mahmut ustaosmanoglu gercekleri
9:36

Mahmud Ustaosmanoğlu Asrın Müceddidimidir?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Süleymanlı Haber olarak son zamanlarda Mahmud Ustaosmanoğlu’nu ekranlarda asrın müceddidi ve büyük bir din alimi olarak tanıtmaya devam eden nakşibendi tarikatının ve mensubun halidiye kolundan olan ismailağa diye nitelendirilen cemaatin İslam dinini nasıl kullandığını ve her fırsatta tarikat adı altında insanlarımızı şirk bataklığına yönlendirdiğini anlatmak boynumuza borç oldu.

Süleymanlı Haber’in kıymetli okuyucuları bu zamana kadar yazdıklarımız ve yaptığımız icraatları dile getiren fazla bir insan olmadığını ve gerçekleri kafirler gibi bir çok insanın üzerini örttüğünü söylemeden geçmeyeceğiz.

Bizim insanların sempatisini kazanalım aman bu konuyu dile getirmeyelim veya bize düşman olurlar gerçekleri söylemeyelim tarzında bir hal almamız söz konusu olamaz ve hiçbir müslümanında olmamalıdır.

Bugün İslam dinini kendi tekelinde zanneden ve sadece kendilerinin müslüman , kendileri gibi yaşamayanların ise eleştiri yağmuruna tutulduğu ve hatta kafirlikle ilan edildiği mağlum tarikatların iç yapılarını , KURAN VE SÜNNET’E UYMAYAN hallerini insanlarımıza anlatmamız gerektiğinin farkındayız.

Mahmud Ustaosmanoğlu Asrın Müceddidimidir?

Malum tarikatlara mensup olanlara bir düşmanlığımız asla söz konusu değildir. O kişilerde bu söylediklerimizi araştırırlarsa ŞİRK bataklığına saplanmış inançlarının Kuran ve sünnet cerçevesinden ne kadar uzak olduklarını görebilirler.

Özellikle tarikat – tasavvuf adı altında İslam dinine zarar veren bu yapılar verdikleri zararı ise islam dini olarak nitelemeleri Kuran ve Sünnetten ne kadar uzak olduklarını bilmemeleri daha da elzemdir.

Yine olurda bu yazılarımızı,videolarımızı okuyan ve dinleyen kardeşlerimiz detaylı bir şekilde  araştırmalar yaparlarsa İslam dininden , Kuran ve Sünnetten uzak olan bu insanların hatalarını görebilirler.

İlerleyen süreçlerde okuyucularımızın için ŞİRK bataklığına düşmemeleri adına bu konulardaki reddiyelerimizi yazacağız.

Binlerce talebe yetiştirdi diye niteleme yapılan bu zaat hakkında bizler bu zaatın bir alim olduğunu kabul etmemekle birlikte umuyoruz ki söylemlerinden dolayı Rabbimize tövbe etmiştir ve bu yapının içinden bir kişi çıkıp en azından yapılan eylem ve söylemlerin TEVHİD inancına İslam akidesine uygun olmadığını belirtir.

Son olarak yaklaşık 15 yıldır Mahmud Ustaosmanoglu hasta ve bilinci tam olarak yerinde değildi. O’nun adına yazılan ve basılan bazı eserlerdeki sözlerin sonradan ekleme ve uydurma olabileceğini de kıymetli okuyucularımıza bildirmek isteriz.

Belki kendisi sözleri ve eylemlerinden dolayı tövbe etmiştir bu da birileri tarafından gizlenmiş olabilir, en güzelini Rabbimiz bilir.

اَلَا لِلّٰهِ الدّ۪ينُ الْخَالِصُۜ وَالَّذ۪ينَ اتَّخَذُوا مِنْ دُونِه۪ٓ اَوْلِيَٓاءَۢ مَا نَعْبُدُهُمْ اِلَّا لِيُقَرِّبُونَٓا اِلَى اللّٰهِ زُلْفٰىۜ اِنَّ اللّٰهَ يَحْكُمُ بَيْنَهُمْ ف۪ي مَا هُمْ ف۪يهِ يَخْتَلِفُونَۜ اِنَّ اللّٰهَ لَا يَهْد۪ي مَنْ هُوَ كَاذِبٌ كَفَّارٌ

İyi bil ki, halis din ancak Allah’ındır. O’ndan başka birtakım dostlar tutanlar da şöyle demektedirler: “Biz onlara sadece bizi Allah’a daha çok yaklaştırsınlar diye ibadet ediyoruz.” Şüphe yok ki Allah, onların aralarında ihtilaf edip durdukları şeyde hükmünü verecektir. Herhalde yalancı ve nankör olan kimseyi Allah doğru yola çıkarmaz.(Zümer 3)

Mahmud Ustaosmanoğlu Asrın Müceddidimidir?

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

8 Yorum

  1. Bu sozlerı Mahmut efendı soylemış olamaz biri o soylemıs gıbı ona affedip ismini alta yazıp piyasaya cıkarmış. Ha keza suleyman hılmı tunahana aıt olmayan sozlerı bır yurt ıdarecısının soyledıgı gıbı.

    Cevapla
    • 29 Şubat 2024, 12:57

      Bu sözlerin hepsi Mahmut Efendi tarafından söylenmiştir.Gerek kitaplarında gerekse kendi sohbetlerinden alıntıdır.Biraz araştırırsanız görebilirsiniz.

      Cevapla
  2. Turkiyeden başka bir ülkede acaba böyle şu cu bu cu diye tarikatlar varmi?
    Fas ta veya Baska bir Musluman ülkede?

    • 24 Haziran 2023, 00:28

      olmaz mı bir çok ülkede çeşitli tarikatlar var hem de Türkiye’deki tarikat oluşumlarından daha fazla

      Cevapla
  3. 5 Haziran 2023, 14:47

    Bu sapkın zihniyetlere karşı bizi uyarmanız son derece önemli Allah razı olsun daha önce bu cemaatin içinden ayrılmış birisi olarak söyledikleriniz çok doğru.Daha belki de bilmediğiniz bir çok şey var whatsapp gruplarından gelen talimatları sizinle paylaşayacağım.Mail adresinize e posta olarak göndereceğim.Lütfen yayınlayın İSMAİLAĞA VEYA BİR BAŞKA İSİMLE MAHMUTEFENDİ DİYE NİTELENDİRİLEN CEMAATİN aslında nasıl ingilizlere hizmet ettiğini göreceksiniz.Kesinlikle halkımız uzak dursun AKP sayesinde güçlenmekle birlikte önlerinde bir tek engel kaldı o da Süleyman Efendi cemaati ve cemaatinizi kontrol etmek için her yolu deniyorlar.

    • 5 Haziran 2023, 14:48

      Allah sizden de razı olsun yukarıda yazmış olduğunuz şeylerin farkındayız mail adresimiz iletşim bilgilerimizde mevcut olmakla birlikte bilgi@suleymanlihaber.com adresine gönderim yapabilirsiniz.

      Cevapla
  4. Süleymanlı haber olarak Müslümanları, Allah yoluna hizmet etmeye çalışanları kötülemeyi, onların yanlışlarını ve hatalarını araştırıp cımbızla çekmeyi nezaman bırakacaksınız?

    Kur’an’ı Kerim’de kâfirleri gördüğünüz yerde öldürün yaziyor.. Ama hangi kontekste, hangi şartlarda..

    Kast edilen başka şey iken, karşı tarafı şirk ile, kafir olmakla itham ediyorsunuz!?

    Herşey bir yana, sizin amacınız ne? Kime hizmet ediyorsunuz?
    Neden her fırsatta müslümanları kötülüyor sunuz?

    Şu sitede, yahudilerle, israil le, amerika ile alakalı bir araştırma, bir haber, bir “ifşa” bulamiyorum??

    Bu arada, yorumlarim neden editor tarafindan hic bir zaman onaylanıp yayınlanmıyor??

    • 31 Mayıs 2023, 00:18

      Yorumlarınız konu ile alakalı ise duruma göre onaylanır.Sorularınıza kısa cevap verelim.
      Süleymanlı Haber kimseyi kötülemiyor.Bir hata görürsek müslüman kardeşlerimizi uyarmak birinci vazifemizdir.

      Kur’an’ı Kerim’de kâfirleri gördüğünüz yerde öldürün yaziyor.. Ama hangi kontekste, hangi şartlarda..

      Yukarıdaki ayeti verip yapılan videoyu haklı cıkarma gayreti içerisindeyseniz hiç boşuna ayetlerimizi kullanıp kendinizi hariciler gibi üste cıkarmaya çalışmayınız.Ayet ve Hadisleri bağlamından koparıp Müslümanları kandırmaktan vazgeçmelisiniz.

      Kast edilen başka şey iken, karşı tarafı şirk ile, kafir olmakla itham ediyorsunuz!?

      Yukarıdaki cümlenize binaen kast edilen şey başka şey iken diye bir şey söz konusu değil burada konuları istediğiniz yere cekmek yerine hakikatları konuşsanız daha iyi biz yapılan davranışların şirk olduğunu bu davranış ve sözlerinde müşriklik olduğunu dile getiriyoruz yine verdiğimiz bilgiler bizzat kendi kitaplarınızda mevcuttur.Akisini iddia ediyorsanız uygun zamanda delillerinizi gönderin ekbimiz incelesin.Yine göndereceğiniz bilgiler lütfen sahih kaynaklardan olsun. Daha burada yazmadığımız şeylerde mevcut olmakla birlikte Peygamberimiz tarafından tefsir yazdırdığı ve bir kaç hadisenin de olduğunu belirtelim.

      Herşey bir yana, sizin amacınız ne? Kime hizmet ediyorsunuz?
      Neden her fırsatta müslümanları kötülüyor sunuz?

      Amaçlarımız sitemizde hakkımızda bölümünde ve bir cok yerde mevcut olmakla birlikte Müslümanları asla bir kötüleme söz konusu değildir.İşinize gelmediğinde tekil cümleler kursanız daha iyi olur.Müslümanları kelimesi ile algı yaparak yorum yazılmaz.

      Şu sitede, yahudilerle, israil le, amerika ile alakalı bir araştırma, bir haber, bir “ifşa” bulamiyorum??
      Biz kafirlerin iddiaları ile ilgilenmeyiz.Bizim en büyük özelliğimiz Dini Mübini vatan evlatlarına sahih biçimde aksettirmemizdir.Kafirin ifşandan ziyade müslüman gibi görünen ve müslümanları kandıranlarla işimiz daha cok. Bu yorumunuzu yayınlıyoruz bundan sonraki yorumlarınız daha kaliteli olursa yayınlarız.Güzel bir reddiyeniz mevcut ise biz yanılırsak özür dileriz.Ama bize sahih olmayan ve ayet istismarı hadis istismarı yaparak bir şeyler yazıp hariciler gibi savunma yapacaksanız ne nefesinizi nede enerjinizi boşuna tüketmeyin.

      Allah’a emanet olmak duası ile bazı şeyler başta kabullenmek zor gelir biraz araştırırsanız size anlatılanların büyük yalanlar olduklarını göreceksiniz.Bu yorumu hissi ve duygusal olarak yazdığınnızı düşünmekteyiz.