Süleymanlılar ATATÜRK’E Düşman Mı ?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

En çok merak edilen ve senelerdir Süleyman Hilmi Tunahan (K.S)’nin de isminin alet edildiği bir konuyu bugün açıklığa kavuşturmak istiyoruz.

Kıymetli okuyucularımız bu zamana kadar yazdığımız yazılara en sert eleştiri ve hakareti bu yazımızdan dolayı aldık.

Öncelikle Süleyman Hilmi Tunahan (K.S) yi seven birisi Mustafa Kemal Atatürk’ü zınhar sevemez , kafirdir , zındıktır ve benzeri söylemler almış başını gidiyor. Gerçek Süleyman Hilmi Tunahan (K.S) yi tanıyan anlayan bir insan Mustafa Kemal ATATÜRK’e hem hayranlık , hem de sevgisini göstermesi gerekir.

Süleymanlılar ATATÜRK’E Düşman Mı ?

Kesinlikle bu yazıyı yazarken yazıyı okuyan genç kardeşlerimiz bilin ki bir yerde Mustafa Kemal ATATÜRK din kisvesi adı altında veya farklı şekilde eleştiriden ziyade kötüleniyorsa , bu kötülemeyi yapan insan ya cahil yada vatan hainidir.

O ortamdan Kur’an-ın bize dediği gibi selam diyip uzaklaşın veya peygamberimize nisbet edilen “Bir yanlış görürsen elinle düzeltmeye çalış, buna gücün yetmezse, dilinle düzelt, ona da gücün yetmezse kalbinle buğz et” (Hadis-i Şerif Kaynak Belirtilecek). diye nisbet edilen rivayeti uygulayın.

Yurt yıllarımızda tarih bilgisini de geçiyorum , okul mezuniyeti şüpheli , hayatında eğitim almamış tek kitap okumamış ama kulaktan duyma bilgilerle hocalık yapanlara şahit olduk.

Belki sizlerde şahit oluyorsunuzdur bu tarz insanlara , çünkü azda olsa hala bu zihniyetin ürünü devam etmektedir. Bazen kelimelerimiz ağır gelebilir ama bazı konularda özellikle itikadı ve vatan sevgisi konularında ağır konuşmamız gerekebiliyor.

Sitemizde Mustafa Kemal Atatürk Köşesi ve bilgilendirmesi yapmaya bu yazıdan sonra karar vermiş bulunmaktayız.

Hatırlar mısınız yurtların girişinde hep bir Mustafa Kemal Köşesi , sınıflarda istiklal marşı evet bunlar yurtlarımızda var. Süleymanlılar denince akla yurtlar geliyor değil mi ?

Gerek yurtlarda , gerekse Süleyman efendiyi sevenler , tarihi okuma konusunda o kadar hatalara düşüldü ki bunlar yazmakla bitmez.

Bu hataları bir nebze olsun burada yazıp Mustafa Kemal ATATÜRK düşmanlığı (deccal gibi gören cahiller) yapanlar belki tevbe eder , belki biraz daha dikkatli olur , hiçbir şey olmazsa google aramalarında süleymanlılara ilgili duyan araştıran birisi çıkar da bu sitede bu yazıyı okur ise , böyle düşünen süleymanlılar , Süleyman Hilmi Tunahan (K.S) severleri de varmış desinler isteriz. Uydurulan rivayetlerden bazılarını sizinle paylaşmaya başlayalım.

Evet Mustafa Kemal din adamlarının hepsini astırmış ve öldürmüştür denilip bir giriş cümlesi yapıldıktan sona şu çok bilindik aslı astarı olmayan cümleler başlar ‘Bir gün Mustafa Kemal din alimlerini hepsi bir araya toplamış ve önlerine bir Kuran-ı Kerim bırakmış. Yani bu bırakma masa üstüne falan değil yere güya Mustafa Kemal Kuranı fırlatıp haydi atlayın şimdi bunun üstünden atlamazsanız hepinizi astırırım , öldürürüm demiş ve insanlar ölmemek için atlamışlar , Süleyman Hilmi Tunahan (K.S) ‘ye sıra gelince Kuran’dan atlamamış evet bu veya buna benzer rivayetleri hiç duyduk mu kesinlikle duymayanlar gerçekten çok şanslılar.

İyi ki böyle bir yalanı duymamışlar. Daha sonra Atatürk Kuranı Kerimin üzerinden atlayanlara ; siz din alimi değil , para ve ticaret yapan dini kullanan insanlarsınız alim değilsiniz deyip kovmuş ve atlamayanlarda esas din alimleridir.’ demiş.

