AKP Yeni Yüzyıl Türkiye’sinde Kermeslerde Polis Gözetimi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Allah’ın selamı, rahmeti ve bereketi cümlemizin üzerine olsun kıymetli okuyucularımız. Gerçek Süleymanlıların buluşma noktası olan Süleymanlı Haber, bin bir türlü engelleme ve karalamalara rağmen çalışmalarına devam etmektedir.

22 yıllık AKP iktidarı; Süleymanlılar içerisinde yetişmiş, belli bir noktaya gelmiş insanları, çeşitli vaatlerle kendilerine çekmiş olmalı ki bu cemaatin ekmeğini yiyenler belli makamlar teklif edilince veya bir miktar karşılığında saf değiştirdiler. Yetmez gibi cemaatimizin içerisinde var olan en ufak olumsuzlukları (olumsuzluklar her cemaatte olduğu gibi bizde de illaki vardır, bu gayet doğaldır. Kusursuzluk anca Allah’a mahsustur.) yaygara koparırcasına milletimize abartarak anlatmakta, Süleymanlıları hedef göstertmek için çabalamaktalar.

Her seçim öncesi ve sonrasında Süleymanlı cemaatimiz gündemde yer almaya ve yıpratılmaya çalışılmaktadır.

14 ve 28 Mayıs 2023 seçimlerini geride bırakmamamıza rağmen Süleymanlılar, AKP yandaşları tarafından bin bir baskı, zulüm ve iftiraya kurban edilmesi yönünde uğraşılmaktadır. Yine de Allah’a hamd olsun ki Süleyman Efendi cemaatimiz, dimdik bir şekilde İslam’a hizmet etmeye, evlatlarımızı yetiştirmeye ve mıntıkalarda yasalara uygun bir şekilde tüm bölge ve mıntıkalarda kermeslerine devam etmektedir.

İlk olarak en mahrem bölgemiz olan Kuran Kurslarımızı yıkarak “istersek sizi yerle bir ederiz.” imajı verildi. Daha sonrasında Kurban Organizasyonlarımızın engellemek için “Süleyman efendi cemaatine kurban vermeyin. Kurban paralarını yiyorlar. Köylere ve esnafa gidiyorlar dileniyorlar. ” vb. iftiraları yaymaya başladılar.

Halk nezdinde Süleymanlıları itibarsızlaştırma ve hedef göstermelerine rağmen halkımız, Süleymanlıları bildiklerinden ötürü desteklemeye devam etmektedir. Allah’a hamd olsun. Daha önce de kermeslerin büyük organizasyon şeklinde yapılması, valilik ve kaymakamlıklarca yasaklamışlardı.

Pandemi süresince kermeslerimiz sadece çeşitli bölgelerdeki kurslarımızın içerisinde ve kurs bahçelerimizde gerek belediye gerekse yetkili idari amirler tarafından izin istenerek yapılmaya devam etti.

2019 yılının başında bazı kişiler tarafından, medyada ‘Süleymancıların kermesini Jandarma bastı!’ diyerek bir takım görüntüler yayıldı. Bu görüntü ve haberlerle halkın aklını karıştırmak isteyenler aslında “Süleymanlılar (Süleymancılar) devlet düşmanı olmalı ki; Jandarma bunların kermeslerini basmaktalar.” şeklinde kötü bir algı oluşturmak istediler.

Pandemi süresince kermeslerimiz sadece çeşitli bölgelerdeki kurslarımızın içerisinde ve kurs bahçelerimizde gerek belediye gerekse yetkili idari amirler tarafından izin istenerek yapıldığı için medyada tekrar bu algıyı oluşturamadılar.

Pandeminin ülkemizde ve dünyada sona ermesi ve fiziki koşulların elverişli hale gelmesi neticesinde, Antalya ilinin Alanya ilçesinde geleneksel olarak düzenlenen kermesimiz bu sene yine Eşgilik Düğün Salonunda gerçekleştirildi. Bu kermesimize birçok bürokrat ve vatandaşımız katılım sağlayarak destek oldular. (Allah cümlesinden-cümlenizden razı olsun.)

Geleneksek olarak her yıl yapılan kermesimizde yine belli başlı zorluklar çıkarıldı. Ancak bu kez tarihte hiçbir kermesimizde görülmemiş, yaşanmamış bir muamele ile karşılaşıldı. Bu yıl, ilk defa bir kermeste polisimiz kimlik kontrolü gerçekleştirdiler. Aynı zamanda gerekli fiş ve faturaları takip etmek için Maliye ekipleri ile gıdaları ve içecekleri kontrol etmek Gıda Tarım ve Hayvancılık ekipleri de yer aldılar. (Kermeslerimizde görev yapan başta Emniyet Mensubu kardeşlerimiz ile Maliye ekibi ve Gıda denetimi yapan devlet memurlarımıza teşekkürlerimiz sunarız. Elbette ki kendilerinin vazifelerini yerine getirdiklerini bilmekteyiz. Kesinlikle onlara teşekkür etmekten başka diyecek hiç bir şeyimiz asla olmaz.)

Üstelik ilgili bölgedeki kardeşlerimizden de konuyla ilgili hayret verici bilgiler almaktayız. Bunlardan biri şu şekildedir: “Eşim yarından itibaren lavaş ve gözleme bölümünde görevliydi, gözleme yapıp satmak yasaklanmış. Sebep; hijyenik olmamasıymış, lavaşa izin var gözlemeye izin yok içine konan malzemeyi hijyenik bulmamış görevliler. halbuki bizim burada meşhurdur ve en çok satılan ürünlerin başında gelir, maharetli insanlar tarafından ve çok temiz şekilde yapılır, herkes beğenerek tüketir. Şimdi onlar bir bahane bulup akıllarınca engellediler ya emin olun bizde gram üzüntü, gam, keder yok. Eşimin ve kardeşlerimizin tek üzüntüsü sadece hizmet edemeyecek olmaları.”

Tüm bunların yanı sıra bayan kardeşlerimiz, hemcinsleri olmayan polis memurlarıyla muhatap olmak zorunda bırakılmış; bazı kardeşlerimiz kimlik bilgilerini vermek istemedikleri için olumsuzluklarla karşı karşıya gelmiştir. 

Ayrıca AKP trolleri sosyal medyada “Süleymancılar Kaçak Kermes düzenliyor!” şeklinde asılsız haberleri gündeme getirmekle bu olumsuzluklara farklı boyutlar kazandırmaktalar. Kaldı ki bu troller koskoca devletimizin gözetiminde olan bir kurumun, kaçak kermes düzenlediğini iddia edecek kadar cahil olmaları sorun değil de halk nezdinde Süleymanlılar hakkında böylesi algı çabalarının bazı kesimlerce şek ve şüpheye yer vermesi son derece can sıkıcı.

Neyse ki bilinçli olan kıymetli kardeşlerimiz sosyal medyada birbirlerini metanetli bir dava insanı olmaya teşvik edici nitelikte paylaşımlarda bulunmaktalar.

Hatta bize de özelden mesajlar yazmakta, bizim de duyurularda bulunmamızı talep etmekteler.

Bunlardan bir tanesini örnek olarak sizlerle paylaşarak bu taleplerini yerine getirmekten onur duyarız: “Antalya’da Alanya’da Olan Kardeşlerim! Lütfen!
Gidin Eşgilik düğün salonunda düzenlenen gıda etkinliğine katılın!
Vakur, dik duran, gayesi Allah yolunda hizmet olan insanların gayretini bir görün!
Kapıda Polisler…İçeride Maliye ve Gıda Denetim ekipleri…
Memurları oraya dikmişler sabah 8 akşam 11 izliyorlar!
Amaç korku vermek! Memurların hiç suçu yok!
Suç, Onları oraya kanunsuz şekilde diken!
Kaybettiği oyları bize bahane bulan!
Maddi ve manevi kayıp şahsiyete aittir! Kuduruyorlar! Kudursunlar İnşaAllah… Karun gibi servetlerinde boğulsunlar!
Sonuç olarak! Seçimin hemen akabinde böyle bir organizasyon yapanlardan Allah razı olsun!Ne büyük bir cesaret, ne büyük bir vakar!
Bu zamanda, bunu kalbinde Allahü Teala’nın imanı ve nuru olanlar yapabilir!
İşte münafıklar korkaktır! Polisin memurun arkasına sığınırlar!
Bizler korkmuyoruz dimdik ayaktayız!”

Gerçek Süleymanlıların sesi olan Süleymanlı Haber olarak, bu kardeşlerimiz gibi bizler de kapıda gelenlerin kimlik bilgilerinin alınmasını, insanların başında bir zanlı gibi durarak sindirme ve suçluluk psikolojisine sebebiyet verilmesini kınamakta ve bu durumu asla kabul etmemekteyiz. Yıllardır sorunsuz bir şekilde organize edilen kermeslerimizde böylesi bir muamelede yapılmasının sebebini sormadan da edememekteyiz !?

08.05.2023 tarihinde, a Haber’de yazar Melih Altınok’un sunduğu “Melih Altınok İle Sebep Sonuç” programında, konuk olan İhsan Aktaş, Süleymanlıları hedef göstermiş ve Süleymanlılar hakkında “Bu milletin hayrıyla, hasenatıyla geçinen, kanını emen bu cemaate de dindarlar olarak Sultan Abdülhamit’in Hal Fetvasını imzalayacak İslamcılar görevini verdiler.” yakışıksız ifadelerde bulunmuştu. Her ne hikmetse Süleymanlılar üzerine yapılan baskılar ve zulümler, İhsan Aktaş’ın bu sözlerinden ve Akp’nin seçimi kazanmasından sonra daha da arttı. Seçimi kazanmakla güç ellerinde olabilir. Ancak bu her türlü zülüm ve baskıyı yapmalarını haklı çıkarmaz.

murat ozcelik ve chp alanya kermesi katilim

Ek olarak bildirmek isteriz ki kermesimize birçok siyasi parti mensubu katıldılar. Bunlardan biri olan CUMHURİYET Halk Partisi (CHP) Antalya Milletvekili Adayı Diş Hekimi Murat Özçelik, resmi sosyal medya hesabından durumla ilgili olarak “Alanya Ekşilik Düğün alanındaki kermes açılışına İlçe Başkanımız ve yönetimimizle birlikte katıldık. İlk defa bir kermese girerken GBT sorgusundan, Sivil ve Trafik Polis kontrolünden geçtik. Satışların ve çalışanların Maliye tarafından denetleniyor olmasını da ilk defa gördüm. Yani asayiş berkemaldi” ifadelerini kullandı.

iyiparti alanya kermes suleymanlilar

İYİ Parti İl Siyasi İşler Başkanı Alper Arıkan da bu konu ile ilgili olarak: “Alanya’mızda geleneksel olarak ve halis niyetle düzenlenen kermese kimlik ile giriş kontrolü sağlayan Emniyet Güçlerimize teşekkür ederiz. Aynı hassasiyetin şehrimizin kalabalık konser ve etkinliklerinde, AVM’lerde ve en önemlisi kevgire dönmüş sınırlarımızdan mültecilerin kaçak geçişlerinde gösterilmesini temenni ederiz.

Orada bulunma görevi verilen kamu güvenliği ile mükellef emniyet personelimizi tenzih ederek, şayet var ise kamuya talimat verip halkı fişlemeye ve yıldırmaya teşebbüs eden siyasileri kınıyorum.

Tüm vatandaşlarımızı manevi destek olmak adına ‘Eşgilik Düğün Salonunda’ düzenlenen kermese katılıma davet ediyorum.” şeklinde açıklamalarda bulunmuştur.

Bizler de aynı temennilerde ve kınamalarda bulunduğumuzu tekrar belirterek bu durumların bir daha yaşanmamasını yönünde umudumuzu da dile getirme gereksinimi duymaktayız.

Dua ile kalın.

HABER İÇERİĞİNE AİT GÜNCELLEME ÇALIŞMALARI VE VİDEO EKLEME İŞLEMLERİ DEVAM EDİYOR.TAMAMLANINCA TEKRAR BAKABİLİRSİNİZ.

AKP Yeni Yüzyıl Türkiye’sinde Kermeslerde Polis Gözetimi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. Bu şekilde yaparak bizleri korkutacaklarını zannediyorlar.Amaçları milleti sindirmek AKP sınırdan ne olduğu beli olmayan teröristleri ve kacakları geçirirken gbt alıyormu acaba ? Aynı zamanda maliyeciler ve gıdacılar orada gıda konusunda helal ve temiz sağlık açısından en önemli mücadele veren cemaatimizi en ufak hata bulalım da kermesten gelir elde edemesinler derdindeler ama avuçlarını yalayacaklar.Elbete yıkılacaklar ama bizim davamız baki kalacak.