Tarikat ve Cemaatlerin ‘FETÖ’ Benzerliği ve Din İstismarcılığı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Öncelikli olarak 15 Temmuz’da yaşanan darbe girişimini bir kez daha kınamakla birlikte , eski Diyanet İşleri Başkanı olan sayın Prof. Dr. Mehmet Görmez’in ”Diyanet’in FETÖ Raporu” isimli eserini sizlerle paylaşmak ve kıymetli ziyaretçilerimizin de bu eseri baştan sona dikkatli bir şekilde okumasını şiddetle tavsiye ederiz.

Buradaki paylaşımımızdan bazı Süleymanlı olan kardeşlerimiz ‘Süleymanlı Haber’ sitesine yine çok kızabilirler. Paylaşımlarımızdan son derece rahatsız bazı olan ‘Süleymancılar’ bu paylaşımımızdan dolayı sitemizi bir partinin maşası olduğunu ve hatta bu darbe meselesinin fazla büyütüldüğü iftirasını atacak kadar ağır ithamlarda bulunabiliyorlar.

Din istismarından geçinen ve din istismarı üzerinden yapılanan her cemaat ve tarikatlarda insanları kandırma yöntemleri birbirine çok benzemekle birlikte hemen hemen bir çok konuda aynı nitelikde metodlar kullanmaktadırlar.

İşte hazırlanan bu eserde FETÖ ‘nün nasıl din istismarı yaptığını ve insanları kandırdığını en güzel biçimde delilleri ile birlikte okuyup öğrenebilirsiniz.

Bugün ”Fetö terör örgütünün” üyeleri nasıl kandırıldı ise yarın da bir başka cemaat ve tarikatın üyeleri kandırılmasın ve halkımız din istismarcılarına karşı her zaman uyanık olsun diye bizi diri tutacak bu güzel çalışmayı hazırlayanlara ”Süleymanlı Haber” olarak teşekkür ederiz.

Tüm tarikatlı olan kardeşlerimizin de yaptıkları ibadetler ve dini eylemlerde ‘Kuran ve sünnete  uygun mu ?’ diye sorgulama yapmalarını tavsiye etmekteyiz. Umuyoruz ki milletimize bir daha böyle hainlikler yaşatılmaz. Şimdi kitabın tanıtımını siz kıymetli okuyucularımıza yapmak istiyoruz.

Görmez’in açıkladığı Diyanet’in FETÖ raporunda önemli ayrıntı olarak ”Bu çalışma aslında artık, geçmiş için değil, gelecek için çok daha büyük önem arz etmektedir. FETÖ ‘nün bunlardan biri olduğundan hiç şüphe yoktur. Yanlış bilgileri doğru bilgilerle harmanlayarak verdiler. Hemen her konuşmada mutlaka saptırıcı bir ifade adeta satır arasına girmiştir.” İfadelerine yer verilmiştir.

Bu çalışma, Fetullah Gülen’in kitapları ve konuşmalarından alıntılanmış metinler ve bunlar üzerine yapılan kısa ilmî değerlendirmelerden oluşmaktadır. Bu kitapta ele  alınan pasajlar , Gülen’in kişiliği ve dinî anlayışını yansıtan güvenilir birinci el  kaynaklardır.

Özellikle 30- 40 yıl önce cami kürsüsünde veya herhangi bir ortamda sözel anlatım teknikleriyle, bir editörlük sürecinden geçmeksizin dile getirilen fikirler ve değerlendirmeler Gülen’in tabii hâlini ve gerçek fikirlerini net bir şekilde ortaya koymaktadır.

Gülen, bilindiği kadarıyla bu kayıtlarda dile getirdiği fikirleri reddetmediği gibi, gerek televizyon kanallarında seyirciye sunulan dizilerde gerekse yazılı ürünlerine serpiştirdiği anekdotlarda gittikçe daha fazla kullanmış ve mensuplarını bu yolla hipnotize ederek neredeyse robotlaştırmıştır.

İslam’ın Kur’an ve Sünnet’e dayalı kelam ve fıkıh usulü çerçevesinde tanımlanan ana yaklaşımı dikkate alındığında bu çalışmada alıntılanan sözler hiçbir şekilde savunulamaz ya da te’vil edilemez.

140 sayfa olan ”Kendi Dilinden FETÖ – Örgütlü Bir Din İstismarı Raporu” Diyanet kitapçığını alttaki bağlantıya tıklayarak ücretsiz PDF formatında mobil cihazlarınıza yükleyip en güzel şekilde istifade edebilirsiniz.

Yüklemek İçin Tıkla
Kendi Dilinden FETÖ – Örgütlü Din İstismarı Raporu Kitabını PDF İndir

66,86 KB

Kitabı indirip okuyan kardeşlerimiz sitemizde yayınladığımız reddiyelerimizden tutunda tüm yazılarımızı daha iyi idrak etmelerine büyük bir vesile olabilecek bu kitabı çevrenizdeki insanlara da okutmanızı tavsiye etmekteyiz.

Kitabı okuduktan sonra sizlere de bu tür söylemlerin Lider değiştirilerek anlatıldığına şahit olacağınızdan kuşkumuz olmadığı gibi Süleymanlıların içerisinde de malesef bu tür söylemler mevcuttur. Daha düne kadar ‘EHLİ SÜNNET’ kisvesi altında anlatılan bu bi’datları ”Anlatılanların dinimizde yeri vardır , tamamen caizdir.” şeklinde savunanlar bugün, çok şükür ki , şiddetle bu tarz söylemleri reddetmektedirler.

O zaman tüm mevcut olan tarikat ve yapılanmalardaki bu uygulama ve eylemler devletimiz tarafından denetlenmeli ve hatalı uygulamaları, mevcut kitaplara dahi geçen tarikat adı altındaki hipnoz öğretileri, ilgili kitap ve eserlerden kaldırılmalıdır.

Bu konuda devletimize bir rapor sunacağımızı ve ilgili bazı kitaplar üzerinde çalıştığımızı, Ehli Sünnet diye anlatılan ama bu konuda hiçbir delil (Ayet ve hadis) olmayan sahabi ve tabi’inin ve ondan sonraki nesillerin yapmadığı uygulamaları kitaplarında anlatan sahtekarların eserlerinin sorgulanmasını talep edeceğiz.

Günümüzde, ”Bir Çok Tarikatda’ dahil olmak üzere, tekrar ”Fetö’cü” zihniyete sahip yapılanmaların (darbe bir girişimleri olmasa bile) ortaya çıkmasını asla kabul etmeyeceğimiz gibi , devletimizin ve milletimizin istismarına sebebiyet verebilecek olan her türlü oluşumlara da karşı olduğumuzu ifade etmek isteriz.

Tarikat ve Cemaatlerin ‘FETÖ’ Benzerliği ve Din İstismarcılığı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir