Süleymanlıları PKK ve Fetö ile Bir Tutan AKP’liler !

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Allah’ın selamı, rahmeti ve bereketi cümlemizin üzerine olsun kıymetli okuyucularımız. Bu yazımız siyasi nitelik taşımayıp AKP’lilerin sosyal medya üzerinden Süleyman Efendi Cemaatimiz ile Alihan Kuriş Beyefendiye karşı oluşturdukları her türlü yalan algı ve kirli oyunları ortaya çıkarmak üzere kardeşlerimiz, Süleyman Hilmi Tunahan talebeleri ve halkımızın bilgilenmesi amacıyla yazılmıştır.

Süleymanlı Haber olarak her seçim öncesi ve sonrası Süleyman Efendi Cemaatinin adının olumsuz bir şekilde Sosyal Medyada geçtiğini ve halkımızı kandırma çabasında olanların varlığına şahit oluyoruz. AKP’nin yapmış olduğu en güzel işlerden bir tanesi olan itibar suikastını Sosyal Medya’nın gücü ile gerçekleştirmeye çalıştığını , hamd olsun milletimiz de farkına vararak itibar etmemekte.

Millet olarak her seçim öncesi ve sonrası sosyal medya platformlarında Süleyman Efendi Cemaatinin adının olumsuz bir şekilde geçirerek halkımızı kandırma çabasında olanların varlığına şahit olmaktayız. AKP’nin yapmış olduğu en güzel işlerden bir tanesi olan itibar suikastını, sosyal medyanın gücü ile gerçekleştirmeye çalıştığını, hamd olsun milletimiz de farkına vararak itibar etmemekte.

Sosyal Medya platformlarında Süleyman Hilmi Tunahan üstazımıza gönül veren ihvanımız , ahavadımız ve halkımıza karşı fitne , fesad ve yalan haberler yayarak kamuoyunun gözünde camiamızı küçük düşürme çabasında olanların yapmış oldukları bu eylemleri cenabı Allah ancak ve ancak kendilerine döndürecektir.

Camiamıza yapılan yalan ithamlara cevabı, yapılan icraatlarımız ile en güzel şekilde veriyoruz. Süleyman Hilmi Tunahan üstazımızı , pis ağızlarına alıp onun güzide evlatlarına her türlü asılsız, yalan ithamları yapanlara karşı elbette ki cevap vermek gibi bir gayemiz yoktur. Buradaki temel amaçlarımızdan biri de özellikle Süleyman Efendi Cemaatimizi hiç tanımayan zahiri kardeşlerimizin bu ithamlara kanmamasıdır. Toplumun tüm katmanları ile özdeşleşen tabiri caizse “dışı halk ile içimiz hak ile” olan Süleyman Efendi cemaatimizi tanımayan zahiri kardeşlerimizin de tanımasına vesile olunması ve yalanlara itibar etmemeleri adınadır bu hizmetlerimiz.

Hamd olsun ki Süleymanlı Haber olarak birçok kardeşimiz bizlere iletişim yolu ile sorular sormakta ve Süleyman Hilmi Tunahan üstazımızı yakından tanımak adına gayret etmekteler. Bu kardeşlerimizin yolumuza yönelmeleri vesilesiyle ‘çamur at izi kalsın’ misali camiamıza karşı yapılan yalan itham çabalarının boşa olduğunu anlamaktayız. Ayrıca Piranımız Süleyman Hilmi Tunahan Üstazımız’ı ve cemaatini tanımış olmaları açısından da mutluluk duymaktayız. 

Süleyman Hilmi Tunahan üstazımız her zaman devletinin yanında olan bir alimdi. Bunu Cumhuriyet’in kuruluş yıllarından itibaren devletin birçok kademesinde memur olarak vazife yapmış olmasından ve kendisine birçok makam-mevki teklif edilmiş olmasından anlamaktayız. Hatta ilerleyen zamanlarda üstazımız kendi isteği ile bunları reddederek devlet memurluğundan da istifa etmiştir. Bu cihetledir ki Süleyman Hilmi Tunahan talebeleri de hiçbir zaman devletimizden bir kuruş para almadan devletimiz ve milletimize hizmet etmişlerdir.

Burası çok önemli kıymetli kardeşlerimiz bugün tarikat cemaat denince akla olumsuz şeyler gelmektedir maalesef . Olumsuzlukların gelmesi de gayet normaldir. Çünkü bugün Türkiye’de çeşitli tarikatların, devletin birçok imkanından faydalandıkları hatta devleti sömürdükleri haberleri tarafımıza geliyor. Bizler devletimizi sömüren bu yapılara hiçbir zaman benzememize rağmen bu yapılar üzerinden kin ve nefret yayıp da suçun Süleyman Efendi Cemaatine atılması son derece tehlikelidir. Devletin yasaları belli olmakla birlikte milletvekilliği yapan bazı şahısların bugün çıkarları uğruna “Siyaha Beyaz , Beyaza Siyah” dedikleri bir dönemdeyiz.

Türkiye’mizde bulunan birçok cemaat ve tarikat yapılanmalarının bugün devlet dairelerinde ve devletin kritik noktalarında kadrolaşmaları yönünde halkımızın hemfikir olduğunu bilmekteyiz! Süleyman Hilmi Tunahan cemaatimizde böyle bir durum asla söz konusu olmadığı gibi İslami bilgilerin öğretilmesi adına devletimizin hazinesinden hiçbir yardım almadan, vatandaşların helal paralarıyla yardım yapmaları neticesinde hizmet eden tertemiz camiamız, birileri tarafından neden hedef haline getiriliyor acaba!?

“İsminde Adalet olduğu vurgusunu yapan ama adaleti kılıfına uyduranlar bugün cemaatlerin varlığından mı rahatsız yoksa kendilerine itaat etmeyen cemaatlerin kendilerine itaat etmeleri (veya kendi adamlarını cemaatin başına koyup onları yönetme) amacıyla mı karalamaya çalışmaktalar?” takdir siz kıymetli okuyucularımızındır.

Süleymanlı Haber olarak basına yansıyan haberleri son zamanlarda işlerimizin yoğunluğu ile takip edememiş olsak da halkımızın bize ‘Doğu Perinçek ve Vatan Partisi’nin yayınlarını yapan Aydınlık Gazetesi, Ulusal Kanal ve AKP’Lİ bazı eski Milletvekillerinin demeçleri’ konusunda sorular yöneltmesine sayesinde bizlerde gerekli araştırmaları detaylıca yaptık. Netice olarak Ulusal Kanal’da ve diğer TV Kanallarında “Süleyman Hilmi Tunahan ve Süleymancılar” diye haberler yapan Zekayi IŞIN , Cübbeli AHMET gibilere gerekli cevaplar sitemizden verilmiştir. Bu kişilerin AKP adına Fetva verdiklerini hatta ‘AKP’ye oy vermeyenlerin Cehenneme Gideceği’ yönünde söylemlerini herkes bilmekte ve bu yalanlara artık milletimiz kanmamaktadır.

Süleymanlıları PKK ve Fetö ile Bir Tutan AKP’liler !

Seçimden önce Süleymanlı haber olarak Cübbelİ Ahmet ve bağlı bulunduğu İsmailağa Cemaatine karşı da halkımızı da uyarmıştık ki hamd olsun ne kadar haklı olduğumuzu da görmüş olduk. Din ile insanlarımızı aldatanlara artık muhafazakar kesim dahi inanmadı.

Süleymanlı Haber olarak seçimlerde Kemal Kılıçdaroğlu’nun desteklenmesi gerektiği ile ilgili izahımızı yaparken milletimiz ve halkımızı ‘Terörist , PKK’lı’ diye sahte demeçlerle kandıran güya milliyetçi olduğunu iddia edenlerin, halkın % 49 ‘luk kesimini hedef alan bu yalan sözlerin tehlikeli boyutlara geldiğini ve huzuru kaçırdığını da defaatle söyledik. Dileyen kardeşlerimiz tüm yazılarımızı sitemizden okuyabilir. Bu konuda bir kritik değerlendirme metni dahi yazdık. Anlaşılan o ki PKK ve Terör söylemlerini kullananlar FETÖ söylemleri ile çamur atar hiç olmazsa izi kalır..! Bu sefer de aynı taktik ve söylemler ile Süleyman Efendi cemaatimizi hedef haline getirme gayreti baş göstermektedir. AKP’li eski Milletvekili ve 2024 seçimlerinde İstanbul Belediye Başkan Adayı olan ve seçilemeyen Metin Külünk’ün sosyal medya hesabından yaydığı ve binlerce insana lanse ettirmesi üzerine konumuzu ele almaya karar vermiş olmaktayız.

