Cübbeli Ahmet Türkiye İçin Büyük Tehlikedir! Kendisinden ve Cemaatinden Uzak Durun

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cübbeli Ahmet ve İsmailağa Tehlikesi

Allah’ın selamı, rahmeti ve bereketi cümlemizin üzerine olsun kıymetli okuyucularımız. Bu yazımızda gündemi fazlası ile meşgul eden ve genç kardeşlerimizin ilgi odağında bulunan İsmailağa (Mahmud Efendi) Cemaatinin önde gelen isimlerinden Cübbeli Ahmet Hoca diye anılan fakat hocalık ile ilgilisi bulunmayan zatı, Süleymanlı Haber olarak tüm detaylarıyla siz kıymetli kardeşlerimize anlatacağız.

Cübbeli Ahmet Türkiye İçin Büyük Tehlikedir !

Kimdir bu Cübbeli Ahmet? Asıl adı  Ahmet Mahmut Ünlü olan bu kişi 27 Şubat 1965’te İstanbul’da doğmuştur. Aslen Giresunlu olmakla birlikte İstanbul’un Fatih ilçesine bağlı Çarşamba semtinde yani İsmailağa cemaatinin yoğunlaştığı bölgede dünyaya gelmiştir. Cübbeli Ahmet’in ailesine fazla değinmek istemesek de Giresunlu olan ailesi zengin, varlıklı bir ailedir. Babasının fabrikası olmakla birlikte 1995-1998 yılları arasında iflas etmiştir.

Cübbeli Ahmet denen kişinin eğitim hayatı hakkında kısa bilgi verecek olursak günümüz modern Eğitim ve Öğretim veren okullarında okumadığı gibi medresede ilim aldığı, Mahmut Ustaosmanoğlu yani Mahmud efendi tarafından özel yetiştirildiği  dillendirilir.

Süleymanlı Haber olarak yaptığımız araştırmalardan web sitelerine wikipedia gibi büyük sitelerde verdikleri yazılarda 11 Yaşına kadar  medrese aldığını iddia etmekle birlikte çok uzun yıllar sürecek eğitimleri ne hikmetse 20 ay gibi kısa bir sürede tamamladığını  yazmışlar. Oysaki ilimden uzak, cahilliğini ortaya koyacak nitelikteki sözlerinden ve hal hareketlerinden de bunların ne kadar asılsız olduğu ortadadır. Üstelik uzun ilimleri çok kısa sürede aldığı bilgisinin Süleyman Hilmi Tunahan üstazımızdan ve Süleymanlı talebelerinden çalıntı olması da aşikardır.(Bu kısmı kardeşlerimiz anlamıştır zaten!)

Cübbeli Ahmet Denen Zaat Askerlik Yaptı Mı ?

Medyada Süleymanlılar hakkında siyasi dalavereler peşinde olan Zekai Işın gibileri başta olmak üzere malum iktidar partisi -AKP’nin- yetiştirmiş olduğu isimler, ALİHAN KURİŞ ağabeyimizin asker kaçağı olduğu konusunda naralar attığı düzende ne hikmetse Menzil Cemaati , İsmailağa Cemaati , Nur Cemaati gibi cemaatler ile ilgili tek bir kelime etmezler! (Vatan, millet ,Sakarya naraları ile Türkiye Cumhuriyet’i başta olmak üzere din adı ile binlerce insanı kandıran ülke adına tek bir vatan evladı yetiştiremeyen bu yapılara halkımız kanmamalıdırlar.)  

Konumuza devam edecek olursak Cübbeli Ahmet denen kişi ileri derecede şeker hastası olduğu için askerlik hizmetinden muaf tutulmuştur. Kısacası halk dilinde çürük raporu alarak askerlik hizmetini yapmamıştır. Peki böyle bir şeyi siz medyada gördünüz mü ? Göremezsiniz! Ama seçim zamanları yaklaştığında bazı AK Trolleri ve Süleymanlı Cemaatimizin içine yerleştirilmiş ajanların Alihan Kuriş ağabeyin malum medyalarda asker kaçağı olduğunu hatta ülkeyi terk ettiğine dair haberleri tv ve sosyal medya mecralarında,Takvim Gazetesi gibi malum medya yayın organlarında büyük PUNTO yazılar ile dillendirilmektedir.

Cübbeli Ahmet 1990’da merkezi Fatih’te olan Fatih Hak ve Hizmet Vakfı’nı kurdu. Bu vakıf ileriki senelerde İsmailağa – Mahmud Efendi diye nitelendirilen cemaatin yayın organı haline gelerek halk nazarında itibar gördü. Bu süreçlerden sonra Fatih’te nam yapmış olan Cübbeli Ahmet dini kitaplar yazarak geçimini sağlamaya başlamıştır.

Cübbeli Ahmet’in Hapishane Yatması !

Medya ve televizyonlarda her fırsatta Ehli Sünnet müdafasından dolayı hapis yattığını anlatan Cübbeli Ahmet, Ehli Sünnet ve’ l Cemaat mezhebimizde olmayan Şirk anlayışının ürünleriyle dolmuş olan tasavvuf anlayışını Ehli Sünnet adı altında servis ederek ve bu isim ile kendisini özdeştirerek insanlarımızın aklını karıştırmaya devam etmektedir. Böylelikle Türkiye’de en büyük zararı Ehli Sünnete vermektedir. Son zamanlarda Mehmet Okuyan Hocayı fazla dinliyor olmalı ki Kuran ve gerçek sünnet doğrultusunda eski hatalarından vazgeçtiğini zaman zaman belirtiyor. Ne diyelim, Allah selamet versin.

Konumuz dağılmadan, Cübbeli Ahmet’in hapishaneye ilk girmesi 1999 yılında meydana gelen Kocaeli – Gölcük merkezli depremden hemen sonraki konuşmalarından ötürü olduğunu burada belirtmek isteriz.

Kocaeli – Gölcük merkezli deprem ile ilgili Cübbeli Ahmet’in yapmış olduğu konuşmada halkı din, mezhep ve inanç farklılığı gözeterek, birbirine karşı kamu düzeni için tehlikeli olabilecek şekilde düşmanlığa alenen tahrik etmek suçundan iki yıl yedi ay üç gün hapis cezasına çarptırıldı, fakat sadece 13 ay hapis yattı.

Yani her fırsatta Ehli Sünnet müfadasından hapis yattığını anlatan Cübbeli Ahmet aslında bilgi ve birikimi olmadığından olumsuz bir olayı Klasik ve Cahil kısmın genelde dinsizlik yüzünden olduğunu belirttiği gibi Ehli Sünnet ile alakasının da olmadığı ortadır. Bu konuşmalara ait videolu yayınları da ileriki günlerde yazımızın içine ekleyebiliriz.

Cübbeli Ahmet’in Kurmuş Olduğu Kaçak Külliyesi

Bu konuya girmeden önce milletin bağışları ve helal paraları ile kurulan ve eksikleri giderilen Süleymanlı Yurt ve Kurslarımıza laf atan , kurslarımız hakkında her türlü iftira ve karalamaları yapanlar ; konu kendilerine geldiğinde sütten çıkmış ak kaşıkmış gibi davranmaktalar. Halbuki günümüzde mevcut iktidar ile içli dışlı olması sebebiyle bir çok bölgede kaçak yapılar yaptıklarına dair haberler her ne kadar gündeme getirilmese de sayıları azımsanmayacak derecede fazladır. Hatta İstanbul Belediye seçimlerinde mevcut iktidar AKP’nin seçimi kaybetmesinden sonra muhalefet partisinden Ekrem İmamoğlu’nun dile getirdiği ve yapımına izin vermediği , bununla birlikte bu yapıların teker teker yıkıldığını da belirtmek gerekir.

Evet, konumuza bu şekilde giriş yaptıktan sonra 1990’da merkezi Fatih’te olan Fatih Hak ve Hizmet Vakfı’nı Cübbeli Ahmet’in kurduğunu yazımızın üst satırlarında belirtmekle birlikte bu vakıf aracılığı ile İstanbul- Beykoz semtindeki 20 dönüm arazi üzerine kurulu külliyenin yapılmasına Cübbeli Ahmet önderlik etti. Külliyeye, hazine arazisi üzerinde kaçak olarak inşa edilmesinden dolayı el konuldu ve Hazine’ye devredildi.

Cübbeli Ahmet Reytinglerde Üst Sıralarda !

Kıymetli kardeşlerimiz 2006- 2009 yılları arasında gerek medyada gerekse Fatih Altaylı gibi şahısların TV programlarına katılan Cübbeli Ahmet birileri aracılığıyla medyanın TV kanallarında tartışmaya açılması ile popülarite üst seviyeye çıkartılmıştır. Tabi ki bu kurgu tek taraflı değil birileri tarafından organize edildiği de akıllara soru işareti getirmeye devam etmiş ve etmektedir de …sempatik yüzü olma çabasıyla reklam edilmiştir.

Maalesef dini alanda eksik yetiştirilen nesil; ekranlarda biraz sakallı , bir de cübbeli ve dini konuları kendine tartışmacı bir üslupla anlatan bir adamı görünce cübbeli Ahmet’in izlenmesini artırarak kendisine bir popülarite kazandırdı.

Jet Fadıl Hakkında Cübbeli Ahmet’in İslamı Kullanarak Verdiği Daire Fetvası

Gerek Tv’lerde gerekse dini içerikli kitaplar yazarak güvenilirlik kazandığını düşünen Cübbeli Ahmet, dini kişiliğini kullanarak 2011 – 2013 yılları arasında Fadıl Akgündüz’ün Caprice Gold adlı otel projesi ve evleri hakkında fetva vermekten kendini geri alamamıştır.

Ballandıra ballandıra fetva veren Cübbeli Ahmet’in Caprice Gold hakkındaki fetvası ile yüzlerce insan mağdur edilmiş ve evlerin yapımında bin bir sorun çıkmış nitekim de sonun da Fadıl Akgündüz ve bazı kişiler dolandırıcılıktan tutuklanmıştır.

Bu mahkeme süreçlerinde Cübbeli Ahmet tarafından projeye dahil olanların şikayetçi olmaması için Cübbeli Ahmet’in Jet Fadıl’a ait Didim’deki Kapris Oteli’ni bir yıllığına kiralayarak kaldığı dönemde, özel hayatına ilişkin görüntülerin çekildiğini mağdurların avukatı Yaşar Metehanoğlu tarafından öne sürüldü.

Bu görüntüler özel hayatın gizliliğine aykırı olması sebebiyle mahkemeye dahil edilmese de Cübbeli Ahmet’in Porno Kaseti olarak sosyal medyada bazı mecralarca yayınlanması gündemi derinden yaralamıştır.

 

Dini Değerleri Aşağılama Nedeni İle Cübbeli Ahmet’e Açılan Davalar

Kendisinin her fırsatta Ehli Sünnet müdafası yaptığını iddia eden Cübbeli Ahmet dini değerleri aşağılamadan dolayı kendisi mahkemeye verilmiştir.

Bu konuya bizler de Süleymanlı Haber olarak web sitemizde değinmiş ve reddiye yazmış olmakla birlikte Şifa Ayetleri adlı eserinde “Erkeğin tenasül uzvu için okunacaklar başlığında, Bakara Suresi’nin 260. ayetinin bir kısmının okunduğu suyun, tenasül uzvuna serpilmesinin ve Âdiyât Suresi’nin okunup cinsel uzva üflenmesinin cinsel uzvun zayıflığını gidereceğini iddia ettiği için dînî değerleri aşağıladığı gerekçesiyle şikâyetçi olunması üzerine, hakkında altı aydan bir yıla kadar hapis cezası talebiyle dava açıldı. Tabi bu davanın görüşüldüğü duruşmada Şifa Âyetleri eserini tercüme yaptığını, kendi yorumunun bulunmadığını ve konumu gereği dînî değerleri bilerek aşağılamayacağını belirterek beraatini istemiştir.

