CHP Camileri Yıkacak Diyenler Cami ve Türbe Yıkıyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Allah’ın selamı rahmeti cümlemizin üzerine olsun kıymetli okuyucularımız. Gerçek Süleymanlıların buluşma noktası olan Süleymanlı Haber, bin bir türlü engelleme ve karalamalara rağmen çalışmalarına devam etmektedir.

Bugünkü haberimiz Çorum’da AKP’li belediyenin yol yapım çalışmaları nedeniyle bir caminin ve türbenin yıkılması ile ilgilidir. Öncelikli olarak AKP medyasına yakın basından ve karşıt görüşlü diğer basının bu konuda yayınlamış oldukları haberleri ve tutanakları teker teker inceledik.

Galibi Vakfı’na ait cami ve türbe, AKP’li belediye tarafından yolu kapattığı gerekçesiyle yıkıldı. Bu gerekçede AKP Medyasının haber kanallarında yine kendilerini haklı çıkarabilmek ve cami değil diye müftülükten bir yazı yayınlayarak biz aslında cami yıkmadık demeye getirerek yine basın yalan atıyor bölgedeki vatandaş yalan atıyor bakın işte belge burada şeklinde akılları sıra insanları kandırıyorlar.

Şöyle ki haber metnimize geçmeden önce AKP Medyasının bir takım yazılarını ve muhtarın söylemlerini okuduk öncelikli olarak Galibi Vakfı tarafından inşa edilen yapı cami değildir denmektedir ve Diyanet İşleri Başkanlığından yazı getirtilmektedir.

corum muftulugu galibi vakfi camisi

Oysaki isteseler yukarıdaki bu dilekçe cevabını tersine çevirip iki dakikada oraya ibadethane statüsü verilebilir. Kaldı ki Belediye ve yine AKP Medyasına ait yayın organlarında yapının kaçak olduğu dile getirilmiş. Kaçak olduğunu iddia ettikleri ibadethane binasını 2014 yılında AKP’li belediye başkanının açtığı ve yapımına yardımcı olduğu da herkes tarafından bilinmektedir.

Camiyi imar planı gerekçe gösterilerek yol yapma bahanesiyle bir başka AK Partili yönetim ise yıkmaktadır. Burada ne kadar plansız ve ne kadar keyfi yönetimin olduğu ortadır.

Bu gibi hassas bir meselede projelerin sulandırılması yap boz şeklinde olması asla kabul edilemez.

Sonuçta yıkılan yerde Allah ismi zikredilmekte insanlar namaz kılmakta zaman zaman Galibi Vakfındaki kardeşlerimizle istişare ettiğimiz ve yine cay sohbet etmek için bizlerinde dergahlarına gittiğimizi ve camiaya yabancı olmadığımızı da buradan belirtmek isteriz.

galibivakfi cami yikimi akp

Çöpnü Mahallesi’nde Galibi Vakfı İbadethanesi ve Külliyesi içinde bulunan, 2009 yılında yapımına başlanan ve 2014 yılından dönemim AKP’li Belediye Başkanı Muzaffer Külcü tarafından açılışı yapılan cami ile Horasan erenlerinden Aziz Sultan’a ait olduğu belirtilen türbe yol yapımı gerekçe gösterilerek yıkılmış olmasının yanı sıra yine cami iddialarından sonra türbenin içinin boş olduğunu malum medya dillendirmiş olsa da türbenin içerisi açıldığında yatırın olduğu da çıkan kemikler ve cenaze ile yine savunma tezleri çürütülmüş oldu. İslami her fırsatta kullanan AKP medyasının en azından bu konuda yalan atması da kabul edilemez.

AKP’li Çorum Belediyesi’ne bağlı ekipler, yol yapım çalışmaları nedeniyle Prof. Dr. Arif Ersoy Caddesi üzerindeki caminin mahkeme kararıyla 40 günlük boşaltma süresi ve yine 12 günlük ek sürelerin dolması üzerine bu sabah erken saatlerden itibaren yıkımına başladı.

Belediye yetkilileri, Galibi Vakfı İbadethanesi ve Külliyesi’ne ait olan yapıyla ilgili yıkım kararını önceden ilgililere tebliğ etmiş, yıkım kararının uygulanacağını bildirmişti.

