Süleymanlı Haber’i Taklit Edenlere İtibar Etmeyin !

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

12.04.2021 Süleymanlı Haber adıyla aktif olarak başladığımız yayın hayatıyla birlikte hem sosyal medya hesaplarımızda takipçilerimiz günden güne artmış hem de yazılarımız çok fazla kişi tarafından okunarak geniş bir kitleye hitap etmemize yol açmıştır. Bu durum beraberinde okuyucularımız, ve takipçilerimize karşı bizlere bazı sorumlulukları yüklemektedir.

Bu sorumlulukları yerine getirmek adına imkanlarımız her ne kadar kısıtlı olsa da elimizden gelinin fazlasını yapmaya çalışmakta, internet sitemizi ve sosyal medya hesaplarımızı siz değerli takipçilerimiz için daha iyi yerlere getirmek ve daha fazla hayırlı ilimler yaymak amacıyla gayret etmekteyiz.

Tüm uğraşlarımızdan önce Allah’ın rızasını gözetmekte, ahiret yurdunda bunlardan hesaba çekileceğimizi bilerek hareket etmekteyiz.

Süleymanlı Haber’ gönül veren kıymetli okuyucularımızın varlığı bildiğimiz kadar bizlere düşmanlık besleyenlerin de bilincindeyiz.

Süleymanlı Haber olarak bizlere ilmi olmayan ve sahih olmayan dönütler sağlayan, Süleymanlı Haber ekibini ve paylaşımlarını karalayıp bir takım iftiralar uyduranlar, ismimizi ve logomuzu kullanarak ortalıkta fitne-fesadı yaymaya başladılar.

Üstelik bu oyunlarına bizleri de alet edip, bizim de onlar gibi etik olmayan tavırlar sergilememiz için kışkırtma eylemlerinde bulunmaktadırlar. Bununla da yetinmeyip Süleymanlı Haber ismimizi  ve logomuzu kullanarak oluşturdukları sahte sosyal medya hesaplarında siz değerli takipçilerimizin bazılarına özel mesaj atmakta ve hakaret,küfür, içerikli yorumlar yapmaktalar.

Yayın hayatımıza başladığımızdan beri Devletimizin Yasal Güvence altına aldığı Hukuk Kurallarını çiğnememiş ve telif hakkından tutunda diğer tüm mevzuatlara uygun hareket etmeye gayret ettiğimizi ve bu gayretimizin de yayın hayatımız boyunca süreceğini adaletten , haktan , hukuktan ayrılmayacağız. Bu konuda da üzerimize düşeni yapmak üzere (fake diye tabir edilen) sahte hesapları tespit edebildiklerimize gerekli şekilde uyarılarda bulunduk.

Uyardığımız sahte (Fake) hesapların bir kısmı kapatılmış bir kısmı ise hâlâ aktif görünmektedir. Hâlâ aktif olan sahte hesaplar hakkında Nitelikli Dolandırıcılık Suçunu (TCK m.158) yapabileceğini ve yine TCK madde 218’de Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik veya Aşağılama Suçunun vb suç ve suçları işleyebilecekleri ihtimallerine dair devletimizin yasal ve yetkili mercilerine 20.02.2023 tarihinde başvuru işlemi tarafımızca yapılmıştır.

Her ne kadar böylesine sahtekarlıkların önünü almak zor olsa da bizler elimizden geldiği kadar mücadele edeceğimizi siz kıymetli okuyucularımıza- takipçilerimize de bildirmek isteriz.

İlgili makamlara ilettiğimiz şikayetlerimizin ve suç duyurularının yazılı ekran görüntüleri ile ilgili metni aşağıda sizlerin de takdirine sunuyoruz.

Bu görüntüleri – yazıları dikkatle incelemenizi rica ederiz.(Aşağıdaki resimlerde oynama ve ilaveler yapılmıştır. İletmiş olduğumuz görüntüler direk ekran görüntüsü şeklinde olduğu için üzerinde hiçbir oynama yapılmadan yetkili mercilere iletilmiştir.)

yasal bildiriler 1

Yukarıdaki resimde dikkat etti iseniz “suleymanlihaber” değil ” suleymanlihaberr ” şeklinde sonunda ‘r’ harfi iki defa vurgulanmış, bizim sosyal medya hesabımız en yakın haliyle taklit edilmiştir. 

Aynı şekilde tüm profil bilgilerimiz ve logomuz alıntılanmış biyografya da suleymanlihaber instagram hesabımıza ait orjinal link verilmiştir. Böylece kitleleri kandırmaya ve aldatmaya çalıştıkları aşikardır. Bunlar, yasal olarak farklı mecralarda yorum yazabilir , ve özel mesaj yolu ile dolandırıcık- sahtekarlık yapabilirler.

Hemen aşağıda da orjinal hesabımıza ait ekran görüntülerini verdik. Resimde gördüğünüz gibi orjinal hesabımızın ismi ‘suleymanlihaber’ şeklindedir ve herkese açıktır.

Sizin özel olarak sorduğunuz veya önemli konularda (itikadi,ilmi,yasal vb) bizimle iletişime geçmeniz dışında; tarafımızdan hiç kimseye özel mesajla iletişim kurulmaz.

yasal bildiriler

Yukarıda verdiğimiz orjinal profilimizden, özel mesaj yoluyla uyarı metni yolladık,cevap alamadık. Şifremi unuttum kısmından deneme amaçlı bakıldığında ilgili hesap sonu ’22’ ile biten bir cep telefonuna kayıtlı olduğunu öğrendik. Süleymanlı Haber ekibinden ve kullanıcılarımızdan sonu ’22’ ile biten bir numara yoktur.

İnstagram hesabımız güvenlik sebebi ve doğrulama sebeplerine bianen kısa mesaj ile bilgilendirme yeri resmi bir hattımız olmadığından dolayı yoktu.

Süleymanlı Haber ekibinin ve kullanıcılarımızdan sonu ’22’ ile biten bir numarası da yoktur. İnstagram hesabımızda önceden kısa mesaj ile bilgilendirme yeri resmi bir hattımız olmadığından dolayı yoktu. Şubat ayında ilk kez birisi hesabımız ele geçirildi. 132 kişiye takip atılması üzerine durumu fark ettik, böylelikle de güvenlik amaçlı kişisel numaramızı ekledik. Bir kişi aynı yöntem ile bizim hesaplarımızın durumunu sorgulasa orjinal hesabın son numarasının ’22’ olmadığını rahatlıkla fark edebilir.

Fake hesaba gönderdiğimiz uyarı mesajı ve diğer şikayet ekran görüntüleri de aşağıdaki gibidir.

yasal delillerin hepsi

Tüm bu ikazlarımızdan sonra İnstagram’ın resmi şikayet mercilerine de şikayetlerimiz iletilmiş ve ortalama 48 saat gibi bir süre beklenmiştir.

Sonuç alınmadığından ve FAKE diye tabir edilen sahte hesap kullanımda olduğundan devletimizin güvenlik birimlerine ve adalet bakanlığına şikayetimizi Süleymanlı Haber adına yapılmıştır. Yaptığımız şikayetlerin de ekran görüntüleri aşağıdaki gibidir:

yasal sikayet metni 1

Yukarıda gördüğünüz, Resmi makamlara yapılan ‘ŞİKAYET DİLEKÇEMİZ’in ekran görüntüsü okunamayabildiğinden metnin orijinalini aşağıda olduğu gibi verdik:

”Bir kaç kişilik çalışma arkadaşıyla ekip halinde kurmuş olduğumuz www.suleymanlihaber.com internet sitesini ve aynı isimle açtığımız sosyal medya hesaplarını yönetmekteyiz.

Yazmış olduğumuz yazılar ve kullanmış olduğumuz mataryeller internet ortamında herkese açık ve kimsenin kişisel telif haklarına zarar vermeyecek niteliktedir.

Bu web sitemizde ve sosyal medya hesaplarımızdaki amacımız herkes tarafından bilinen ve kabul edilen vefat etmiş İslam Alimi ‘SÜLEYMAN HİLMİ TUNAHAN’ hakkında bilgi vermek ve en sağlıklı şekilde kamuoyuna tanıtmak amacı güdülmektedir. Bu amaçlar doğrultusunda hareket ettiğimizin internet ortamında bilgilendirmesi de yapılmıştır.

Bölücü , siyasi veya gündeme mevzu bahis olan olaylar sitemizde yayınlanmamaktadır.

İslami bilgiler içeren ve büyük İslam Alimi Hakkında tanıtım yapan internet sitemize ve sosyal medya hesaplarımıza ilgili bir takım algılar ve suistimaller yapıldığının farkına vardık.

Kullanmış olduğumuz isim ve logo benzerinde “Fake” diye tabir edilen sahte bir hesap açıldığı ve bu hesaptan kişilere özel mesaj yolu ile hakaret edildiği bilgisi tarafımıza ulaştı.

Yine ilgili bazı yayınevlerinin kitap ve takvimlerinde yazmış olduğu yazılara Reddiye içerikli dini – itikadi bilgileri delilleri ile sunmamızdan dolayı rahatsız olan bir kısımın oluştuğunu gözlemledik. Halk arasında Süleymancılar diye tabir edilen kişilerden olduğunu düşündüğümüz ve bir kısmının da bu şekilde kendilerini nitelendirdiği yorum ve mesaj yolu ile tarafımızın defalarca tehdide maruz bırakıldığı olmuştur. Ancak tüm bunlara rağmen bu zamana kadar yapılanlara itibar etmeyip hukuki işlem ve başvuruda bulunmamıştık.

Son zamanlarda sosyal medya hesaplarımızın benzerleri açılıp kasıtlı hakaret, küfür ve nefrete teşkil yorumlar ve özel mesajlar ile insanlara ve hukuka aykırı hareketler yapıldığı bir kısmının Süleymanlı Haber hesaplarımızdan ve arkadaşlarımızın uyarı ile ikazları doğrultusunda kapatıldığını, bir kısmının ise ikaz edilse de kapatılmadığını ve her türlü suistimallerin açık olduğu gözlemlenmiştir.

Tüm bunlar neticesinde gerek web sitemizin gerekse sosyal medya hesaplarımızın adını kullanarak sahte hesaplardan yapılabilecek hukuksuzlukları red etmekle birlikte ilgili sahte hesapların devletimiz tarafından kapatılmasını ve ilgili işlemlerin yapılmasını talep etmekteyiz.

Sosyal medya hesaplarımızla gerek logomuz gerekse sloganımız için daha önce patent için CİMERE ve kuruluşlara bilgi sunmuştuk.

Bazı şartlar yerine getirilmediği için onay alamamıştık. Bu konuda da çalışmalarımız devam etmekle birlikte açılan sahte hesabın telefon numarasının son hanesinin ….22 olduğu yine bir şahsın Facebook üzerinden Mustafa Kemal Paylaşımlarına düşman olduğu kendisinin bizzat yorumu ile sabit ve paylaşımlarımızdan rahatsızlığından dolayı kötü niyetler beslediği saptanmıştır.

TARAFIMIZIN MAĞDUR EDİLMESİNİ ÖNLEMEK ADINA YETKİLİLERİMİZE BİLDİRİLİR.

Gereğinin Yapılmasını Arz Ederiz.” 

Süleymanlı Haber – Gerçek Süleymanlıların Buluşma Noktası

Kamuoyuna Saygılarımızla

Süleymanlı Haber’i Taklit Edenlere İtibar Etmeyin !

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir