Süleymanlıların Lideri Alihan KURİŞ, iki peygamber yetkisine mi sahip?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Geçmişe yönelik bir takım soru işaretleri bugüne kadar tartışmalarla devam etmiş ve Süleymanlı Haber sitesi ile yeni tanışan kıymetli ziyaretçilerimizde akıllarında kalan bu soruları bizlere sormaktalar.

Son zamanlarda dolaylı olarak sorulan sorulardan bir tanesi de Süleymanlıların şuan başındaki Lideri konumunda olan Alihan Kuriş bey efendinin , İki peygamber yetkisine sahip olması meselesi !

Bu olay gündeme nasıl düştü öncelikle kısa bir bilgilendirme yapmak isteriz.

8 Eylül 2016’da Arif Ahmet Denizolgun’un ölümünden sonra Süleyman Efendi cemaatinin lideri olarak Süleymanlıların başına geçen Alihan Bey abi olarak tanınan Alihan Kuriş, annesi Gülderen Kuriş, dayısı Arif Ahmet Denizolgun, annesinin eniştesi Kemal Kacar, büyükbabası da Süleyman Hilmi Tunahan’dır.

İki peygamber yetkisine sahip olduğu söylenen Alihan Kuriş beyefendinin böyle bir söylemi hiçbir zaman olmamıştır.

Tarihi tam belli olmayan ne niyetle paylaşıldığı da bilinmeyen bir ses kaydının internet ortamına düşmesi ile birlikte bazı yayın organlarında kıyametler kopartılmış, bilinçli veya bilinçsiz bir şekilde insanlar birbirlerine düşmüştür.

Ses kaydının tam tarihi bilinmese de Süleymanlıların başına geçen ve Lideri konumunda olan Süleymanlılarında bizzat kabul ettiği Alihan Kuriş beyefendinin liderliğinden kısa bir süre sonra bu ses kaydının internet ortamında yayılması bazı soru işaretlerini de aklınıza getirebilir.

Bu soru işaretleri Süleymanlılar bunu bilinçli olarak Alihan Beyin liderliğini pekiştirmek için mi yaptı ? yoksa gündeme gelip iyi veya kötü bir şekilde reklam olarak mı yaptı ? ve benzeri sorular devam ettirilebilir.

Konumuz dağılmaması bakımından yukarıdaki soruları bir kenara koyup asıl sorulması gereken soru neden hiçbir şekilde Süleymanlı Cemaatinden bu konuda bir açıklama yapılmamış olması ve sessiz kalınmış olmasıdır.

Süleymanlıların başına geçen Alihan Kuriş beyefendinin böyle bir söylem içerisinde hiçbir zaman olmadığını bizler buradan belirtelim ama her yazımızda belirttiğimiz gibi ”Şeyh uçmaz , Murit uçurur.”casına  bu tür söylemlere giren insanların olduğunu ve yurtlarda Alihan Kuriş’in liderliğini pekiştirmek isteyenlerin malesef bu tür hataları yüzünden dışarıdaki insanların bakış açılarını bu cemaate karşı olumsuz yönde etkilemiş ve Süleymanlı Cemaatinde Kuran ve Sünnet dışı sapmaları da gün yüzüne getirmiştir.

Burada şunu savunanlar olacaktır. İşte bu ses kaydı Süleymanlı Cemaatine yapılan komplodur , tuzaktır ve sayre tarzında o zaman bizde şunu sormak isteriz bunca kıyamet koparken sizler neden sessiz kaldınız ve cemaatiniz içinde bu söylemlere neden izin verildi ?

Kuran ve Sünnet yolunda İlerleyen Süleymanlı Haber sitemiz bugüne kadar Süleymanlı Yurtlarının gelişmesi , hataların giderilmesi ve toplumdan ayrılan yapılara benzememesi adına insanları hep uyarıp baş hoca diye nitelendirilenlerin Kuran ve Sünnetten ayrılıp ne kadar sapıklığa düştüklerini delilleri ile hep dile getirdik. Allah’ın izni ile de bunu Müslümanca bir tavır içerisinde yapmaya devam edeceğiz.

 

İnternette Youtube denilen video sayfasında bu konu arandığında Eski Diyanet İşleri Başkanı olan sayın Prof.Dr Mehmet Görmez Hoca efendi konu ile alakalı bizzat Alihan Beyle görüştüğünü ve yaşanan olaylarda kendisine bu konu hakkında görüşlerini sorduğunu katıldığı bir canlı yayın programında anlatmıştır.

Mehmet Görmez olayı kısa bir şekilde şöyle özetlemektedir. ”Diyanet İşleri Başkanlığı ve Başkanı olarak bu tür söylemleri yapan cemaatin başındaki kişilerle bizzat görüştüğünü , cemaatleri asla rakip konumunda görmenin mümkün olmadığını , Diyanet İşleri Başkanlığının bu tür oluşumlara rehberlik yapması gerektiğine inanlardan olduğunu belirtmiştir.”

Konuşmasının devamında ”Bu rehberliğin konuşarak ve istişare yolu ile yapılması gerektiğini ifade etmiştir.” bu konuşmanın devamında ise ” Alihan Kuriş beyefendi ile bizzat görüştüğünü ve ihtilafa sebebiyet vermemek adına Mehmet Görmez 

Alihan Kuriş bey efendiye bu konuyu ; Hem Hz.Peygamberimiz (Muhammed Mustafa s.a.v) efendimizin, hem de ahir zamanda gelecek Hz.İsa (a.s)’ın yetkisi bizim efendimize (Alihan Kuriş) ‘ e verilmiştir, diyor ve siz onu orada dinliyorsunuz. Neden bunu RED etmiyorsunuz ? Diye soruyor.

— Alihan bey ise : Hocam ben Mühendis (Mimar) bir adamım , çok fazla bir şey diyemedim hocalar öyle diyor , dediğini izah etmiştir.

Konun devamında ise Görmez bu kullanılan argümanların insanları yoldan çıkarmak için yaptığı yanlışlar olarak nitelemektedir. 

Mehmet Görmez ve Alihan Kuriş beyefendinin arasındaki diyolog bundan ibaret olmakla birlikte ne hikmetse Lideri konumundaki bir insan bile bunu aslında kabul etmezken kimlere ne oluyor da böyle bir sapmayı insanlara dayatmaya çalışıyorlar ,ne amaçla bunları yapıyorlar bilemiyoruz.

İlgili ses kaydının analizini kısa bir şekilde yapmak isteriz. Süleymanlı hocanın verdiği sohbette aynı zamanda Hz.Üstadımız Süleyman Hilmi Tunahan K.S ye izah edilerek dolaylı yoldan yalan ve iftira atılmaktadır.

Güya Hz.Üstadımızın Enbiyanın öldükten sonra bile bir çok şey yapmaya tasarrufu olduğunu peygamberimiz söylememiş ama Süleyman Hilmi Tunahan ne hikmetse söylemiş.

Oysaki bizler Kuran ve Sünnetten öğrendiğimiz kadarıyla Resüller ve Nebilerin uyarıcı , müjdeleyici olduklarını insanlar gibi beşer olduklarını bilmekteyiz.

Yine bütün güç ve kudretin yetki ve tasarrufun sadece Allah’u Tealadan olduğu Kuran ve Sünnetten biliriz.

Yukarıdaki izahta insanları aldatmak için önce Süleyman Hilmi Tunahan (k.s) üstadımız buyurmuştur diye başlayıp sonra yalanını kuvvetlendirmek için tıpkı yalan hadis üretenler gibi utanmadan peygamberimiz (s.a.v) i kullanıyorlar.

Çünkü kendisi bunları iddia etse kimsenin dikkatini çekmeyecek ve kimse inanmayacak. Ama ne hikmetse hiç çekinmeden yorumlarına devam ediyor. Sürekli uyarıyoruz Kuran ve Sünnet diye Sahih kaynak diye…!

Sonrasını sohbetin izah etmeye bile gerek olmadığını buradan duyurmakla birlikte Alihan Kuriş efendinin bir tasarrufu var ise oda Süleymanlı Cemaatini en güzel şekilde Kuran ve Sünnete uyarak yönetmek olsa gerek , İKİ TANE NEBİLİK YETKİSİ OLDUĞUNU İZAH ETMEK HİÇBİR ŞEKİLDE KABUL EDİLEMEZ.

Süleymanlı Haber ile ilgili daha önce Süleymanlıların içinde din adına nasıl insanların kandırıldığını Baş hoca diye nitelendirilenlerin nasıl hatalar yaptığını (Kasıtlı) ve Ehli Sünnete dahi uymadıklarını belirttik.

Fazilet Neşriyat  Takvimi başta olmak üzere yazılarımızı yetkililere gönderdiğimizde ilgisiz davrandıklarından dolayı yapılan sapmalar kasıtlıdır ibaresini bundan sonraki yazılarımızda kullanacağız.

Bu konularla ilgili yazılarımız Süleymanlılar Kimdir ? isimli başlığın içinde oldukça fazla ve delilleri ile bu yazılarımızı Kuran ve Sünnet çerçevesinde ayet ve hadislerle izah ettik ve Allah izin verdiği sürece devam etmeye gayret edeceğiz.

Yazılarımızı okumadan küfür eden veryansın edenler sürekli olacak. Amacımız Kuran ve Sünnetten ayrılmadan Üstadımızın izinde ilerlemektir.

Hataları gün yüzüne çıkarmamızdan rahatsız olan kesimlerde mevcut onlar bu hatalardan maddi manevi geçinen insanlar (duygusal ve avamın tepkilerinden dolayı bir şey demiyoruz.) Allah tüm bu tür insanlara Hidayet bahşetsin.

Konuyu bu şekilde bizlere soranlara bu izahatlar yeterli olsa gerek dediğimiz gibi bu anlatılan sohbet ve konu kesinlikle doğru değildir.

Peygamberimiz ve Üstadımız Süleyman efendinin söylediklerini hatalı yorumlayan bilinçli veya bilinçsiz bir şekilde yapılan bu eylem her ne sebeple olursa olsun kabul edilemez.

Alihan bey de bu söylemleri kabul etmediğini dönemin Diyanet İşleri Başkanı olan Mehmet Görmez hoca efendiye belirtmiştir.

İsim kullanmaktan kaçınmakla birlikte ne zaman isim kullansak hemen Süleymanlı Haberi veya verdiğimiz isimlerin açıklarını arayıp yazı yazmaya ve bizleri de o isimlerle bir tutmaya yeltenenlere de şunu belirtmek isteriz ki buradan size ekmek çıkmaz.

Sohbette hoca diye nitelendirilen şahsın dediği gibi Arif olan anlar. Konu ile ilgili bilgilendirmemizi bu kadarla bırakmak isteri ve bu konu ile bağlantılı olan Süleymanlılar Cemaatinin Başındakiler Günahsız mıdır? başlıklı yazımızı da mutlak okumayı ihmal etmeyiniz.

Süleymanlıların Lideri Alihan KURİŞ, iki peygamber yetkisine mi sahip?

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

8 Yorum

  1. 22 Ağustos 2022, 12:49

    Bence siz tabiri caiz ise kıvırıyorsunuz. Alihan Kuriş te sizin gibi kaçamak cevaplar vermiş. Diyanet işleri başkanına diyemez miydi.”Bunu kim söylerse söylesin kesinlikle yanlıştır, kendi adıma reddediyorum. İyi niyetle söylenmiş olsa bile sapık bir düşüncedir. Şahsıma atılmış büyük bir iftiradır, kocaman bir yalandır. Dinimiz de böyle bir saçmalığı asla kabul etmez.” diyemez miydi.

    Cevapla
    • 22 Ağustos 2022, 19:23

      İlhami bey sizinle aynı fikirdeyiz kıvırma yok açık seçik söylenen söz sapıklıktır.

  2. 7 Nisan 2022, 12:29

    Hep niçin kendinizi haklı çıkarıyorsunuz orda o adam sizin cemaatteki adam Arif olan anlar diye başlıyor ve şuanki abimiz Alihan bet ve üstadımız da iki nebilik sıfatı Enbiya tasavvufu var diyor ha bir günde hatalı olun hatanızı kabullenip kibirlenmeyin unutmayın ki kibir şeytanı alçattı sizi yükseltmek

    • 7 Nisan 2022, 18:50

      siz neyi savunduğunuzu biz tam olarak anlayamadık.Ama Alihan bet ve üstadımız da iki nebilik sıfatı Enbiya tasavvufu var diyor demesi hatalıdır ve kabul edilemez büyük yanlıştır.Yazılan yazıda bunu dile getirdik.

    • Adam hz.allahin bütün vasıfları reiste var dedi yani Allah ilan etti hiç sesiniz çıkmadı

      • 18 Mayıs 2023, 00:47

        Yorumunuza binaen instagram sayfamızı takip etmiş olsaydınız bu sorunun cevabını fazlası ile verdiğimizi ve halen vermeye devem ettiğimizi görürdünüz.

    • Sakal sarık cübbe niye yok? Hadi onu geç kadınlarınız niye garip giyiniyor kur’andaki aytlarde ALLAH böylemi etediyor??

      Cevapla
      • 13 Mart 2024, 21:49

        Sakal Cübbe islam dinin sembolleri değildir.Kadınlarımızda setri avrete gayet uygun giyinmektedir.Hristiyanlar veya yahudiler gibi giyinenlerden beriyiz.

        Cevapla