Vakıf üyesi olan kardeşlerimizden edindiğimiz bilgiler neticesinde önceki dönem AKP’li Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’nün vakıf için verdiği yapı kayıt belgesini göstererek, “‘Kimse yıkamaz, siz korkmayın, yapın’ dedi. Yıkamaz diyen belediye başkanı tekrar kendisi imzaladı” dedi.

Avukat Vedat Canbolat ise mahkeme kararı ile gelerek yapılan yıkımın durdurulmasını istedi. Verilen kararda tahliye yazdığını, yıkım kararının ise onaylanmadığını belirten Canbolat, belediyenin suç işlediğini söyledi. 

Yıkımın yapılabilmesi için güvenlik güçleri vatandaşları, cami sınırları dışına çıkartırken önlerinde kalkanlarla bariyer oluşturdu.

Bu konun kamuoyuna yansıması neticesinde edindiğimiz bilgiler de Çorum Belediyesi Meclisi CHP Grup Başkanı Tuncay Yılmaz, yıkımı gerçekleşen caminin açılışını dönemin AKP’li belediye Başkanı tarafından gerçekleştirildiğini belirterek, caminin yapımına nakdi destek ve doğalgaz tesisatının yapılması için yardımda bulunduğunu söyledi.

CAMİ VE TÜRBEYİ YOL YAPMAK İÇİN YIKTILAR

Takvimler 2023’ü gösterdiğinde ise Çorum Belediyesi imar planında düzenlemeye gitti. Belediyenin yeni düzenlemesi sonrası yapılan yol çalışması ile caminin yolun ortasında kaldığına karar veriliyor.

CHP’li Yılmaz, belediyenin acele kamulaştırma kararı aldığını ve kamulaştırma bedelinin camiye yaptıran vakfa ödediğini söyledi. Yılmaz, Galip Kuşçuoğlu Vakfı’nın kamulaştırmayı kabul etmeyerek mahkemeye gittiğini ancak belediyenin mahkeme kararı ile camiyi yıkmak için harekete geçtiğini söyledi. Vakıf yönetimi ve çevredeki vatandaşlar yıkıma karşı çıktı.

BAZI AKP MEDYALARININ TÜRBE KONUSUNDAKİ ÇEŞİTLİ YALAN İDDİALARI

Türbe boş , yıkıldı iddiaları çürüttük demelerine rağmen Belediyenin verdiği tahliye süresinin dolması üzerine ekipler bölgeye giderek cami ve boş dedikleri türbeyi yıkmaya başladı. Türbede yapılan yıkım çalışmalarında sandukanın altındaki mezardan kemikler çıktı.

akp turbe yikmi

Kemikleri belediye çalışanları hayvan kemiği diyerek saklamaya çalıştı. Mezarın üstü kapatılarak çalışmalara ara verildi. Daha sonra kemiklerden incelenme yapmak için örnekler alınırken, geri kalanları mezarlıkta defnedildi.

979830

“CHP CAMİLERİ YIKACAK DİYENLER CAMİ YIKIYOR”

CHP Milletvekili Mehmet Tahtasız, “CHP iktidara geldiğinde camileri yıkacak” iddialarına şöyle cevap verdi:

“Madem bu bina kaçaktı, o halde neden izin verildi, her türlü altyapısı belediye tarafından yapıldı? Şehrin göbeğinde kaçak bina olmaz. Kaçaktı, neden 2009 yılında yıkmadınız? Binanın Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından her türlü ruhsatı var. Bina yıkılmadan da yola çözüm bulunabilirdi.

Ancak binanın yıkılmasını tercih ettiler. Bizler, ‘içeride mezar var’ dedik, dinlemediler. ‘Sandukayı açın, bakın, eğer mezar varsa taşıyın’ dedik, ‘mezar yok’ dediler, yıkıldığında mezarın var olduğu meydana çıktı. Bu resmen maneviyata saygısızlıktır.

Camisi, şadırvanı, yemekhanesi ve her türlü donanımı olan bir hayır vakfının, bir ibadethanenin yıkılmasını kabullenemiyoruz. Lafa gelince ‘’CHP iktidar olursa camileri yıkacak’ diyorlar. Bunu da her yerde dillendire dillendire vatandaşın kafasını karıştırıyorlar. Ancak sahip çıkan biziz, yıkan onlar.”

Siyasal İslamcılar bugün dahi medyalarında ve taraftarlarında hata yaptıklarını kabul etmek gibi bir erdem göstermek  yerine dün beyaz dediklerine bugün siyah demeye devam ediyorlar. Bizler bu haberimizde şunu da belirtelim ilgili haberde yol açısından bu yapıya hiçbir şekilde izin verilmemeli ve başka yerde yapılması gerektiğini belirtmekle birlikte burada bulunan manevi değeri bulunan yapılara da kesinlikle zarar verilmemesi ve kemiklerine dahi dokunulmaması gerektiğini de belirtmek isteriz.

Bir çok Orta Asya ve Avrupa ülkelerinde bu tür değerli şeyler olduğunda oranın halkı başka çözümler üreterek oranın yapısına el değdirmemekteler. İlaveten dronla çekilmiş görüntüler incelendiğinde şuan için yıkımı gerektirecek bir yoğunluk olmadığı gibi mahallede çarpık büyümenin gelişi güzel biçimde olduğunu da görebilirsiniz.

Her defasında Süleymanlılar olarak uyarmamıza rağmen aldırış etmeden güç bizde istediğimizi yaparız anlayışı ile hareket ediyorlar. Bu olay emin olun ki CHP ‘li bir belediyede yapılsaydı yeri göğü yıkıp millete ”CHP Cami yıktı” diye 7/24 naklen yayın yaparlardı.

Kıymetli kardeşlerimiz özellikle 1954 öncesi dönemde CHP’yi dinsiz gibi gösterenler (bazı hatalar var kabul ediyoruz) Camiler AHIRA ÇEVRİLDİ yalanına sığınan ve montajlar ile işi halledebileceklerini yine cahil bıraktıkları halkı kandırabileceklerini zannetseler de o dönemlerde bin bir zorluk var ve yapılanların hepsinin geçerli sebepleri vardı.

Bugün baktığınızda Camilerin alt katları bir çok yerde Faizle işleyen bankamatiklere kiralanmış veya gelir elde edebilmek adına lüks dükkanlara kiralanmış ve umursanmazcasına maddi kazanç için her şey yapılmıştır.

Son olarak acaba  caminin yerinde kilise olsaydı yıkabilirler miydi? Bu benzeri tezatları anlatmaya çalıştık amma halk gerçek olguları değil yalan algıları tercih etti.. Şimdi eminim ki bunu da anlamayacak, hatta vardır bir bildikleri diyecek olanlarınızda olabilir…

Eğer Kadir Mısırlıoğlu yerine HALİL iNALÇIK , FUAT SEZGİN , YUSUF AKÇURA, İLBER ORTAYLI ve özellikle son dönem Tarihçilerinden SİNAN MEYDAN’IN yazılarını okursanız Camilerin Ahıra çevrilmesi meselesinin aslını ögrenebilirsiniz. Tarih bölümünde bu konular daha detaylı ele alınacaktır.

CHP Camileri Yıkacak Diyenler Cami ve Türbe Yıkıyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2 Yorum

  1. 2 Haziran 2023, 03:28

    Bazen neden yorumları kapatıyorsunuz diye mesajlar geliyor bakın yorumlarda yazdıklarına Cami yıkılışı için yazdığımız haber neticesinde Süleymanlılara adi diyor ehil olmadığımızı belirtiyor ve yine Fetö’bü besleyip büyütenler bizleri Fetö’nün ele geçirdiğinden bahsediyor.Allah sizi ıslah eylesin.Kıymetli kardeşler bir çok yorum alıyoruz özellikle sizlere facebook instagram ve bazı uygulamalarda medya kontrolü ile kandırmaya çalışan bu tip insanlardan hemen uzaklaşın itibar etmeyin. Sahtekarlara kesinlikle itibar etmeyiniz.

  2. 1 Haziran 2023, 10:01

    Siz ne kadar adi bir insansınız eğer gerçekten siz bir yol ehli insansanız yazıklar olsun size Süleyman efendimizin yolunu ne hale getirdiniz yazıklar olsun sizi fetö tam elegecirmis..