Belki şuan tarih bilginizi bilmiyoruz ve bu yazıya gülüyor olabilirsiniz hatta hadi oradan diyebilir veyada evet buna benzer bir şey duydum diyebilirsiniz. Ama bu bir çok muhafızakar insanların dilinde dolaşıyor ve üzülerek söylüyorum ki buna insanlar inanıyor dini yalana alet ediyorlar.

Şimdi yazacağımız yine internet aleminde yazılmış kesinlikle yalan olan bir rivayettir. Deniliyor ki : Süleymancılara göre Süleyman Hilmi Tunahan mehdi aleyhisselamdır (Mehdi bahsi için Süleyman Hilmi Tunahan (K.S) Mehdi midir ? linke tıklayabilir ve detaylı bilgi alabilirsiniz. ) ve ona tâbi olanlar kurtulurlar. Süleyman Hilmi Tunahan, Hz. İsa Aleyhisselam’a yeryüzünde namaz kıldırmış, Deccal’i öldürmüştür. Süleymancıların deccali Mustafa Kemal Atatürk’tür.

Atatürk’ü yaptığı çirkin işlerden dolayı uzun süre işkence ederek, acı çektirerek, şiddetle ve feci şekilde öldürmüştür. Bunun için Atatürk kurbanlık hayvanların kesilirken çıkardığı seslere benzer böğürtüler çıkarmıştır.

Atatürk’ün etrafındakiler, insanlar bu çirkin sesleri duymasınlar, Atatürk’ün gerçekte kim olduğunu öğrenmesinler diye Atatürk’ün sesini bastırmaya çalışmışlar, onu bir kayığa koyup boğaza açılmışlar buna rağmen o kadar acı çekiyormuş ki çıkan sesi halk duyuyormuş.

Hal böyle olunca iş makinaları , traktör gibi şiddetli ses çıkaran şeylerle Atatürk’ün sesini bastırmaya çalışmışlar. Ancak ne yaptılarsa başarılı olamamışlar, en sonunda siren çalarak Atatürk’ün sesini bastırmışlar. Bugün 10 kasımda çalan sirenlerin kaynağı bu olaydır. Süleymancılar mehdi aleyhisselamın ordusudur ve şeriât-ı muhammedî’yi yer yüzünde hakim kılacaklardır. 

Birincisi bu yazıyı bir Süleyman Hilmi Tunahan severi veya orada yetişen bir talebesi tarafından söylenmemiş , çünkü hiç kimse Süleymancı diye cümle kurmaz. Halk tarafından veya düşman olan biri tarafından yazıldığı ortadadır.

İkincisi Süleyman Hilmi Tunahan (K.S) mehdi değildir. Süleyman Hilmi Tunahan (K.S) Mehdimidir ? diye sitemizde konu var detaylı okuyabilirsiniz.  O kadar güzel uydurulmuş ki Hz.İsa gibi bir beklentimiz malesef yok. Bu konuda kutsi diye nitelendirilen hadisi ehli sünnet hadis alimlerinden detaylı dinleyin. Kabul edildiği gibi ret edenlerde var bizim görüşümüz reddi konusudur.

Bu yazıyı yazan kişinin belli ki süleymanlılar üzerinden Mustafa Kemal düşmanlığı yaptırmayı amaçladığı ve bunu yaparken de dini kullandığını görmekle birlikte. Atatürk’ün çirkin işleri dediği şeyleri kavrayamadığı ortadadır. Bu başlıkları Mustafa Kemal bölümünde tek tek ele alıp belgeleri ile birlikte sizlere göstereceğiz.

Bu konuda Mustafa Kemal Atatürk din düşmanımı ? Gökten indirilen kitaplar yalanı , İstiklal Mahkemeleri gerçeği yine harf inkilabı , tekke ve zaviyelerin kapatılması ve çok daha fazla konuları tek tek açıklayınca sizlerde inanamayacaksınız.

Atatürk’ün deccalle savaştığını da yanındakiler görmemiş ve gizlemiş olacak ki bu arkadaş vahiy almış gibi yazılanlara inanmamızı bekliyor.

Yine yazının devamında mehdi olduğunu iddia ettiği gibi islam dinin yaşamak ve bunu insanlara anlatmak görevini de ret edemesinler diye kullanmış olsa gerek.  Bu yazıyı neden eklediniz diye düşünenler elbet vardır.

Kıymetli okuyucularımız internette insanlar ciddi manada bunlara malesef inanıyorlar, yine şunu belirtelim ki Mustafa Kemal Atatürk’ün doktoru ve yağ verleri başta olmak üzere Üst üste karnında su toplanması meydana gelen Atatürk Ekim ayının ortalarında komaya girdiği  ve sayıkladığı daha sonraki süreçte 10 Kasım 1938’de siroz hastalığına yenik düşen Atatürk’ün vefatı herkes tarafından delilleri ile bilinmektedir.

Mustafa Kemal Atatürk bölümü sitemizde neden açıldı diye soran kardeşlerimize şunu belirtmek isteriz,  Türklüğü hiçe sayarak İslam dinini kullanarak , bizleri Araplaştırma temayülünde olanlar ve İngiliz işbirlikçileri , Mustafa Kemal Atatürk üzerinden Türklüğü ayaklar altına alıp Türk – İslam Ülküsünü sadece İslam adı altına getirmeyi ve İslam üzerinden bizi işgal etmeyi planlayanların oyunları tutmadığı gibi yurtlarımıza da Mustafa Kemal din düşmanı diye , Rıza Nur , Kadir Mısırlıoğlu ve bazı işbirlikçi insanların Osmanlı adı altında sahte tarih anlatılarını belgeleri ile ortaya koyacağımızı buradan belirmek isteriz. (Türklükten kastımız asla ve asla ırkçılık manasında değildir !)

Süleyman Hilmi Tunahan Üstadımız , Mustafa Kemal Atatürk ile ilgili bir sorun yaşamazken o devirde dahi modernliği , bağımsızlığı ve bağnazlığı reddetmiş olmakla birlikte kendisine bir çok devlet kurumunda imam hatiplerde olmak üzere vazife verilmiştir.

Üzücü tarafı şudur ki malesef şer odakları bir çok iftiralar ve karalamalar neticesinde tıpkı Elmalılı Hamdı Yazır büyük Kuran alimi ve Yine Milli şairimizi Mehmet Akif Ersoy’ gibi güzel insanlara da algılar neticesinde Mustafa Kemal ile fitne tohumlarını ekip ya sessiz kalınmasın yada karşı kutup oluşturulmasını sağlamışlardır.

Bugün Kuranı yaktırdı çiğnetti diye yaygara yapan , evlerimizi askerler bastı ve bunu da Mustafa Kemal Atatürk yaptırdı diyenler araştırmadıkları için İngilizlerin bu eylemlerini asla görmek istemezler. Bizler büyük bir medeniyetin torunlarıyız ve Tarihin her sahnesinde İslam dinine hizmet etmekle şeref duyarız.

İtikadi bölümlerdeki sapmalar ve itikadi bilgilerimiz sitemizde tamamlandıktan sonra Tarih bölümümüzde hazırlanıp sizlerin istifadesine sunulacaktır. Bilgi ve yazı eklemleri zahmetli olduğu için ilerlemeler yavaş yavaş oluyor bu konuda tüm takipçilerimizin anlayışlı olmasını da rica ederiz.

Süleymanlılar ATATÜRK’E Düşman Mı ?

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

12 Yorum

  1. 12 Ocak 2022, 22:19

    Süleyman Hilmi Tunahan hazretleri Atatürk’ün düşmanı değildir…O sadece dinî duyarlılığı zayıf olan devlet yöneticilerine mesafelidir… örn.. rahmetli Adnan Menderesi bile zaman zaman tenkit etmiştir…yani kısaca siyaset üstü bir şahsiyet tır…

    Cevapla
    • 15 Ocak 2022, 14:30

      bu kadardeşimiz kimki böyle güzel yorum yapmış.Allah senden razı olsun.Diğer yorumlara izin bile vermedim.Ama Süleymanlı Haber olarak seni takdir ederim kıymetli kardeşim.

  2. Mustafa Kemal Atatürk’ten Allah razı olsun.Dualarımızda yer veriyoruz.

    Cevapla
  3. Kardeşim bu site gerçekten Süleymanlı kardeşlerimin kurduğu bir site olduğunu düşünmüyorum. Hadiselere bu kadar dar çerçevede bakmaz o kardeşlerim. Ayrıca bu konu hakkında yurtlarda ve kardeşlerimin arasında konuşulan yazılanlarla tezat mevzular. Hakiki alimler cebbar düşmana hakikati pervasızca söyleyenlerdir. Ben bu yazıda bir sinmişlik, bir yanaşma ve korkma eğilimi seziyorum. Lütfen yorumu mu yayınlayın. Yoksa Allah müsaade ederse ahirette yakanıza yapışırım.