Mahkeme, eylemin kanunen suç olmadığını belirterek Ünlü’nün beraatine karar vermiştir. Kitabı halen piyasada olmakla birlikte Allah’ın ayetleri ile bu kadar ahlaki değerleri aşağılaması ve dini bilgisi eksik olan insanlara ehli sünnet adı altında bu sahte bilgiler ile kulları günahlara sürüklediğinin farkında bile değil. Bu konuya bizler de Süleymanlı Haber olarak web sitemizde değinmiş ve reddiye yazmıştık. Allah hidayet versin diyoruz. Konu ile alakalı daha önce dile getirdiğimiz yazımıza ve videomuza aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

thumbnail
Cübbeli Ahmet'in Şifa adı altında Sapıklığı
Ayetleri Okuyup Cinsel Organa Üfleyin

Cübbeli Ahmet diye sözde ehli sünnet hocası olduğunu her fırsatta iddia eden kişi hakkında bir çok mahkeme açıldığı ortadadır. Fakat bizim bunları tek tek ele almamız, uzun uzadıya anlatmamız, anlamsız kalacaktır.

Yine dinimize aykırı, sahihliği tartışılacak düzeyde olan hadisleri dile getirerek yaptığı konuşmalardan dolayı da kendisine hukuku süreçler başlatılmıştır. 2016 yılında Karagümrük Çetesi olarak hakkında açılan davadan dolayı beraat etmesine binaen 2017 yılında Türkiye Satranç Federasyonu TSF tarafından Satranç hakkında yapmış olduğu konuşma ve fetvadan dolayı da hakkında hukuki süreç başlatılmıştır.

Bu bölüme kadar verdiğimiz bilgilerden hiçbirini kendisi de reddedemez. Mürşid-mürit ilişkisini fazlası ile abartan ve dini bilgileri olmayan-eksik olan- bir topluluk tarafında pohpohlanıp desteklenen Cübbeli Ahmet denen Ahmet Mahmud Ünlü’ nün aslında hayatı pek de temiz olmayan biri olduğu da ortadadır.

Bu reddiyeyi yazmamızın temel amacı, her seçim öncesi Süleyman Efendi Cemaatine veya Süleymanlı kardeşlerimize yön veremediklerinden dolayı atmış oldukları iftiralardır.

Süleyman Hilmi Tunahan üstazımıza intisap eden Süleymanlı Evlatları elbette ki Cübbeli Ahmet denen kişinin söylemlerini kale almaz. Bunun yanı sıra onda hoca vasfının bile bulunmadığını , bilakis ehli sünnete büyük darbe vurduğunu da çok iyi bir şekilde bilirler.

Cübbeli Ahmet’in Hezeyanları

Cübbeli Ahmet’in dikkat ederseniz yukarı satırlarda özel hayatına yönelik tek bir kelime etmedik.Genel bilgileri yüzeysel sunduk.Genel bilgiler kahirinde iki kez evlilik yaptığı ve sekiz tane cocuğu olduğu bilinmekle birlikte. Cübbeli Ahmet’in İslam Dinine vermiş olduğu hezeyanlardan Süleymanlı Haber olarak biraz bahsetmek isteriz. Cübbeli Ahmet Ehli Sünnet adı altında yapmış olduğu hezeyanlar o kadar fazladır ki ilmi seviyesinin ne derece basiretsiz olduğu hatta yapmış olduğu bu hezeyanların İslamın içeriden çökertilmesine ve dini değerlerden yoksun olanların gözünde de (ateist vb.) alay konusu haline gelmiştir. Dilerseniz bu hezeyanlardan bazılarından sırası ile bahsedelim.

Cübbeli Ahmet’in Şeyhi Mahmud Efendileri Ölüm Meleğini Kovdu Sapıklığı

Cübbeli Ahmet denen kişinin şirk bataklığına battığını gösterir en büyük hezeyanlarından bir tanesi bu olsa gerek ki biz buradan konuya başladık.Gerçi o kadar fazla sapkın görüşleri var ki hangi birisini alsak elimizde kalsa da kendisini yetiştirdiğini belirten Mahmud Efendisine o kadar bağlıdır ki reklam olması adına yalan bilgileri verdiği gibi Allah’ın ayetlerine ters işler yapmayı ve kendi hoca efendisini kilise papazları gibi veya yahudi hahamlar gibi kutsayıp şirk derecesine getirmiş Kur’an ve Sünnetten bi haber olan Cübbeli Ahmet adeta yalan makinesidir. Bu konu hakkında detaylar şu şekildedir.

Cübbeli Ahmet’in İddiası: Ağır koma dediler, ciğeri durdu şöyle oldu böyle oldu canlandı. Şimdi senden de iyi benden de iyi. Son hali bu (dergiden fotoğrafı gösteriyor) yeni dergi çıktı. Son halini böyle gösterdik. Nuru ilahi duruyor böyle. ”Bir ağrınız var mı” diyoruz. ”Yok yok” diyor. Benim her yerim ağrıyor mesela. Birisi gördü zuhuratta, azrail (as) geldi efendi hazretlerine. Çok sene oldu 15 sene, işte efendim alacak. Efendi hazretleri böyle yaptı (elini kaldırıyor) ”Ben şimdi gelmek istemiyorum.” Olur mu bu? Olur çünkü hadiste diyor ki her peygambere ne verildi muhayyenlik verildi. Ne demek? İster gel ister kal. Şeyhler de diyor ki ”veliler de böyledir” bütün evliyanın ittifakı var. (26 mart 2009 – Hayder)

Süleymanlı Haber Cevap: Mahmut efendinin ölüm meleğini kovması, onu yüceltmek için uydurulmuş menkıbelerden biridir. Buna benzer bir hikaye de Musa aleyhiselam hakkında uydurulmuştu: “Melekül Mevt (ölüm meleği) Musa Aleyhisselama ruhunu kabzetmek için gönderildi. Hz. Musa’ya geldiği zaman, Ona tokat vurdu, bir gözü çıktı. Azrail Aleyhisselam Rabbine döndü, dedi ki: “Beni öyle bir kula gönderdin ki, ölümü istemiyor.” Cenabı Hak tekrar ona gözünü iade etti.” [Buhari, 2/113 ve 4/191; Müslim 4/1843] Uydurma hadiste geçen hikayeden esinlenerek kendi şeyhinin de ölüm meleğini kovduğunu söylemişlerdir. Halbuki melekler bir iş için gelirse görevini yapmadan gitmezler. ”Allah, eceli geldiğinde hiçbir canı ertelemez. Allah yaptıklarınızdan haberdardır.” [63/Munafikun 11]

Kendi Kendini Yalanlayan Tutarsız Cübbeli Ahmet

Bu bölümümüzde Cübbeli Ahmet’in bir çok konuda fetva verdiği daha sonrada olayların üzerini kapatmak için farklı yollara başvurduğunu anlatmak istiyoruz.Yanmaz kefen , terlik , okunmuş su vb şeylerden dolayı eserlerinde yazdığı belirttiği şeylerin biraz eleştirisi yapılınca hemen falanca şahıs dedi ben demedim. şeklinde kendini savunmasını hatta daha sonrada aynı soru farklı bir ortamda sorulunca işte falanca yerde var ben alıp kitabıma aktardım olay bu diyerek konular hakkında bir çok tutarsızlığı ortadadır.Bu gibi tutarsızlıkları yaparken sevmediği veya kendisine dokunan insanlara da direk yaftalaması kabul edilir ve ahlaki bir tutum asla ve asla değildir. Bu konularda bir çok videonun telifleri alınarak daha önce youtubede olan ama teliften dolayı kaldırılmış veya silinmiş sohbetlerin olduğunu da yapmış olduğumuz arşiv araştırmalarında ve youtube’de aramalarında karşımıza çıkmamasına binaen tespit ettiğimizi belirtelim. Öncelikli olarak sayın Cübbeli Ahmet sizler bu konularda fetvalar verdiniz binlerce insan sizi dinledi ve alınmayacak ürünleri talep etti aldı ve reklam sayesinde belki siz kazanmadınız ama bir çok yer dinde yeri var diye kazanç sağladı bu ne kadar etiktir ? Bu konu akıllara cami önünde meyvelerini satamayan adam hikayesini getiriyor ve adam cami önünde satış yapmaya calışırken bakıyor meyvelere rağbet yok hemen peygamberimiz (s.a.v) bu meyveyi cok sever ve yerdi vb rivayeti sahte bir şekilde söyleyip meyveleri kolay yoldan satıyor.Tabiki de tasvip edilen bir şey söz konusu değildir.Yine yaptığınız eleştirilerden öyleleri var ki başta Mustafa İslamoğlu olmak üzere o kişilere sempati duyulmasını sağlıyor.Bildiğiniz gibi camiamızda Mustafa İslamoğlu ve Mehmet Okuyan gibi şahışlar pek sevilmemekte ve tartışmaların ekseni modernist düşünürler şeklinde yapılmaya devam edilmekte yine tarafımıza bir çok soru gelmekte. Bizler bile bu soruları araştırırken cevap veremediğimiz veya karşı tarafa iftira atıldığını fark ettiğimizde istemeden de olsa dinlenmesini tavsiye etmediğiniz kişiler dinleniyor. Süleymanlı Haber olarak bizler dinlemekten kacınmıyoruz.Ama bu tarz söylemler ve hatta üstüne iftiralar atmak bir müslümana asla yakışmaz.Biz ne kadar burada yazsak da Cübbeli Ahmet severlerinin kabul etmeyeceğinin farkındayız hatta yaptığımız bazı araştırmalarda Ehli Sünnet adı altında Sümük-ü Şerif rivayetini yorumlayıp Mustafa İslamoğlu iftira atma savunmasını yapmaya çalışanların komik durumlara düştüğünü de gördük. Bu tartışmalar ancak bizleri yormaktadır.Ama kamuoyunda gerek izlenme rekorları kırması gerekse tarafımıza bu sorularında yöneltilmesine binaen Cübbeli Ahmet ‘in beğenmediği fikir ve söylemlere karşı kendisini savunmak adına dikkat etmeden zanda bulunması maalesef ki camiamıza zarar vermektedir.Bir rivayet nakledildiğinde özellikle hadisten dem vuran Cübbeli Ahmet’in bir çok konu hakkında araştırma zahmetine girmediğine de şahid oluyoruz.Umarız bu hatalarından dolayı tövbe eder. (VİDEOLARIN YAYINLANMASINI ENGELLİYORLAR COK YAKINDA BU İNDİRDİĞİMİZ VİDEOLARI KENDİ SUNUCULARIMIZDAN EKLEYECEĞİZ.) 50 YILDIR BU AZİZ MİLLETİ FETÖ TEHLİKESİNE KARŞI UYARAN SÜLEYMANLILAR ŞİMDİDE CÜBBELİ AHMET VE İSMAİLAĞA YAPILANMALARINA KARŞI UYARIYOR.İÇERİKLER GÜNCELLENMEYE DEVAM EDİYOR.

Cübbeli Ahmet Türkiye İçin Büyük Tehlikedir! Kendisinden ve Cemaatinden Uzak Durun

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. Emeğine saglık muhterem.

    Cevapla