Süleyman Hilmi Tunahan Vefatı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Süleyman Hilmi Tunhan (K.S) üstazımızın bir ömür boyu devam eden çileli ve yorucu mücadelesinin nihayetine doğru şeker hastalığı arttı.

Süleyman Hilmi Tunahan Efendi (K.S) Hazretleri, 16 Eylül 1959 (Hicri 12 Rebiulevvel 1379) Çarşamba günü ikindi namazından sonra Kısıklı’daki hanesinde dâr-ı bekâya irtihal buyurdular (kaddesallâhü sirrahü’l-e‘az).

O büyük zatın dirisine tahammül edemeyenler , ölüsüne de tahammül edememiş , cenazesinin daha önce resmi müsade alındığı halde İstanbul Fatih Cami avlusuna defnine engel olmuşlardır.

İstanbul Karaca Ahmet Mezarlığında Polisin kazacağı bir kabre defnedilecek , denilerek, en tabi hakkı olan Fatih Camisine haziresinin defni gayrı kanuni şekilde engellenmiş ve cenazesinin İstanbul Üsküdar ‘ dan Avrupa yakasına geçmesine mani olunmuştu.

Cenazesi İstanbul Altunizade Caminin musalla taşında saatlerce bekletilmiş ve İstanbul Fatih’e defnedilmesi icin yapılan teşebbüsler fayda vermemiş , cenaze namazı orada kılınarak İstanbul Karaca Ahmet mezarlığına defnedilmiştir.

Süleyman Hilmi Tunahan (k.s) vazifesini tamamiyle ve kemaliyle ifa etmenin huzuru içinde ebediyete intikal eder iken Allah cc ve Resülü yolunda ilayi kelimetullah uğrunda hizmet etmek üzere binlerce bağlılarını bırakarak ayrılıyordu.

Çehd çile ilim irfan feyz bereket ve başarı ile dolu 72 yıllık dünya hayatına veda ederken. Geride  yüce islam ve iman  davasına pazarlıksız sarsılmaz bir iman ve idealle bağlı yetişkin bir kadro bırakıyordu.

O bu hali ile sevgili peygamberimizin vefat edenlerden sadaka-i cariye sahipleri ilminden istifade edilen alimler ve salih evlat bırakanların dünya ile ilgileri kesilmez mealindeki peygamber müjdesine hakkı ile mazhar olmuş Allah dostudur.

Çünkü o az veya çok malik bulunduğu malını öğrencileri için harcamış sahip bulunduğu ilmini onlara aktarmak için karakol karakol dolaşıp çile çekmeyi , mahkemelere çıkmayı tabutluklarda ve zindanlarda çürümeyi göze almış hasılı hayatını hiçe sayarak bütün ömrünü kuran davasına adamış bir islam mütefekkiridir. 

Kabri şerifleri İstanbul Karaca Ahmet Mezarlığında olmakla birlikte  yedi mermer sütun üzerinde etrafı açık bir kubbe inşa edilen kabr-i şerîfleri, bugün dünyanın dört bir tarafından gelen müminlerce ziyaret edilmektedir. Bizlerde Süleymanlı Haber olarak her sene ziyaret etkinliği ve sene – i devir merasimi yapmaktayız.

Yapılan etkinliklerimizi gerek sosyal medyadan gerekse Süleymanlı Haber internet sitemizde paylaşıyoruz. Sizleri de bu günde dualar etmenizi canı gönülden rica ederiz. Dua ve Selam ile…

Süleyman Hilmi Tunahan bu hayattan ayrılmıştır. Kabir ziyaretlerinde onun tasarruf edeceğine dair bazı şirk söylemeleri yapılmaktadır bu konu ile ilgili aşağıdaki yazımızı lütfen okuyun.

Süleyman Hilmi Tunahan Zamanın Tasarruf Yetkisine Sahibmidir ? Uydurması ! 

#süleymanhilmitunahan

Yine son dönem kabir ziyaretlerinde ”Allah Şefaatlerine Nail eylesin ve Süleyman Hilmi Tunahan K.S) şefaat eylesin.” gibi şirk sözleri bilerek veya bilmeyerek söylenmektedir. Lütfen bu sözlere itibar etmeyin bu konu ile ilgili aşağıdaki başlığın üzerine tıklayarak detaylı bilgi alabilirsiniz.

Süleymancıların Şefaat Yalanı !

Süleyman Hilmi Tunahan Vefatı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir