Sugözü Erkek Öğrenci Yurdu’ndaki İstismar Hakkında

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

Alanya Sugözü Erkek Öğrenci Yurdu ile ilgili basındaki habere ait Süleymanlı Haber olarak yorum ve sosyal medyadan çok fazla sayıda gelen mesajlara binaen yanıtlar bu bölümden verilecek olup ilgili yazı metnimiz gün içerisinde tamamlanacaktır. Lütfen daha sonra tekrar okuyunuz.

HABER İÇERİĞİMİZ EKLENMEYE DEVAM ETMEKTEDİR !

 

Antalya’nın Alanya ilçesinde bulunan Süleyman Efendi Cemaatimize ait Sugözü Erkek Öğrenci Yurdumuzda bir takım dayak ve istismar olayına dair medyada çıkan haberlere binaen bu haberimizi yazmış bulunmaktayız.

Sosyal medya üzerinden özellikle instagram uygulaması ve Süleymanlı Haber web sitemize bu konuda gelen yorumlara tek yanıt vermek yerine ilgili haber içeriğimiz ile hem bilgilendirmemizi hem de camiamıza yapılan eleştirileri bir nebze açıklık getirmek isteriz.

Süleymanlı Haber olarak öncelikle Süleyman Hilmi Tunahan (K.S) üstazımızın evlatlarının bu şekilde haber yapılması son derece bizleri üzmüştür.

Süleymanlı Evlatları ve Süleymanlı Haber ailesi olarak Talebe yurtlarımızda kreşlerimizde ve eğitim öğretim yapılan diğer kurumlarımızda hiçbir şekilde şiddet , dayak , istismar ve benzeri şeyler asla ve asla kabul edilemez. Süleymanlı Haber olarak tarafımıza yöneltilen bu aşağılık iddiaları ret etmiyorsunuz ve olumsuz olayların üstünü kapatıyorsunuz diyen ark niyetli zan ile hareket eden şahısların Süleymanlı Haber internet sitemizde daha önce yaptığımız öz eleştiri niteliğindeki yazılarımızı okumadıklarını ve tarafımıza haksız eleştiri yapıldığının ve bütün camianın kötülendiğinin farkındayız ve bu asla kabul edilemez. Bu haberlerin bir çoğu halen sitemizde bulunmakla birlikte bazılarını örnek olması hasebiyle bu yazımıza ekliyoruz.

thumbnail
Adana Aladağ Süleymanlı Kursumuzdaki Yangın
Aladağ’daki Süleymanlı Yurdu Yangını Davası

thumbnail
Süleymanlı Yurdundaki Dayak Olayı
Süleymanlılar Yurdunda Dayak !

Yukarıdaki gibi bir çok haberimiz sitemizde halen yayında ve ilgili kişilerin yaptıkları olumsuzluklar yargı tarafından yasal süreçler denetlenmektedir.

Süleymanlı Haber olarak bu açıklamalarla yazımıza giriş yapmayı tarafımıza gelen mesajlar neticesinde uygun gördük. Bu tarz haberlerin yapılması tarafımızca hoş kabul edilmemekle birlikte sosyal medyanın gelişmesi ile neticesinde bir çok haber milyonlarca insana bir tıklama ile ulaştığından bizlerde gündemde olan bu konuya dair izahatlar yapmayı uygun görmekteyiz.

Süleyman Efendi Cemaatimize  ait Sugözü Erkek Öğrenci Yurdu’nda görevli G.R.U’nun, geçen yıl 14 yaş altındaki 5 erkek öğrenciye cinsel istismarda bulunduğu yönünde suç duyurusunda bulunuldu. Şikâyet sonrası ifadesi alınıp, serbest bırakılan G.R.U. hakkında Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, suç duyurusunda bulundu.

Alanya Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatı ile G.R.U., 21 Kasım 2023’te yeniden gözaltına alındı. İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen G.R.U., tutuklandı. Zanlı suçlamaların bir kısmını kabul etti ve adli kontrol şartıyla serbest kaldı.

G.R.U Hakkında Atatürk’e ve İstiklal Marşımıza Hakaretten , istismar ve şiddetten 3 ayrı davası olduğu bilinmekle birlikte Cep Telefonu görüntüleri ile şiddet olayının gerçekliği ortaya çıkmıştır. 2024 Yılına ait güncel olan Cep Telefonu görüntülerinde G.R.U’nun maalesef ki evlatlarımıza şiddet ve hakaret ettiği video görüntüleri ile sabittir.

G.R.U’nun yurdumuzda kalan çocuklarımıza şiddet uyguladığı ve hakaret ettiği bir öğrencimizin cep telefonu videosu esnasında hocanın etüte gelip bu davranışları sergilemesi neticesi ile tespit edilip , velisine anlatması ve bunun üzerine şikayetçi olunup tutuklanması sağlanıştır.

Gerçekleştirilen soruşturma kapsamında istismara maruz bırakılan çocuk sayısının 10 olduğu ortaya çıktı. G.R.U. hakkında 9 öğrenciye yönelik ‘sarkıntılık yapmak suretiyle cinsel istismar’, ‘çocuğa karşı cinsel taciz’, ‘çocuğa müstehcen görüntü, yazı veya sözleri içeren ürünleri vermek ya da bunların içeriğini göstermek’, 1 öğrenciye yönelik ise ‘nitelikli cinsel istismar’ suçlamasıyla toplam 94 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

İddianame, Alanya 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nce kabul edildi. İstismara maruz bırakılan 4 çocuğun ailesinin ise G.R.U.’dan şikâyetçi olmadığı öğrenildi. Fail G.R.U. hakkında açılan dava 1 Nisan’da Alanya 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde saat 09.30’da görülecek.

 

 

 

Sugözü Erkek Öğrenci Yurdu’ndaki İstismar Hakkında

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir