördük.

https://www.youtube.com/watch?v=xUd0slKKIQo

İlgili Güvenlik Kamera kayıtlarında malesef ki bir hocanın 7 tane talebeye sırası ile şiddet uyguladığını görmekteyiz.

Söz konusu ne olursa olsun yurtlara teslim edilen evlatlarımızın şiddete maruz kalması hiç hoş bir durum olmadığını senelerdir yurtlarda bu tür eylemlerin olduğunu ve kabul edilemez olduğunu da buradan beyan etmek isteriz.

Show TV’nin haberine göre Esenlerde bir yurta ait olan Güvenlik Kamera görüntüleri neticesinde İstanbul Valiliği konu ile ilgili açıklama yapmış ve resmi makamlarca tahkikat gerçekleştirilmişdir.

Yine şiddete uğrayan çocuklardan birisinin annesi olan F.D. ise “Benim oğlum geceleri çığlıklarla kalkıyor” diye konuştu.

Valilikten yapılan açıklamalarda ilgili şahşın göz altına alındığı belirtilmiştir.

Görüntülerin sosyal medyada büyük yankı uyandırmasının ardından çocukları darp eden öğretmen gözaltına alındı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldığını belirten İstanbul Valiliği şu açıklamayı yaptı:

“Basın yayın organları ve sosyal medya paylaşımlarında yer alan; Esenler İlçemizdeki özel bir erkek öğrenci yurdunda öğrencilere şiddet uygulayan yurt görevlisi , başlatılan adli soruşturma kapsamında gözaltına alınmıştır.

İl Milli Eğitim Müdürlüğünce müfettiş görevlendirilerek idari soruşturma başlatılmıştır. Öğrencilerimize yönelik şiddet içeren bu davranış asla kabul edilemez, esefle kınıyoruz.”istanbul valilik

İlgili açıklamalara binaen tekrar etmek gerekirse önceki senelerde bizlerde Süleymanlı Yurtlarında kaldığımız için bir çok şiddet olayını geçmişte yaşadık ve maruz kaldık , hatta bu sebepledir ki küskünlüğümüz olmuştur.

Yurtlarda yaşanan gerek Süleymanlı gerekse başka yurtlar olsun dayak , taciz ve benzeri olumsuzluklar hiçbir şekilde kabul edilemez ve bu konuda bu işlerle görevli personellerin eğitimlerinin artırılmasını önlemler alınmasını ilgili kurumlara tavsiye etmekle birlikte bu hadisede Süleymanlı yurtlarına da kara propaganda çalışması yapmak kabul edilemez.

İlgili görüntüler ne maksatla yayınlandı , olayın arkasında hocaya kurulan kumpas mı var tarzında aklımıza sorular gelmek de ise de yapılan soruşturma neticesinde ulaşılan bilgileri sizlerle paylaşıp konuyu detaylandıracağız.

Süleymanlı Haberi her gün taşlasalar da bizler Müslümanca bir tavır içerisinde olayları sizlere aktarıp çözüm önerilerimizi sunmaya Allah’ın izni ile devam edeceğiz.

Süleymanlılar Yurdunda Dayak !

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2 Yorum

  1. Bu siteyi kuranlar kimin peşinden gidiyor?

    Cevapla
    • 27 Mart 2022, 11:53

      Kuran ve Sünnetin peşinden gitmemiz neden sizi Rahatsız ediyor ? Siz bu yorumla dayak atanların tecavüz edenlerin ve Süleyman Efendinin ismini kullanıp her türlü din ticaretini yapanların mı yanındasınız bilmek isteriz.?