Eski AKP’Lİ vekil FETÖ’ye her türlü imkan verenleri unutmuş gibi Süleymanlıları İkinci FETÖ olarak nitelendirdiği yetmezmiş gibi PKK’lıların fotoğrafı ile Alihan Kuriş ağabeyin fotoğraflarını da birleştirerek, büyük bir algıyla, insanları kandırma peşinde olduğunu düşünmekteyiz. Dilerseniz ilgili ekran görüntülerini de yazımıza ekleyelim ki sizler de dersine çalışmadan yazılmış bir yazı metni gibi düşünmeyesiniz. İşte İlgili Ekran Görüntüleri Aşağıdaki gibidir!

metin kulun yalanlari

Yukarıdaki Resimde Metin Külünk’ün resmi Facebook adresindeki paylaşımında yapmış olduğu, sinsi bazı şeylere şahit oluyoruz. Dikkat ederseniz önce bir soru cümlesi ile dikkatleri üzerine toplayıp sonrasında yazı ve resimler ile milletimize uydurmaca olan bilgiyi sunuyor.( Bu konudaki fikirlerimizi kendisine de yorum olarak kendisine de ilettik, umarız ki Metin bey bu yazısını kaldırır.) Ekran görüntüsünde dikkat ederseniz şayet bu paylaşmış olduğu yalan bilgi binlerce insana yayılmıştır. (Bu mübarek ramazan ayı ve bayram zamanında yaptığı bu kadar ibadet belki de boşa gidecek, umarız ki tövbe eder Hak yola döner kendisi.)

metin kulunk suleymanlilar pkk li yalani

Yukarıdaki resimde gördüğünüz üzere binlerce kişiye yalan ve asılsız bilgi yaydığı gibi dilerseniz şimdi yayınlamış olduğu metinle ilgili cevapları da Süleymanlı Haber olarak verelim Metin Külünk’ün yayınlamış olduğu yazılı metin ve Süleymanlı Haber’in Cevabı ! 

PARALLEL IKINCI BIR YAPI MI VAR KARŞIMIZDA !?

EVET

GÖZÜKÜR PARALEL IKINCI BIR YAPIYLA KARŞI KARŞIYAYIZ.

Toplumsal hayatımızın bir parçası olan cemaatler ve tarikatların, milletimizin kendilerine gösterdiği teveccüh üzerinden ve dahi, milletimizin zekâtları ve hayırları ile ortaya çıkan ekonomik güçleri üzerinden siyasete ve devlete parmak sallamaları kabul edilemez!

Sayın Metin Bey, Paralel İkinci Yapı olarak Süleyman Efendi Cemaatini Hedef Göstermişsiniz. Görünen o ki ikinci yapı olarak hatalı adresleri hedefe koyuyorsunuz! Süleyman Efendi Cemaati devletimizin her daim yanındadır! Ama AKP’nin stepnesi değildir. İkinci Paralel yapı olarak Süleymanlıları hedef göstereceğinize; başta TRT programlarında ‘Menzil Cemaati’ adına yayın yaptıranlar ile yasal anlaşmalar gereği milletimizin ödediği vergilerin hangi cemaat/ tarikatlara gittiğini etraflıca araştırmanızı tavsiye ederiz. (Burada sitemizi kapattırabilmek amacıyla, yazdığımız bir kelimeyi bile farklı anlamlara çekme gayretinde olanlara fırsat vermemek adına isim kullanmıyoruz. Ancak sayın Metin Bey, siz dilerseniz, bu cemaatlerin isimlerini size özelden yazabiliriz. ! )!

Türk devlet geleneğinde devlete dahil olmak vardır müdahil olmak yoktur.

Sayın Metin bey, Süleymanlı Evlatları Türk Devlet Geleneğini en iyi bilenlerdendir. Türk Devlet Geleneğinde devlete dahil olmak demek; devlete imanlı, ahlaklı vatansever gençler yetiştirmek demektir. Süleymanlılar bunu yaparken devletimizin hazinesinden bir kuruş almadan, halkımızın yardımları ile halkımızın evlatlarını yetiştirerek en güzel şekilde yapmaktadır. TÜRK DEVLET GELENEĞİNDE T.C İSMİNİN TABELALARDAN SÖKÜLMESİ VE TÜRKİYE CUMHURİYET’İ VATANDAŞLARININ İKİNCİ PLANA ATILIP HOR GÖRÜLMESİ YOKTUR ! AYRICA BİR PARTİ/KİŞİYE OY VERMEDİĞİ SEBEBİYLE BİRİLERİNİ (SÜLEYMANLILARI) HEDEF ALMAK DA YOKTUR! DEVLETE DAHİL OLMAK AKP İKTİDARINA DAHİL OLMAK DEĞİLDİR. DEVLETLER BAKİ HÜKÜMETLER GEÇİCİDİR.

Herkes olması gereken yerde kendini kabul etmelidir.
CHP’nin tarikat ve cemaat düşmanlığını hedefe koyarak daralttığı kamusal alanın ardından Demokrat Parti İle başlayan AK PARTİ iktidarı, beraberinde demokrasi ve özgürlükler temelinde genişlemişti.
Ancak bugünkü gelinen noktada CHP, tarikatlar ve cemaatler ile iç içe geçmiş durumda.
Artık CHP ve cemaatlerin iç iç içeriğinin boyutları ileri noktalara taşınmıştır.
CHP ikinci bir paralel yapı modeli ile iç içedir.
Ve 31 Mart yerel seçimlerinde görülmüştür ki, cemaatlerin önemli bir kısmında ve özellikle İstanbul’da CHP’nin adayı ile hangi zeminde ve nasıl bir işbirliği içerisinde İmamoğlu’na destek verdiklerine bakılmalıdır.
Oturup bir düşünelim,dün ne doğru idi,bugün ise ne yanlış?
Türk devlet geleneği açısından, yaşadığımız sıkıntıların önemli sebeplerinden birisi milletin dini hassasiyetleri üzerinden kendisine alan açan STK görünümlü yapılanmaların kendilerine güç devşirerek devlete hükmetmeye çalışmaları ve devlete parmak sallamalarıdır.
Bunun en son örneğini II. Dünya Savaşı’ndan sonra Amerika’nın kontrolünde ve FETÖ’nün oynamaya çalıştığı oyunlarda gördük: Siyaseti kontrol altına alıp dizayn etmek ve kamu yönetimine sızarak devleti emperyalizme teslim etmek!

?Sayın Metin bey, Süleymanlı Evlatları zaten kendilerini oldukları yerde kabul ediyorlar. İlk cümlenizden, AKP iktidarının demokrasi ve özgürlük ile tarikat yapılanmalarını devlete soktuğunu ve onlara kadro verdiğini kabullendiğinizi anlıyoruz(düşünüyoruz). Kaldı ki liyakatten hiç bahsetmemişiniz!

 

Süleymanlı haber olarak bizler şunu belirtelim ki Süleyman Hilmi Tunahan Cemaatine mensup olan kardeşlerimizin hiçbirinin devlete sızma veya kadrolaşma gibi bir beklentisi olmadı, olmaz da..! Kaldı ki birçok kardeşimiz layıkıyla görevini yapabilecek olgunlukta olduğu halde, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın imam hatiplik sınavlarına bile katılmazlar.

 

”Ancak bugünkü gelinen noktada CHP, tarikatlar ve cemaatler ile iç içe geçmiş durumda.” diye yazmışsınız. Yahu, başta Cübbeli Ahmet Hoca olmak üzere İsmailağa, Nur ve Menzil Cemaatlerinin tüm katmanları seçimde AKP’yi destekleyeceklerini açıkça belirtmediler mi? Buna rağmen, tarikatları kontrol altına alamamanızdan veya tarikatların başına koyduklarınıza müritlerin itaat etmemesinden olsa gerek yerel seçimlerde hezimete uğradınız. (Bu konuda cemaatimiz,her cemaatte olduğu gibi, İmamoğlu veya bir başkasını desteklemekte özgürdür elbette.)

 

Son cümlenizde FETÖ vurgusu yapmışsınız. “FETÖ’ ye her istediğini verdik.” diyenlerin Süleymanlı Evlatları olmadığını hatırlatırız. Piranımız Süleyman Hilmi Tunahan üstazımıza bağlı hiçbir kardeşimiz devlete sızma girişiminde bulunmaz, gayeleri de Allah’ın hak dinine hizmet etmek ile beraber devletinin de her daim yanında olan güzide insanlardır.

 

Aynı zamanda Süleymanlı cemaatine mensup kardeşlerimiz, FETÖ tehlikesini 50 yıldır sokakta, pazarda her yerde millete haykırmaktalar. Sizler bu haykırışlara ne kulak astınız nede gerekli önlemleri aldınız. Şimdi seçimler uğruna böylesi insanlara “FETÖ” diyerek karalamanıza da ülkeden temizleme gayretinde olmanıza da halkımız artık itibar etmemektedir.??
Ve fakat unuttukları bir şey vardı! Kadim devlet aklı ve kahraman milletimiz her türlü hain girişime karşı bedel ödemeye hazırdı ve devlet aklının duvarlarına çarptılar. Şimdilerde ise benzer bir yapı 15 Temmuz’dan sonra FETÖ’ye ev sahipliği yapmanın dışında, Kur’an-ı Kerim öğretmenin arkasına saklanarak milletimizin masum duygularıyla kendilerine alan bulmaya çalışıyor.

Sayın Metin beyin FETÖ üzerinden oynadığını düşündüğümüz oyunları, Türk Milleti vatandaşları, Allah’a şükür ki bertaraf ettiler. İkinci cümlesinde ise tam bir şark kurnazlığı ile Üstazımız Süleyman Hilmi Tunahan Talebelerini FETÖ ile bağdaştırmakta ve 15 Temmuz’dan sonra FETÖ’ye ev sahibi yaptığımızı belirtmekte!

 

Kendilerine oy vermeyen veya eleştirenlere Metin bey ve diğer AKP’lilerin klasik cümleleri olan “VATAN HAİNİ , FETÖCÜ , PKK’LI , TERÖRİST” gibi ithamlara millet olarak alışığız. DEVLET’İN İÇ İŞLERİ BAKANI “TÜM FETÖCÜLERİ TEMİZLEDİK.” demişken Eski vekil ise FETÖCÜLERE ev sahipliğinden bahsediyor.

 

Metin Bey bizlerin, Kuranı Kerimi okuyup öğretmek ve Kuran üzere ahlaklanmayı telkin etmemizden, Kuran’a uyan güzel ahlaklı bireyler yetiştirmemizden ötürü bizlere bu şekilde ağır sözler atfediyor. Oysa herkes bilir ki FETÖ hiçbir zaman Kur’an-ı Kerim öğretmez; Said Nursi ve Fethullah Gülen’in öğretilerini her daim ön planda tutardı. Hamd olsun Kur’an-ı Kerim öğretmenin hiçbir zaman arkasına saklanmadık.

 

Ancak halkımıza Kuranı Kerim’i öğretmeyi, Sünneti Seniyye’ye uymanın gereği olarak kurs/yurtlarımızda ön plana çıkarmakta ve bundan da gurur/onur duymaktayız.

Son günlerde ortaya çıkan haberlerde de gözüküyor ki bu yapı da devletin içersinde paralel bir yapı oluşturmak için hareket halinde.
O halde durup düşünmeliyiz.
Dahası, siyasete ve devlete parmak sallama peşinde!
Kendilerine insan kaynağı sağlama adına açtıkları “yurtlar” ve yurt modellemelerine dikkat!
Devlet bu tehlike karşısında Yurtlar konusunu gözden geçirmelidir bile bile bu milletin evlatları devlete ve millete parmak sallayan ve de çok açık bulundukları ülkelerde Türkiye aleyhine servis sağlayıcılığı yapan bu yapılara teslim edilmez
Gençlerimiz bu yapıların elinden kurtarılmalıdır
Bu yurtlar milletin bu devletin çatısı altında kazandığı ve hayır olarak verdiği paralarla yapılmıştır
Milletin parası ile devlet düşmanlığına izin verilemez.

Sayın Metin bey bir resimden hareketle, devletin içinde Süleymanlıların bir yapı oluşturma derdinde olduğunu söylemekle hem yalan atıyor hem de komik duruma düşüyorsunuz diye düşünüyoruz. Süleymanlı Cemaati Türkiye’nin tüm bölgelerinde olduğu gibi 180 ülkede de müesseseleri bulunmakta ve bu müesseselerin hepsinde temel İslami dini bilgiler okutulup Türkiye Cumhuriyet’i tanıtılmaktadır.

 

Metin bey ‘Dahası, siyasete ve devlete parmak sallama peşinde!’ diye yorum da yapıyor. Sayın eski vekile sorarız “ismailağa cemaati ile İstanbul belediye başkanlığı aday adaylığınızda, yaptığınız ziyaretlerinizde, hemhal olduğunuz cemaat mensuplarının yüzde kaçı siyaset yapmakta ve devlete parmak sallama peşinde acaba?”

 

Metin bey devam ediyor ‘Kendilerine insan kaynağı sağlama adına açtıkları yurtlar ve yurt modellemelerine dikkat!” Sayın Metin bey, buradan size şunları da soralım, nitelik bu sorular yüzlerce kardeşimizden gelen mesajlar da mevcut: “Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesinde KYK Yurtlarının yetersiz geldiği bölgelerde Özel Öğrenci Yurdu Kapsamında mevzuatlara uymadığı halde Nur Cemaatine ait olan kaç kurs var? Bu konuda bu kurslara devletten dolaylı olarak nasıl para akışı sağlanıyor? Bunları hiç araştırdınız mı?” Bu sorularımızın cevabını araştırıp üzerinde etraflıca düşünürseniz siz de vatan evlatlarının eğitimlerini en güzel şekilde yapmaları için Süleyman Efendi Yurt/ Kurslarının örnek alınacak vasıflara sahip olduğunu anlarsınız. Bunları anlamaya çalışmak yerine iletinizde düşmanca yalan ifadeler kullanmışsınız, bizlerce. Ama halkımız da artık böyle laflara kanmıyorlar, bilginiz olsun.

 

Ayrıca sosyal medya platformlarında Süleymanlılara ve Alihan Kuriş beyefendiye karşı böylesi mide bulandırıcı iftiraları yaymak yerine, değindiğiniz konularla ilgili gerçekliği olan “Nur Cemaatiyle yapılan anlaşmalar var mı? Bu yurtlarda nasıl Türkiye Cumhuriyet’ine düşman yetiştiriliyor? Mustafa Kemal Atatürk gibi bir liderin düşmanlığını yapıp mevcut AKP iktidarı için nasıl da hunharca taraftar toplanıyor?” başlıkları üzerinde yoğunlaşıp bilgi verirseniz bu kez hakikati yaymış olursunuz ve vatandaşlarımız da bunları öğrenmiş olurlar.

 

Şunları tekrar ifade etmekte önem görmekteyiz: Milletin parası ile Milletin Evlatları Yurtlarımızda yetişmekte Sayın Külünk. Dolayısıyla bu ithamlarınıza hiçbir kardeşimiz inanmadı…

 

Son olarak da Türk Bayrağı koyup tavsiyede bulunmuşsunuz. Süleymanlı Haber olarak bizler de size tavsiyede bulunmak isteriz.

 

?? Süleymanlı Evlatlarını ve Camiamızın başında bulunan Ali Erhan Kuriş beyefendiyi PKK’lılar ile aynı karede paylaşmanız, bu güzide topluluğu karalamanız, size yarar vermez ve vermeyecektir de. Nacizane tövbe edip ilgili iletiyi silmeniz yönünde bizler de sizlere tavsiyede bulunalım.

Süleymanlı Haber olarak başta Ümmedi Muhammed’in ve Piranımız Süleyman Hilmi Tunahan olmak üzere büyüklerimizin izinde olduğumuzu belirtiriz…

Allah’ın selamı Hak yol üzere olan ve Hakkı batıldan ayıran tüm mümin/Müslümanların üzerlerine olsun

Süleymanlıları PKK ve Fetö ile Bir Tutan AKP’liler !

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir