Süleymanlıların Kuran Kursu Kapatıldı !

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Süleymanlı cemaatine ait İstanbul Bayrampaşa Terazidere Mahallesin’de bulunan bir Kız Kuran Kursu Milli Eğitim Bakanlığının mevzuatına aykırı olması sebebiyle kapatılmıştır. Milli Eğitim Bakanlığının mevzuaatına aykırı olan  Kız Kuran Kursu ve Yurdun’daki faliyetler durdurulmuştur.

Kurs yetkilileri ile Milli Eğitim yetkililerinin arasına arbede çıkmakla birlikte Kurs Yetkilisi Süleymancılar devletimizin güvenlik güçleri ve Polisi Kuran Kursuna almak istenmesi ile ufak çaplı bir direnme olmuştur.

Sonuç itibari ile Milli Eğitim ve Mahkeme tarafından tebliğ edilen kanun uygulanmış ve kurs faliyetleri durdurulmuştur. Bu olay medya sitesinde de yayınlanmakla birlikte bilgi ve açıklamaların yayınlanması neticesinde sitemizden de bilgilendirme yapılacaktır.

Süleymanlı Haber konunun aslı için yetkililerden bilgi talep etmiştir. Tarafımıza yapılan resmi bilgilendirme yazısına binaen detaylar yazmıza eklenecektir. Konuyu takip etmekteyiz.

Konuya ilişkin İstanbul Valiliğine ve İl Milli Eğitim Müdürlüğüne sunulan dilekçemiz 18/10/2022 10:24:31 tarihinde İSTANBUL VALİLİĞİ tarafından DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI tarafına sevk edilmiştir.

Tüm bunlara binaen 23/11/2022 09:31:36 tarihinde DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI > BAYRAMPAŞA İLÇE MÜFTÜLÜĞÜ tarafından cevap yazılmıştır. Cevap metni aşağıdaki gibidir.

”Müracaatınıza konu kurs Diyanet İşleri Başkanlığına ait olup,tadilat nedeniyle eğitime ara verilmiş olmasına rağmen bu süre zarfında  yasal olmayan usulsüz yollarla izinsiz kimliği belirsiz öğrencilerin barındırıldığı belirlenmiş ve bu sebeple kurs boşaltılmıştır. Kurs kapatılmamış olup süreç yarğıdadır.

Bilginize.” şeklindedir. Süleymanlı Haber olarak tüm takipçilerimize önemle duyurulur.

Süleymanlıların Kuran Kursu Kapatıldı !

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir