Süleymanlı Yurt ve Kurslarına Yardımlar Hakkında Bilgi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

SÜLEYMANLI HABER YARDIMLAR İLE İLGİLİ DUYURU METNİMİZ !

Süleymanlı Haber olarak internet sitemiz üzerinden gelen mesajlar üzerine bir bilgilendirme yapmayı siz kıymetli kardeşlerimiz adına uygun görmekteyiz. Yapacağımız duyuru niteliğindeki bilgilendirmeyi tüm kardeşlerimize iletmeniz ve yaymanız son derece önem arz etmektedir.

Kıymetli kardeşlerimiz yardımlarınızın emin ellere gittiğini hepiniz bilmektesiniz. Bilmeyen kardeşlerimizi de kurslarımıza , yurt ve müesseselerimize davet etmekteyiz. Ramazan ayı münasebeti ile Süleymanlı Haber internet sitemize bir çok mesaj gelmektedir. Bu konuda son derece önem arz etmektedir.

Vatandaşlarımızın bilinçli ve bilinçsiz bir şekilde yardımlarının heba olmasına asla izin veremeyiz. Kıymetli kardeşlerimiz Ramazan ayı boyunca başta zekatlarını , ramazan fidyelerini , fitrelerini ve sadakaları olmak üzere güvenle Süleyman Hilmi Tunahan Efendi Cemaatimize gönül rahatlığı ile verebilirler. 

Sosyal medya ve internet üzerinde başta Ramazan ayı ve Kurban Dönemlerinde Süleymanlı Kurs ve Müesselerimize ait resimler kullanılarak kişisel iban numaralarının  paylaşıldığı ve bu şekilde yardım toplandığı hususu tarafımıza bilgilendirmeler yapılmıştır.

Kıymetli Süleymanlı Haber takipçilerimiz başta olmak üzere hiçbir kişisel iban numaraları üzerinden para yatırmaması hususu son derece önem arz etmekte ve bu hususiyete uyulması gerekmektedir.

Aksi takdirde yapılan yardımlarınız gerekli mercilere ulaşmayabilir ve bu konuda suistimalller ortaya çıkabilmektedir. Siz kıymetli kardeşlerimiz bu mübarek ay başta olmak üzere yapacakları yardımları Dernek Hesaplarının Resmi İban Numaralarına göndererek güvenli yerlere gönül rahatlığı ile ulaştırabilirsiniz. Kişisel İban Numaraları üzerinden hiçbir yardım göndermemeniz önemle siz kıymetli kardeşlerimize duyurmakla birlikte bu konuda kişisel iban verenleri Devletimizin İlgili Emniyet Güçler ve Savcılık Makamlarına bildirebilirsiniz.

Bu konuda İç İşleri Bakanlığımızın Anayasa ile belirlenmiş kanun ve yasaları olmakla birlikte ; 2860 sayılı Yardım Toplama Kanununun açık hükümlerine rağmen herhangi bir izin almadan bazı banka hesapları ilan ederek yardım toplama faaliyetine giriştikleri görülmüştür.

suleyman efendi cemaati yardim brosur

Yardımlarınızla İlgili Önemli Duyuru !

Yine ilgili Bakanlık ve mevzuata ilişkin bilgilendirme metnine resmi İç İşleri Bakanlığımızın sitesinden okuyabilirsiniz.

Belirtilen yasal düzenlemelere uyulmadan yapılacak yardım toplama faaliyetleri, 2860 sayılı Yardım Toplama Kanununa açıkça aykırılık teşkil edecektir. Bu kapsamda Bakanlığımız yapılacak tespitlerde, Yardım Toplama Kanunu hükümlerine aykırı faaliyet yürütenler hakkında ilgili Kanunun 6’ncı maddesinin “İzin alınmadan girişilen yardım toplama faaliyetleri güvenlik kuvvetlerince derhal menedilir ve sorumlular hakkında kovuşturma yapılır.” hükmü çerçevesinde gerekli işlemleri her aykırılıkta yaptığı gibi yapacaktır/yapmaktadır. Bakanlığımızca korunmaya çalışılan hususun 2860 sayılı Yardım Toplama Kanunu hükümleri yani Kanun koyucunun TBMM’nin iradesi ve kamu düzenin tesisidir.

Süleymanlı Haber olarak bu bilgilendirmeyle birlikte Süleymanlı Kurslarımız , Yurtlarımız ve Müesseselerimizde programlarda kardeşlerimize de bu önemli husus duyurulmaktadır. Bizlerde bu konuda kurslarımızın bu bilgilendirmesini siz kıymetli kardeşlerimizle paylaşmak istediğimizi bildirir, bu konuda gerek vatandaşlarımızın yardımlarının doğru yere ulaşmasına vesile olmak gerekse müesseselerimizin adı kullanılarak suistimallerin yapılmaması konusunda üzerimize düşen vazifeler ne ise onları yapmaktayız.

İFTAR , SAHUR , KUMANYA , ZEKAT , FİTRE , FİDYE VE DİĞER SADAKA,ADAK BAŞTA OLMAK ÜZERE TÜM YARDIMLARINI KURSLARIMIZA YAPAN KARDEŞLERİMİZE TEŞEKKÜR EDERİZ. RABBİMİZ İZZETİ DERGAHINDA KABUL VE MAKBUL EYLESİN.

Dua ve Selam ile

Süleymanlı Yurt ve Kurslarına Yardımlar Hakkında Bilgi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir