”Atatürk Çocuklara Zorla Bira İçirdi” Yalanı !

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Süleymanlı Haber sitesi olarak ilk günden bu yana yazdığımız yazılar açık ve net olmakla birlikte sitemizde Tarih Köşesi oluşturmuştuk.

İlk günden bu yana Tarih Köşemizde önce Cumhuriyet sonrada Osmanlı ve diğer dönemlere ilişkin bilgileri kronolojik tarzda yazmaya ve anlatmaya devam etmekteyiz.

Süleyman Hilmi Tunahan üstadımıza nisbet edilen ”Benim evlatlarıma Tarih öğrenmek farzdır. ✦ Benim evlatlarım, biIdiğinin âIimi, biImedikIerinin tâIibidirIer.” şeklindeki söze binaen sitemizde bu bölümü oluşturmakla birlikte tarih konusunda özellikle CUMHURİYET Tarihi ve Mustafa Kemal Atatürk’ü,Kurtuluş Savaşı’nı ,yapılan inkılapları ve yine benzeri yazılarımıza ilgi ve tepki oldukça fazla olduğu görülmüştür.

Bu yazımızda ”Mustafa Armağan”denilen Mustafa Kemal Atatürk düşmanının atmış olduğu bir iftirayı , yine İNGİLİZ VE ABD HAYRANI ”KADİR MISIRLIOĞLU” ve benzerlerinin ağızlarından salya akıtarak dile getirdikleri ”Atatürk’ün Çocuklara Bira İçirdiği İddiası’ ve ”Atatürk 5 Yaşındaki Kıza Zorla Bira içirdi” yine Abdurrahman Dilipak’ın “Atatürk döneminde ilkokullarda bira dağıtıldı, vatandaşa eroin satıldı.” iddialarını ele alacağız.

Bu ismi zikredilen insanların İngiltere ile ve hatta ABD ilişkilerini araştırırsanız nereden beslendiklerini ve kime hizmet ettiklerini rahatça anlayabilirsiniz.

İsmini zikrettiğimiz özellikle bugün muhafazakarlar tarafından el üstünde tutulan İNGİLİZ VE ABD hayranı TÜRK düşmanı olan KADİR MISIRLIOĞLU’NU ŞİDDETLE ARAŞTIRMANIZI TAVSİYE EDERİZ. Hayran olunacak bir yanı olmadığı gibi RIZA NUR denilen Mustafa Kemal Atatürk ve Türkiye düşmanlarının İSLAM VE OSMANLICILIK ADI ALTINDA NASIL sinsice İNGİLİZ İŞGALİNE ZEMİN AÇTIKLARINI RAHATLIKLA ANLAYABİLİRSİNİZ. İleriki dönemlerde bu zihniyetlerin hem yalanlarını hem de beslendiği kaynakları tek tek delilleri ile sitemize aktaracağımızı belirtmek isteriz.

”Atatürk Çocuklara Zorla Bira İçirdi” Yalanı !

Mevzu bahis konumuza gelirsek,Atatürk’ün en küçük manevi kızı olan Ülkü Çukurluoğlu Adatepe (27 Kasım 1932 – 1 Ağustos 2012), bebekliğinden vefat ettiği 1938 yılına kadar Atatürk’ün yanında Çankaya Köşkü’nde yaşamıştır. Zübeyde Hanım’ın evlatlık kızı Vasfiye Hanım ile Fransızca öğretmeni ve gar şefi Mehmet Tahsin Çukurluoğlu’nun kızı Ülkü Adatepe, Atatürk’e yaptığı ziyaretlerde yanında bulunmuştur.

Bu ziyaretlerden biri de Gazi Orman Çiftliği’ndeki Bira Fabrikası açılışıdır. Gazi Orman Çiftliği’ndeki (Bugünün Atatürk Orman Çiftliği) Ankara Bira Fabrikası’nda Atatürk’ün kucağındayken Ülkü Adatepe’nin Şark Malt Hülasası içtiğini gösteren resimler aşağıdadır.

ataturk ulku adatepe bira fabrikasi acilisi 1

ataturk ulku adatepe bira fabrikasi acilisi

Ülkü Adatepe, Gazi Orman Çiftliği’ndeki Bira Fabrikası açılışında Atatürk’ün kucağındayken çekilmiş görüntüleri yukarıda oynanmadan orjinal halde paylaşılmıştır.

Yukarıdaki resimlerden ve ÜLKÜ ADATEPE’NİN katıldığı TRT televizyonunda alınan bir kesitten dolayı ”Mustafa Kemal Atatürk’ün 5 yaşındaki manevi kızı Ülkü Adatepe’ye bira içirdiği” iddiası fasılalar halinde paylaşılsa da, Atatürk’ün Ülkü Adatepe’ye bira içirdiği iddiası tamamen bir aldatma ve kindarlıktan başka bir şey değildir.

Ülkü Adatepe de TRT’ye röportaj verdiği “Atatürk’ten Anılar” adlı programda Atatürk’ün kendisine bira içirdiğini ifade etmiştir; gelin görün ki hayattayken bu konunun bahsi bile açılmamıştı. Çünkü Ülkü Adatepe anında alkolsüz bira diye belirtecekti. Şark Malt Hülasası alkol içermeyen bir biradır diyecekti. Ama gelin görün ki Ülkü Adatepe vefat etti ve bu iftiralar atılmaya başlandı.

Düzenli ve bilinçli bir şekilde bu iftiraların atılması sizce tesadüf mü? Tabiki de tesadüf değil.

Alkışla yaşıyorum sitesinde bu konuya dair video mevcut olmakla birlikte bugün TRT arşivlerinden bu konu silinmiştir. TRT arşivlerinden silinmesini gerektirecek bir durum söz konusu bile değil iken TRT bu yayınları neden silmiştir o da sorgulanması gerekmektedir.

Biliyorsunuz 1950’li yıllarda ATATÜRK’Ü KORUMA KANUNU ÇIKARILMIŞTI VE BU KANUN ÖNCESİ VE SONRASI BİR ÇOK GELİŞME YAŞANMAKLA BİRLİKTE KANUN SONRASI HEMEN İNGİLİZLERİN MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’ÜN SÖYLEMEDİĞİ BİR SÖZÜ SÖYLEMİŞ GİBİ AĞIR HAKARET VARİ KİTABIN BİR BÖLÜMÜNÜ VE TÜRKCESİ ÜLKEDE YAYINLANDI VE KISA BİR SÜRE SONRA YASAKLILAR LİSTESİNE EKLENDİ.PEKİ SEBEBİ NEYDİ?

Bu konuyla ilgili ilerleyen süreçte sitemizde yazı dizileri inşallah gelecek , konuların karışmaması adına bu sorgulamadan sonra esas meselemize devam edelim.

Fotoğrafta Atatürk’ün manevi kızı Ülkü Adatepe’nin elinde bir şişe olduğu görülüyor. Ancak, sanılanın aksine bu alkol içeren bira şişesi değil, bahse konu dönemde çocuklara besleyici özelliğinden ötürü, hamile kadınlara da süt artırıcı olduğu iddiasıyla içirilen “çocuk birası” olarak da bilinen “Şark Malt Hülasası” adlı içecektir. Şark Malt Hülasası ile biranın ham maddesi “arpa maltı”dır; aralarındaki fark içeriğindeki alkol oranıdır. Günümüzde hâlâ satışı yapılan malt içecekler gibi yani.

Şark Malt Hülasası Osmanlı zamanında da Türkiye Cumhuriyeti zamanında da sağlıklı ve alkolsüz bir bira olarak eczanelerin baş köşesinde yer almaktaydı. “Çocuk birası” olarak bilinen “Şark Malt Hülasası”nın Tekel tarafından sürdürülen üretimi 1989 yılında durdurulmuştur.

Çocuk birası olarak bilinen “Şark Malt Hülasası”nın birayla aynı şişede satılmış olmasının bu karışıklığı yaratmış olduğu düşünülebilir demek istesek bile SÜLEYMANLI HABER olarak ABD VE İNGİLİZ hayranlarının bunu bilerek yaptığını düşünmekteyiz ki bu insanların nasıl göz göre göre iftira ve yalan ürettiklerini araştırınca anlayabilirsiniz.

sark malt hulasasiBira Sanılan Şark Malt Hülasası Reklamı ve Şişesi yukarıdaki resimdekidir. (Resim üzerine sadece logomuzun ismini ekledik resimlerde düzeltme ve renklendirme yaptığımız için sitemizden izinsiz kopyalanmaması ve emeğe saygı duyurulması adına ”Süleymanlı Haber” yazısı ilave edilmiştir.)

Tekel Malt Hülasası şişesinin arka bölümünde yer alan açıklamalar incelendiğinde, çocuklar için yemeklerden önce 1-2 çorba kaşığı tüketiminin önerildiği görülmektedir:

tekel mal hulasasi sisesi aciklamasiTekel Malt Hülasası Şişesi ve Arkasındaki Açıklama Yukarıdaki gibidir.1944 yılındaki madde ile şişelerde bilgilendirmesi de resmi olarak yapılmıştır. 

“Sağlık ve Sosyal Yardım Bakanlığı’nın 11.11.1944 tarih ve 12/88 numaralı serbest satış ruhsatnamesini halzdir. Reçeteli ve reçetesiz satılabilir. Malt Hülasasının Terkibi: Maltoz % 2 gliserofosfat esansına göredir. Sureti İstimali: Çocuklar için: Yemeklerden evvel bir veya iki çorba kaşığı, Büyükler için: Yemeklerden evvel bir kahve fincanı”

Şark Malt Hülasası’yla birlikte verilen reçeteye benzer etikette ürün hakkında şunların yazıldığı da bilinmektedir:

Atatürk Orman Çiftliği’ndeki bira bahçesindeki çocukları gösteren fotoğraf, bahse konu dönemde çocukların alkolsüz malt hülasasını içtiği ve bu durumun da gayet normal karşılandığını gösteriyor.

ataturk orman ciftligindeki bahce

Söz konusu olay bu şekilde olmakla birlikte o çiftlikte ayrıca süt ve süt ürünlerinin de üretildiği bu çiftlikle ilgili bir kaç bilgiyi daha sunmak isteriz.

Tekel’in özelleştirilmesinden sonra imal edilmeyip, yurt dışından getirilen bu ‘harika’ içecek kim tarafından üretiliyor, biliyor musunuz?

Türkiye’nin muhafazakârlığıyla ünlü büyük bir sanayici ailesi tarafından!..

Üstelik daha rahat tüketilsin diye içine meyve aroması da katılıyor.

Cehaletin Mustafa Kemal  Atatürk’ün aziz hatırasını itibarsızlaştırmak için attığı yalan bumerangı ise her zaman olduğu gibi dönüp onları vuruyor!..

İNSANI “DİNDARIM” DEMEYE UTANIR HALE GETİREN KAFA !

Mustafa Armağan ve benzerlerinin sözlerine inanan sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan maalesef eleştiri yaparken bu insanların yalanlarına inanmış ve bazı konuşmalarında bu konuyu gündeme getirerek ”İKİ AYYAŞ” diye hitap etmesi kabul edilemez olmakla birlikte söz konusu Cumhurbaşkanımızın tarih konusunda yine ilerde ”Kandırıldık” demesi durumu olmaması adına biliyorsunuz ki yakın tarihte gezi olaylarında ”Camide İÇKİ İÇTİLER” gibi vb söylemlerde bulunmasına binaen bu gibi yakın zamanda söylediği konular hep asılsız çıkmıştır.

Günümüzde gençleri alkol, sigara, uyuşturucu ve kumar gibi zararlı alışkanlıklardan korumak için mücadele eden Yeşilay’ın kamu yararına bir cemiyet olmasını, Tayyip Erdoğan’ın ”iki ayyaş” dediği ; Cumhurbaşkanı Atatürk ile Başbakan İsmet İnönü’nün sağladığının unutulmaması duası ile bu konuda sayın CUMHURBAŞKANIMIZA MALESEF HATALI BİLGİ AKTARILDIĞINI DA BURADAN OKURLARIMIZA DUYURULARIM.

Dolaylı olarak bu yazılarımızdan sonra yine bir çok yobaz eleştiri gelecek. Evet yobaz diyoruz. Çünkü bunlar modernliğe alışamamış modernliği din düşmanlığı gibi gösteren,İNGİLİZ VE ABD sevicileri, Süleymanlılar Cemaatini ve diğer tüm cemaatleri senelerdir kullandığı için BU YAZIMIZ ONLARIN HOŞLARINA GİTMEYECEK, eleştiri yağmuruna tutacaklardır. Sakın hatalı anlamayın içki içmek ”modernlik” anlamında değil yapılan yenilikler dine aykırı gösterme çabasındakiler…

Bu yazıların oluşması SOSYAL MEDYA ÜZERİNDE YAKLAŞIK 3 BİN kişilik sosyal medya ağlarında tarih konularını paylaşınca bu insanların içimizde fazlası ile olduğu ve nerelere hizmet ettiği tartışıla gelmiş iken OSMANLICILIK VE İSLAMCILIK ADI ALTINDA MANDACILIK VE TESLİMİYET SEVDASINI HALA İÇLERİNDE YAŞADIKLARI NET VE AÇIKTIR.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın dünyada bir örneği yok iken , Mustafa Kemal Atatürk üstün zekası ile bunları ön görmüş iken ,Türkiye Düşmanları ”Mustafa Kemal denize düşen kızı kurtarır ve karaya çıktığında Tecavüz eder.” diyen sapkın insanlar…evet kansızların sözleri bu kadarla bitmiyor.

Bugün vakıf ve Kuran kurslarında tecavüzler oluyor üstü kapatılıyor ve hatta kendi rızası var idi diyene şahit olunuyor ama ne hikmetse BU KONUDA GÜYA OSMANLI VE İSLAM SEVDALILARINDAN SES CIKMIYOR.

Ayetlerle dalga geçiliyor ses çıkarılmıyor. Dahası da var ama burada konumuz bu sapkın insanlar olmayacak ve Süleymanlı Haber bu sapkın insanlardan beridir.

Atatürk’ün içki fabrikalarını ülkemize soktuğunu düşünenler meşhur halife diye örnek aldığınız zatın ŞARAP Fabrikası’nı , Osmanlı’da nasıl kurulduğunu sorunca da ”ama o özel sektör canım!” deyip geçiştirenlere itibar etmeyin.

”Atatürk Çocuklara Zorla Bira İçirdi” Yalanı !

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir