Süleymanlıları ”Terörle” İlişkilendirenleri Kınıyoruz !

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Süleymanlı Haber olarak gündemde olan ve siz ziyaretçilerimizden de özellikle sosyal medya üzerinden gelen sorulardan bir tanesi Süleyman Hilmi Tunahan (K.S) severlerine itham edilen ”Terör” ilişkisini ele almak istiyoruz.

Süleymanlıları ”Terörle” İlişkilendirenleri Kınıyoruz !

Süleymanlı Haber belki de yeri geldiğinde Süleymanlıların yanlış uygulamalarını eleştirilen , yapılan hataları gündeme getirip karşı çıkan ve bir çok insanın tepkisine maruz kalan bir platform olsa da yeri geldiğinde de Süleyman Hilmi Tunahan (K.S) severlerine yapılan yapılan yalan ve iftiralara,oynanan kirli oyunlara da karşı çıkan bir platformdur.

Bütün bu sebeplerden dolayıdır ki bizleri Süleymanlı olanlarda sevmez onlara düşman olanlarda sevmez.

Başlıktan da anlaşılacağı üzere konuya bu şekilde girizgah yaptıktan sonra , gündem de Süleyman Hilmi Tunahan severleri üzerinden ”terör bağlantısı ilişkisi ile oynanan gizli oyunu” siz sevgili takipçilerimize bildirmek isteriz.

Gerek Süleymanlı yurtlarında olsun gerekse Süleyman Hilmi Tunahan severleri olsun asla ve asla Terörist olmadıkları gibi terörle de bağı ve bağlantısı olamaz.

Ülkemizde seçimler yaklaşmaya başladığından beri ardı arkası kesilmeyen algılar devam etmekle birlikte Süleymanlılar , AKP iktidarını desteklemediklerinden dolayı olacaktır ki bazı kesimler devreye girip Süleymanlıların gücünü kırmaya paravan şekilde kişiler ile hareket etmeye devam etmektedirler.(Facebook ve Sosyal Medya üzerinden yapılan yorumlara dayanarak kişisel görüşümüzdür. Eleştiriye açıktır. Dileyen kabul eder , dileyen etmez.)

Bazı sosyal medya platformlarında ve bazı iktidar yanlısı internet sitelerinde eş zamanlı olarak ” Süleymancılara ‘terör’ soruşturması ” , ” süleymancı terör örgütü ” şeklinde yalan haberler yayınlanarak millete göz dağı verilmiş ve yalan haberlerle, fitne ve fesat ile Süleyman Hilmi Tunahan severleri üzerinde hem algı hem de karalama yapılmıştır.

Yapılan bu yalan haberlere kesinlikle itibar edilmemelidir. Herkes bilir ki ne kadar Süleymanlıların zaman zaman hataları olsa da bu milletin egemenliğine , bağımsızlığına göle düşürüp hainlik yapacağı söz konusu olamaz. Süleyman Hilmi Tunahan (K.S) ve severleri her daim  Türkiye Cumhuriyetinin evlatları ve vatanseverliği konusunda ön plana çıkmaktadır.

Yapılan haber metinlerinde ZEKAYİ İŞİN bey efendinin yapmış olduğu suç duyurusunda, gündemde tepki çekmek adına ”TERÖR” kelimesinin kullanılması ve algı yapılması kabul edilemez.

Zekayi Işın beyle site yetkililerimiz daha ilk günden beri görüşmekte fikir alışverişi yapmakta ve bazı hataların olduğunu zaten kabul etmekte ve bu hataları veya varsa yanlış anlaşılmaları gidermek adına zaman zaman da istişarelerde bulunulmuştur.

Buradan Zekayi Işın bey efendinin hataları dile getirirken kullandığı bazı üslup ve yöntem biçimini hiçbir zaman kabul etmemekle birlikte , kendisine 40 yıl boyunca kalmış olduğu Süleyman Hilmi Tunahan (K.S) cemaatinde nasıl bir teröristlik yapıldığını bize anlatırsa daha iyi aydınlanmış oluruz ki , böyle bir şeyi zaten olmadığını orada yetişenlerin zaman hatalı uygulamaları olsa da asla Süleymanlıların terörist olmadığını zaten kendisi de çok iyi bildiği gibi böyle bir durum olsa ilk fırsatta kitabına ekleyip elinde ki bu kozu kullanacağını hepimiz biliyoruz.

Gündem adına dile getirdiği hatalı uygulamaların bazılarını bizlerde kabul ediyoruz. Umarız cemaatin başındaki insanlarda kabul eder ve bir daha hatalı uygulamalar söz konusu olmaz. Ama ”terörist” kelimesi ile algı yapılmasını da asla Süleymanlı Haber olarak kabul etmiyoruz ve kullandığı bu ÜSLÜPTAN dolayı kendisinden özür bekler ve gündemi oyalamak adına birilerinin ekmeğine yağ sürmemesini tavsiye ederiz.

Sitemizi Süleymanlılar dahil bir çok yetkili insanlar takip ediyor… gerek itikadı , gerekse diğer eleştirilerimizde siz şurada hata yaptınız diye bir tane reddiye yazan çıkmadığı gibi Zekayi beyle ilgili çalışmalarımızı da instagram üzerinden 1 buçuk saatlik kendi evindeki canlı yayını da sitemizden yayınladığımızı takipçilerimiz çok iyi bilmekteler.

Tüm bunlara binaen bizleri Zekayi Işın tayfasından veya farklı şeylerden diye o zamanda eleştiriler gelmişti. Şimdi ise sert bir dille Zekai Işın beyi kınıyoruz ve özür dilemesini talep ediyoruz. Canlı program eşliğinde yayın yapmak isterse de taleplere açığınız ve herkesin huzurunda bu yayınları canlı yapabiliriz.

Süleymanlı Haber kimsenin maşası olmadığı gibi doğru olana doğru , hatalı olana da hatalı diyebilecek bir platformdur.

Bazı medya organları ve isimleri de sizlere vermek isteriz. Bu yayın organlarının taraflı olduğunu buradan belirtelim. Özellikle internette farklı bir isim de olan VERYANSIN TV / isimli siteye hem giriş yapmamanızı hem de yazdıkları haberlere kanmamanızı tavsiye ederiz. Malum bu sitelere giriş oranı yüksek olduğu zaman her türlü haberi servis yapıp GOOGLE de aramalarda ön plana çıktıkları için istedikleri iftiraları da rahatlıkla yazabilirler.

Veryansın TV isimli internet ve sosyal medya ortamında Gamze Çınarlar’ın yazmış olduğu haberin içeriği şu şekildedir. ” 40 yıl Süleymancıların içinde yer aldıktan sonra tarikattan koparak yaşadıklarını kitaplaştıran Zekayi Işın, savcılığa ihbarda bulundu.

Işın, Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı’na Süleymancılar cemaati lideri (“Dünya lideri”) Alihan Kuriş hakkında “Anayasal düzeni bozmaya yönelik her türlü terör faaliyetinde” bulunduğu iddiasıyla suç duyurusunda bulundu. Veryansın Tv, 27 Ağustos 2021 tarihli suç duyurusu dilekçesi ve savcılık yazısına ulaştı.

Yukarıdaki haberi marifet gibi sunan veryansın TV sosyal medyası platformuna şunu belirtmek isteriz ki bu dosyalara sizler ulaşmadan önce bizler Zekayi Işın bey efendi ile görüşmelerimizi yapmış ve bu örnek metinleri gerek kendi hesabında gerekse bizlerle de paylaşmıştır. Yine burada Zekayi Bey’in bu tutumunu tasvip etmediğimizi belirttiğimiz gibi tekrardan bu yaklaşımın uygun olmadığını belirtmek isteriz.

‘AMAÇLARI ŞERİAT REJİMİ KURMAK’ şeklindeki ibare ise son derece hatalıdır. Süleyman Efendi ve cemaatinin en büyük misyonu insanlara Kuran ve Sünneti öğreterek , topluma yararlı insan yetştirmek ve kazandırmaktır.

Şeriat devleti kurmak gibi bir amacı olmadığı gibi bugün bir çok güç sahibi olan cemaat ve tarikatlar bu söylemleri bas bas dile getirmekle birlikte devletin belirlemiş olduğu yönetmelikleri bile hiçe sayarak açık açık Türkiye Cumhuriyeti devletinin üniter yapısını tehdit eder konuma gelmiştir.

Zekayi Bey ” amaçları şeriat rejimi kurmak ” diye nitelendirdiği Süleyman Efendi cemaatini diğer cemaatlerle karıştırmış olacak ki Süleymanlıları suçlayacak asılsız ve gündemi oyalama adına ve dikkatleri üzerine çekmek adına yapmış olması sanılır ki görüşünde isabet edememiştir. Biraz internet ortamını karıştırırsa kimlerin nasıl rejimler kurmak istediğini çok net görebilir.

‘DEVLET İÇİNE YERLEŞTİRDİKLERİ ÜYELERİ İLE…’ evet iddia ettiği konuların bir tanesi de Süleyman Efendi cemaatine veya onu sevenlerin devlet içine üye yerleştirmesi. Bu gün bu konuda devlet araştırma yapsa emin olabiliriz ki Süleyman Efendi cemaatinin azınlıkta olduğu çok daha farklı cemaate mensup insanların devlet içinde fazlası ile olduğu aşikardır ki,yine bunları görmeyen Zekayi Işın bey kestirme yoldan Süleyman Hilmi Tunahan severlerini bu şekilde itham etmiş , gönül isterdi ki araştırmasını düzgün yapıp edindiği tüm verileri daha sağlıklı paylaşıp o şekilde suç dosyasına eklemesi daha muteber olurdu.

Veryansın Tv sosyal medya organlarında ve diğer bağlantılı sosyal medya organlarında daha sonra haber Zekayi Işın bey efendinin yazdığı kitapları savcılığa ve bazı kişilere vermesi , Alihan Bey’in hayatı ve yine Zekayi Işın Bey efendinin biyografileri kısaca anlatılmış.

Yine ilgili haber metinin içinde Diyanetin Gizli Raporuna göre ”Süleymancılık , Süleymancılar ” başlığı eklemiştir. Kıymetli okuyucularımıza şunu belirtmek isteriz ki böyle bir rapor gizli ise nasıl ve kimler tarafından servis edildi de ortaklıkta dolaşıyor ? ve yine bu konuda Diyanet Yetkilileri böyle bir rapor hazırlamadıkları ve hiçbir şekilde yayınlamadıklarını belirtmiş bulunmakta iken birileri bunu Diyanet adına yayınlanmış gibi göstermekle neyi hedeflemekteler ? bu soruları daha da çoğaltmakla birlikte fitne ve fesada , bozgunculuğa , insanların arasında iç karışıklık çıkarma peşinde olanlara karşı Süleymanlı Haber sitemiz defalarca uyarılarda bulunmuştur ve bulunmaya devam edecektir.

Zekayi Beyin, Süleymanlıların hatalarını düzeltmek adına sergilediği bu ”Süleymancılar , Süleymanlılar Terörist ” başlıklı haberlerin nitelendirmesini Süleymanlı Haber olarak kabul etmemekle birlikte ilgili medya organlarında bu tür başlıklarla haber yapanları da kınıyoruz.

suleymanlilar terorist iddiasiKıymetli okuyucularımız bu zamana kadar Süleymanlı Haber’e göstermiş olduğunuz ilginize binaen teşekkür eder ve bu konuda bizler de kamoyuna görüşlerimizi sunmuş bulunmaktayız.

İlgili internet sitelerinin bu şekilde karalama yapmaları bizleri son derece üzmüş olmakla birlikte mevcut internet sitelerine lütfen girmeyiniz.

Sizlerin o sitelere her girmeniz sonucu o web siteleri GOOGLE arama motorunda aramalarda ilk sıralarda yer alacağından yazmış olduğumuz bu açıklama mahiyetinde haberimizi lütfen eş , dost, akraba ve tanıdık çevreniz ile paylaşırsanız bizler çok mutlu oluruz.

Kendimiz adına değil ” Süleymancılar Terörist ve Süleymancılara Terör operasyonu ” tarzındaki başlıklarda bu niteleme ile algı yapanların bir adım önünde olup insanlara doğru ve tarafsız bilgiyi verme adına bunu sizlerden istemekteyiz.

Hakkı , hak bilen ve hakka uyan , batılı , batıl bilen ve batıldan uzak duranlardan olmak duası ile hepinizi Allah’a emanet ediyoruz. suleymanlilara terorist diyenler

Yukarıdaki yazımıza binan Zekayi bey Süleymanlı Haber sitesi ile iletişime geçmiş ve bu konuda Türkiye Cumhuriyet’i Anayasasına göre yapılan iddialar Terör Maddesi kapsamında değerlendirildiği için bu şekilde suç duyurusunda bulunduğunu bizlere belirtmiştir.

Alihan Kuriş bey efendiye her ne kadar suç duyurusunda bulunulmuş olsa ise de sosyal medya üzerinde Süleymancılar veya Süleymanlılar’a terör suçlaması diye resmi evraklarla internet sitesinde yapılan yersiz eleştiriyi Süleymanlı Haber sitesi olarak bizler kabul etmemekteyiz. İlgili davada karar takipsizlikle sonuçlanmıştır. 

Süleymanlıları ”Terörle” İlişkilendirenleri Kınıyoruz !

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2 Yorum

  1. 25 Kasım 2023, 23:37

    Takiyye yapma, sen Zekayi Işın ile dost sun, çocukları ile beraber dordunuz çekirdek yiyerek video atıyorsunuz Facebooka, işine geleni yayınlıyorsun. Dürüst ol evet böyle de

    Cevapla
    • 26 Kasım 2023, 10:57

      Defalarca sitemize farklı bicimde Yalan yorumlar yazıyorsunuz.Bu yorumuzunu tek sefere binaen yayınlıyor ve açıklıyoruz.Elinizde bilgiler var ise bize gönderin inceleyelim.Bize dürüstlükten bahseden sahtekarlar gibi birilerinin çekirdek yemesi ile Süleymanlı Haber’i bağdaştırıp ona buna iftira atmanıza gerek yok, Cünkü camur kendinize bulaşır.Gel gelelim Facebook iddianız ise tamamen asılsızdır.Büyük bir Facebook sayfamız çeşitli şekillerde birileri tarafından kapattırılmıştır.Kaldıki Süleymanlı Haberin resmi facebook sayfasıda mevcuttur.Orada burada birilerinin paylaşımları belkide kendinizin paylaştıklarını Süleymanlı Haber ile itham etmeniz size fayda sağlamaz.

      Cevapla