    Cevapla
    • 12 Ocak 2023, 08:34

      Sitede küfür ve hakaret içermeyen yorumlar zaten yayınlanır.Okuyun biraz Hakkımızda bölümü ve sitemizin kuralları açıktır.Ayrıca Yoksa Allah müsaade ederse ahirette yakanıza yapışırım. gibi ifadelerle kendinizi kücük düşürmenin bir manası yok.Site de yazılanlar senin işine gelmediği için Kardeşim bu site gerçekten Süleymanlı kardeşlerimin kurduğu bir site olduğunu düşünmüyorum. demiş olabilirsin.Hadiselere bizim dar cerevede baktığımızı söylemeye getirmişşin ama ne yazık ki kanında bozukluk olsa gerek MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’E İFTİRALAR ATAMAMIŞSIN VEYA BİRİLERİ ARTIK BU SLOGANLAR ÜZERİNDEN İFTİRA ATAMAYACAK.Ben bu yazıda bir sinmişlik, bir yanaşma ve korkma eğilimi seziyorum. diye kullandığınız ifadelerininze binaen bizler burada Mustafa Kemal Atatürk’e hakaret etsek bu yazı binlerce beğeni alırdı.Ama doğruları söyleyince sinmişlik ve korku sezmişşiniz rahat olun.Süleymanlı Haberin yazdıkları duyulmasın diye birileri cok korkuyor ama daha da korkunuz artacak bu iki sene içerisinde çalışmalarımızı elden ele ulaştırdığımızda bunun meyvelerini alacağız.2 Yıllını doldurmamış bir yayıncılık hayatımız olmakla birlikte birileri her fırsatta engellemeye çalışsada hamd olsun güzel dönüşler alıyoruz ve kitlelere ulaşıyoruz.

  4. Mrb
    Suleymancilar ile birlikte yaşıyorum kesin olan birsey var Atatürkü sevmiyorlar bende onları sevmiyorum hayatimda nankör ve İngiliz lerle işbirliği yapan o zamanki kim varsa benim düşmanımdır ata hiç bir zaman dindarlara e düşman olmadı dinciler e olmadı diyemem keşke daha fazla dedikleri doğru ise kelle alsaydı umarim yaşadığınız toprakları özgürce dini mizi yaşatan insanlara en azından nankör olmadan yaşamak ve dua ile onları andığımız kurs ve camilerimizin olduğu yıllar dilerim

    • 28 Nisan 2023, 21:05

      herkes sevmek zorunda değil ama sevmeyeninde kanında sorun vardır.Sitemizi takip edin güzel duanız icin canı gönülden amin kıymetli kardeşim.

  5. 14 Nisan 2024, 05:08

    Kıymetli kardeşlerim, Peygamber Efendimiz (S.A.V.) ismini taşıyan Mustafa Kemal paşamız kendisine ne kadar iftira atılırsa atılsın, kendisine ne kadar nefret beslenilirse beslensin analarımız, kız kardeşlerimizin namusunu kurtarmış, bizleri belki de bir Yunan’ın, İtalyan’ın tecavüzüne uğramamış analardan, nenelerden olma çocuklar yapmamış, yüce yaradanın da müsadesiyle bizleri şerefli namuslu Türk çocukları olmaya imkan kılmıştır. Minareleri yıkmak, müminlerin canına okumak için gelenlere karşı gerçek bir Türk gibi mücadele edip, en büyük servetimiz İslam’a büyük hizmet etmiştir. Her Müslüman Türk, namusumuzu; vatanımızı kurtaran Mustafa Kemal Paşa’ya yalnızca saygı değil, sevgi de duymak zorundadır. Alemlerin rabbi, Hucurât Suresi 12. ayetinde bizlere zandan sakınmamızı emreder, bizler de zandan sakınıp İslam’a en büyük hizmet etmiş insanlardan Mustafa Kemal Atatürk paşamızın anısını yaşatalım, unutmayın ki o İslam düşmanı değil İslam dostudur, yüce yaradan mekanını cennet etsin, kendisinden razı olsun. Teşekkürler kardeşlerim.

    • 14 Nisan 2024, 14:31

      Bu zamana kadar gördüğümüz en güzel yorumlardan bir tanesi Allah sizden de razı olsun aynı duyguları paylaşıyoruz dua eder dua bekleriz.

      • 14 Nisan 2024, 16:59

        Takdiriniz için sağ olun sevgili kardeşim, ilim öğrenene-öğretene melekler çok imrenirlermiş. Bizler de müminleri zan ve iftiradan biraz olsun uzaklaştırabilirsek, milletimizin değerleri ve İslam’a hizmet edenlere yakınlaştırabilir; Mustafa Kemal paşamızın ardından bir fatiha okumaya vesile olabilirsek ne mutlu. Selam ve dua ile.